В Коледно тумбаче ще тупка мъничко юначе. - Бебеправене 364

• 27 096
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
Здравей Sumer, не слушай какво ти говорят, цитонамазката е много важен профилактичен преглед и е добре да се прави веднъж годишно, това може да ти спаси живота и не е за подценяване!
Аз за други лекари не съм много редовна, но на зъболекар и гинеколог ходя на всеки 6 месеца, от страх да не последват големи проблеми.
Ако си се насочила към добър гинеколог, той ще ти обърне внимание и няма да те претупа. Ще иска да знае дължина на цикъл ( ако имаш календарче или приложение на телефона е добре) и от колко време опитвате. Настоявай за преглед с ехограф, а не само поглеждане и опипване. Според това на кой ден от цикъла ще отидеш зависи какво ще види лекарят. Цитонамазка и микробиология за мен за задължителни, добре е да огледа яйчниците и лигавицата.
Моята лекарка преглежда и гърдите, за бучки и възли, два пъти годишно, не знам в БГ как е.

# 211
Момичета да ви се оплача, значи сега пък съм с анемия и никакво инвитро няма да се прави докато не се открие причината и не се овладее. Демек сме си още във вашите редици на естесвеното бебеправене.

А за цитонамазка са ми казвали,че само на раждала жена правят, иначе не било хубаво

Не няма такова нещо. Може би се е имало предвид, че не правят на девствени, което си е факт.

# 212
Одри, много неприятно. Как ти е хемоглобина? Аз от дете се мъча с желязонедоимъчната анемия, ту малко закрепя положението, ту пак се влошава. в момента съм на долна и малко под долна граница на всички референтни показатели, и лекарите ми мърморят, ама не са ми забранили процедури.
Успех с естественото бебеправене, от него по-хубаво няма Simple Smile

# 213
Мен хемоглобина никога не ми е много висок, нормално за мен е да е към 124. Сега обаче е 106, желязото почти го няма също. Утре ще ходя на хематолог да видим какво ми е изяло желязцето Simple Smile
п.п. Ям си месо и то напоследък повече, заради нисковтъглехидратната, то трябва да се яде нещо все пак.

# 214
Лилаче с най-добри чувства ... не разбирам защо ги снимаш и пускаш тези тестове, за които си 100% убедена, че са изпарителни. Ние веднага се хващаме на най-малката сламка и таим надежда, каквато ти очевидно нямаш. Надявам се да грешиш Hug

Ели, действайте пък да я видим тази лигавица, може да ни изненада Hug

тинти, страхотни новини и браво за волята! Аз нещо предадох фронта с режима и ми е много криво, чувствах се супер, докато спазвах

Одри, пускали ли сте изследване за таласемия? Аз съм с желязо около и под 100, но съм с такава анемия.

Мария HeartHeartHeart

Марго дано се вредите преди да започнат празниците Hug

# 215
  • София
Одри, не искам да звуча страшно, но направи и консултация с гастро, много често липсата на желязо е свързана с червата. Лични опити имам с подобен случай.

# 216
Тинтиииии! Много се радвам! Hug Заради теб, Тикълс и още няколко момичета продължавам да следя темата и нямам търпение да прочета някоя хубава новина!  Стискам ви палци за Коледни подаръци, момичета! Heart
Благодаря миличка , надявам се на Коледно чудо Heart Погали през коремчето малката принцеса Heart

Айде Тинтииии!! До 3 месеца бременна!

Ех , така ме умиляваш Heart
 Джулка късмет с трите снежинки, да знаеш от мен - едната е РУСАЛКА и ще се появи съвсем скоро Heart
 Рейвче  Heart
И за всички момичета успех и положителни тестчета Heart а вече бременните шаващи бебоци Heart
tickles - благодаря ти слънце  Heart  , не секвай така Лилачето , нали знаеш че от първият ден в който разбере трябва да започне терапия , аз я разбирам и подкрепям , и знам че има надежда в нея Heart казвам го с най добри чувства.

# 217
Първо извинете че нахлух и право по моята тема, чела съм си ви иначе Simple Smile

Тикълс имам го предвид, да видя и хематолога какво ще каже.
Шанталче не звучиш страшно, може би си мислиш нещо страшно де. Може да има нещо, но не е много вероятно, особено пък нещо с кървене, щото се забелязва на цвят. Засега основните ми заподозрени все пак са диетата и метформина.
Мерси Марго за пожеланието Simple Smile

# 218
о, Тинти, в никакъв случай не я секвам и моето е с най-добри чувства. Знам защо го прави и че и трябва ранно тестване заради терапия. Имах предвид публикуването на тези, в които е сигурна, че са изпарителни, но снимани и качени във форума си изглеждат като чертички и е нормално да и даваме надежда. Чакам с нетърпение да ни се похвали и с хубава розова неизпарителна чертичка Heart

# 219
о, Тинти, в никакъв случай не я секвам и моето е с най-добри чувства. Знам защо го прави и че и трябва ранно тестване заради терапия. Имах предвид публикуването на тези, в които е сигурна, че са изпарителни, но снимани и качени във форума си изглеждат като чертички и е нормално да и даваме надежда. Чакам с нетърпение да ни се похвали и с хубава розова неизпарителна чертичка Heart
Оф, то нали знаеш... самоубеждавам се, за да си повярвам сама. Вече толкова пъти се разочаровах, че и да ми избоде очите, пак ще се съмнявам...

# 220
Оф, то нали знаеш... самоубеждавам се, за да си повярвам сама. Вече толкова пъти се разочаровах, че и да ми избоде очите, пак ще се съмнявам...

Аз вярвам повече на китайчетата отколкото на Престо , Лилаче най - сърдечно ти пожелавам 2 чертички и без повече чуденки, стискам силно палчета Heart

# 221
  • София
Одри, свеки беше с желязо 4 и хемоглобина около 100, 6 месеца я блъскаха с желязо и нищо.
Без кървене се оказа, че има тумор на дебелото черво, който пък се храни от желязо....
Добре си е вече жената, без химиотерапия, само с операция. Сега 6 след операцията показателите са в граници вече.
Разбира се не е нужно при теб да е същото нещо, ама дет се вика "been there" и само подтиква към допълнителни изследвания, за да се изключат страшни неща.
Майка ми и сестра ми са с таласъмия, и знам че при тях макар и нисък хемоглобина желязото е ок.

# 222
Одри, метформин е препрарат, който влияе на нивата на усвояването на витамин Б12, това води до анемия. Изследвай нивата- трябва да са близо до горна граница. Виж и фолиева киселина.  Simple Smile

Аз съм тук, чакам си прегледа скоро. Не мога да крия, че се притеснявам доста - имам известни болки като при М. Confused иначе днес ми излезе резултатът от пълния пакет тромбофилии и добре че съм започнала Фраксипарин от ден 1.  Simple Smile Така че тези изследвания не са никак излишни, веднъж дава човек пари, но за цял живот, пък и за най-важното. ❤
Хубава вечер, дами! 🌸🌸🌸

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 19:40 от Peoney

# 223
Одри, свеки беше с желязо 4 и хемоглобина около 100, 6 месеца я блъскаха с желязо и нищо.
Без кървене се оказа, че има тумор на дебелото черво, който пък се храни от желязо....
Добре си е вече жената, без химиотерапия, само с операция. Сега 6 след операцията показателите са в граници вече.
Разбира се не е нужно при теб да е същото нещо, ама дет се вика "been there" и само подтиква към допълнителни изследвания, за да се изключат страшни неща.
Майка ми и сестра ми са с таласъмия, и знам че при тях макар и нисък хемоглобина желязото е ок.

В нашето семейство също майка ми и сестра ми имат таласъмия, като на майка ми са казали , че се предава на второ дете ( сестра ми е по малката ) . Едва ли не са и казвали навремето да няма деца , защото при раждането било опасно. Слава богу всичко е минало ок

# 224
Сиси, това изобщо не е вярно за таласемията. Шансът да се предаде на което и да е от децата е 50/50. Майка ми е с анемията и аз и двете ми сестри също имаме. Изобщо не е опасно и няма никаква причина да нямаме деца, единственият риск е ако партньорът е също с таласемия. Тогава не се препоръчва нито едно дете, тъй като има риск от сериозни увреждания. Не се приема желязо като добавка, тъй като не се усвоява от организма, а се трупа.

Общи условия

Активация на акаунт