Мами, защо се дразните толкова от кучетата ?

• 13 366
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Има разлика между куче и куче и между децата разбира се. Някои се радват на децата, някои и ги нахапват до безумие. От друга страна някои деца обичат кучетата и животните като цяло, а други като влязат в пубертета ги убиват без да им мигне окото. Темата малко се поизроди за съжаление, защото всеки защитава неговото си без да е обективен. Истината е, че никой не може да угоди на никой, най-много да се дразним! Аз повече няма да пиша в темата Grinning

# 166
Някой ми беше написал да взема да родя деца пък тогава да говоря--Та значи  Laughingняма нужда да раждам пак-вече имам 2 броя момчета и съм вашта леля-на 42 год съм.Не знам защо сравнявате децата с кучетата-правите избор между тях.Кое да е-куче или дете?
Едното няма нищо общо с другото.
От децата също падат косми.
Ако не ви бяха измислили памперсите--много интересно къде щеше да пика детето и на какво щеше да мирише доде го изперете.
ми като се наака-а ся кажете на какво мирише.
Къде изхвърляте памперсите---в коша на улицата---познавам като минавам по тротоара.
Никой не ви задължава да обичате животни-то или ти иде от вътре или не.Ма и толкова злоба да таите в сърцата си---ми не го разбирам Naughty

# 167
  • София
Лин,това което си написала,мисля,че е вярно.Но аз някак не мога да сравнявам дете и куче,детето си е дете,кучето си е куче.Не смятам,че една майка и стопанка на куче едновременно,обича двете същества еднакво.Аз с чисто сърце мога да си призная-не обичам кучета,харесва ми да ги гледам от далече.Според мен куче би трябвало да се гледа само в къща с двор-това си е мое мнение.Има страхотни къщички за кучета,но не знам някой да сие поставил такава къща в апартамента,защото апартамента е място за живеене на хора.Мисля,че всяко куче би било далеч по-щастливо ,ако живее в своя къщичка на двора.За мен отглеждането на куче в апартамент си е мъчение за него,а и за всички около него,включително съседите.

# 168
Аз имам 2 кучета в нас и са ми супер милни и ги обичам... особено едното, защото е Душичка... хем красив ми е, хем добричък, хем любвеобилен.. А сме имали и 3 кучета, но едното умря - трябваше да му сложат приспивателно...блъсна го камион.. и затова е виновен само баща ми..защото го пусна навън да не се пречка като чистихме и ето ти... а бях твърдо против! Имало е защо! Обичах го (..я - Тара)  и с години съм плакала за това куче-ангел!!!!
Не разбирам защо има хора злобеещи към кучетата... Окей, има агресивни кучета, но по вина на стопаните им или на някоя болес като бяс например или както при Добермана израства кост в главата, в мозъка и полудява около 8-мата си годинка, или глад и т.н. Ние като сме си гледали животните както трябва и сме им давали ласки, грижи, целувки и караници, когато е трябвало, за да разбере, че не трябва така да прави... сега като големи са си послушни... Все пак и те имат усещания за болка, за любов, за добро и зло (малко или много), за глад, за грижа (защото когато на някой от нас ни е зле те идват при теб и стоят до теб, до леглото ти, гледат те жално и състрадателно, докато не ти мине и после се кефят и искат да си играете... и някой от нас като плаче и двете застават до теб, от двете ти страни все едно плачат с теб са им очите и поведението..и не си отиват, докато не се пооправиш... и прочие!), за радост, за мъка... и те имат ДУША, мозък и СЪРЦЕ!!! И страшно много ми се плаче и ме боли душата и сърцето като гледам как някои бият и ритат кучета или котки...
А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КУЧКАРНИЦИТЕ...  Уж, ги взимат бездомните да се грижат за тях, а там ги убиват и то КАК? Слагат малките кученца в един леген или кофа и си слагат високи гумени ботуши и ги ТЪПЧАТ ... а писаците са неописуеми...  newsm45 Weary докато не ги смачкат... Че тя майка ми е ходила и е гледала също как ги убиват .. или им режат главите...
Да питам аз...
Това ЧОВЕШКО ли е??? Или говорим за по-големи Животни от животните! Направо ми иде да взема един автомат и да ги разстрелям до крак мерзавците! А още по-лошо е, че някои го правят за удоволствие!
Била съм свидетел как ритат едно малко котенце в стената на блок като футболна топка... при което една жена се разкрещя да го оставят и те избягаха, а аз взех котето в ръцете си..заведох го до входа ми и плаках и го галях (и...пак сега плача като се сетя...  Cry ) едва дишаше и гледаше жално... нака се, напишка се и умря в ръцете ми...както се казва...  

Извинявам се, но супер чувствителна ставам на такива теми като тази!  Sad

Бих казала на хората... съдете стопаните и 'убийците' но не и животните...

# 169
Обичта към мъжа,децата и кучето са 3 различни неща ,ако имате две деца значи са 4 различни неща.Не може да ги сложиш под общ знаменател.

# 170
Големият ми син е отявлен кучкар ( обича животните ) , това не пречи 5 пъти да е хапан от домашни кучета. Естествено , аз тичам и се притеснявам. Освен това се разболя от микроспория пак от тях , поради лекарска небрежност се усложни и т.н. да не ви занимавам. 6 месеца пи антибиотик ( който тогава не се внасяше в България, та го поръчвахме от Англия) после 3 месеца чернодробни проби да видим дали има увреждания....
Ми да ме извинявате всички любители, не мразя кучета , не ги тровя , нямам нищо против само искам само правата на децата ми да бъдат спазвани.
П.С. Аз също обичам животни!

# 171
Имахме каракачанска овчарка която полудя и изпохапа всички ,но това не повлия на отношението ни към животните и към избора на друга сериозна порода.

# 172
Cantrell_NY , личи се, че си добър човек!
Аз се разстройвам  също като тебе за всяко животинче, което страда заради човешката жестокост.
И на мене ми се иска да ги  #2gunfire такива, това не са хора!

# 173
Някой ми беше написал да взема да родя деца пък тогава да говоря--Та значи  Laughingняма нужда да раждам пак-вече имам 2 броя момчета и съм вашта леля-на 42 год съм.Не знам защо сравнявате децата с кучетата-правите избор между тях.Кое да е-куче или дете?
Едното няма нищо общо с другото.
От децата също падат косми.
Ако не ви бяха измислили памперсите--много интересно къде щеше да пика детето и на какво щеше да мирише доде го изперете.
ми като се наака-а ся кажете на какво мирише.
Къде изхвърляте памперсите---в коша на улицата---познавам като минавам по тротоара.
Никой не ви задължава да обичате животни-то или ти иде от вътре или не.Ма и толкова злоба да таите в сърцата си---ми не го разбирам Naughty

Лин, стига бе жена, ти наистина ли смяташ, че изтъкваш смислени доводи Grinning Темата е за съвсем друго.  А памперсите по улиците са разхвърляни благодарение на бездомните кучета, които ги вадят от кофите, но и това не е по темата Joy

# 174
Cantrell_NY , личи се, че си добър човек!
Аз се разстройвам  също като тебе за всяко животинче, което страда заради човешката жестокост.
И на мене ми се иска да ги  #2gunfire такива, това не са хора!

cry Flowers Rose

# 175
Памперсите и презервативите някой си ги изхвърлят през терасата за по лесно.

# 176
  • Пловдив
Аз обичам животни-имам 3 котки, които в момента са при майка ми. И не се дразня на кучетата, а на стопаните им.
Последна случка с нас: седим 5 майки с деца в градината, децата си тичат. Наоколо - пейки колкото искаш. Идва една баба, съвсем не немощна, с кучето си идва и сяда на нашата пейка, без да пита "Може ли?Свободно ли е?". След което съвсем без притеснение си отвързва кучето. Вярно, кучето изглеждаше много чисто и много добро. И децата, все на възраст колкото моето, започват да се навъртат около него, искат да го пипнат и т.н. След 10 мин аз вече не издържам и казвам на бабата съвсем любезно: Извинете, може ли да се преместите на другата пейка, малко по-далече, защото децата закачат кучето Ви - може да му дръпнат я опашка, я ухо, да го подразнят и то да ги захапе." И тя като ми отвори една уста:били сме окупирали парка, тя била изморена, не можела да отиде на друга пейка, и тя била гледала деца и куче и т.н. Стана много грозна сцена и аз избеснях и не си премълчах.
Друга случка: кучето на една позната нападнало един човек и му отхапало тестисите.

# 177
Обичам кучета.
Мразя акитата им по улиците. Особено на пролет като се стопи снега и по улицата лъснат добре консервирани от студа изпръжнения  Sick
Гадно беше и когато детенце извади от пясъка кучешко л...о и победоносно отсече "Мамо, виж какво намерих".
А вие стопани на кучета почиствате ли след тях?

Слагат малките кученца в един леген или кофа и си слагат високи гумени ботуши и ги ТЪПЧАТ ... а писаците са неописуеми...  newsm45 Weary докато не ги смачкат... Че тя майка ми е ходила и е гледала също как ги убиват .. или им режат главите...

Това звучи абсурдно. Ако е истина, защо не сте взели мерки срещу тези хора?

# 178
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз много обичам животните..........много ми липсва кученцето ми, което почина...........но от позицията на родител с малко дете, мисля, че стопаните трябва да разберат няколко важни неща

Не родителите трябва да се съобразяват с кучетата ви, а вие трябва да правите така, че деца и кучета по площадките да нямат досег.........

Дано от тази тема , да ви е станало ясно, че не всеки обича кучета....и да ги държите по- далеч

Има хора алергични, хора които са хапани.........

Мисля, че ако кучетата се разхождат на каишка, с намордник и почиствате след тях, абсолютно никой няма да има нищо против тяхното съществуване........ Peace

# 179
... От децата също падат косми ...

СТИГА ДЕ!

Говорим за животните сред хората, децата спадат към хората, не ги отделяйте в отделна група!
Ако ще продължаваме темата, нека да е в тази насока, иначе смисъл не виждам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт