В Коледно тумбаче ще тупка мъничко юначе. - Бебеправене 364

• 26 662
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Lilac, много добре те разбирам, защото съм в почти същата ситуация. Парите в тази ми работа са никакви, но мога да отсъствам , когато ми се наложи и е доста либерално , но все пак свобода къща не храни Simple Smile Вече от две места ми писаха в ЛинкдИн разни HR-и, но и двата пъти отказах. Хич няма да ми е комфортно да напусна от тук и след 3 месеца да съобщя на новите си колеги, че работата, която са ми предали след няколко месеца ще търсят пак на кой да я предадат, а те с питка и мед ще ме чакат да се върна след 2 години и да ми го върнат. Да не говорим, че тук ме цакат на нереални осигуровки с опцията да ми доплатят майчиството , дори и 2рата година, а в друга фирма ще загубя доста пари 24м назад. Та , много разсъждавам над тази тема, да не кажа всеки ден. Освен това ММ още не е почнал работа и сме година с една заплата, тъй като учеше преди това. Това също е фактор при мен.

Ив, айде стискам палци ! Ти къде я измери тая температура иначе ? Grinning Аз съм 17ти ден и тоя месец нещо не разбрах кой стреля и кой заляга. Уж на 15ти имах някъв що годе + тест, а на 16ти залезе чертата. Нямам ЦС вече и обичайните симптоми, но пък тоя месец баш съм хванала ММ на маратон + гел Simple Smile

# 526
Лилак, и аз те съветвам да предприемеш тази промяна. Освен всичко, което изброиха момичетата, обичайно човек се ангажира повече като започне такова ново предизвикателство и това може да те откъсне малко от фикс идеята за бебе, което всъщност да помогне в тази насока. Съгласна съм с Ив, че колкото и повечето препоръки да са гледай себе си, е важно да прецениш какви бъдещи взаимоотношения искаш да имаш с новия работодател и да дадеш своя принос за изграждане на доверие. Аз като работодател винаги съм ценила корекността и не бих дискриминирала, а напротив, бих подкрепила бременна служителка в изпитателен срок. Имала съм такива, включително сме наемали бременна жена. Аз гледам на трудовите ангажименти в дългосрочен план и ако в този момент отсрещната страна чувства подкрепа и разбиране, ще положим основите на едни добри работни взаимоотношения, които за мен винаги са приоритет. Blush

Ив, айде стискам палци ! Ти къде я измери тая температура иначе ? Grinning Аз съм 17ти ден и тоя месец нещо не разбрах кой стреля и кой заляга. Уж на 15ти имах някъв що годе + тест, а на 16ти залезе чертата. Нямам ЦС вече и обичайните симптоми, но пък тоя месец баш съм хванала ММ на маратон + гел Simple Smile
И аз яко мерене вече повече от 60 дни, под часовник много дисциплинирано без да пропускам, ама съм такова змийче, изобщо не мърда нагоре тая температура Grinning

nadeto0o91 аз поръчах от амазон комплект тестове 50 за овулация + 20 за бременност за около 30лв. Имам си още доста и от двата вида

# 527
Яна, вървим заедно с теб, и на мен днес ми дойде. С един ден закъснение спрямо моите сметки Grin Сега се радвам, че правих ранни тестове, че ако бях чакала да ми закъснее и тогава да се разочаровам, щеше да ми е по-зле Dizzy Face Ама изобщо не съм сигурна, че и другия месец ще съм такъв ентусиаст с тестовете. Даже обмислям да кажа на ММ да ги скрие някъде да не се изкушавам Smiley Аз иначе имах три дни зацапване докато ми дойде та си записах час за лекар. Хем цитонамазка да ми вземе, че минаха 6 месеца от последната, хем да обсъдим разни други мои болежки и притеснения, включително и това тридневно зацапване. Надявах се покрай О да успея да отида, но май ще е минала, нямаше по-ранен час.

# 528
Lilac защо пък да не приемеш . Работодателите нямат право да питат за бременност изобщо! Нито плануваш ли и прочие. Нямат право да питат за личният живот по закон ( така беше за мен , когато работех извън България ) . Приятелка работи във фирма, която давала бонус при бременност....

Ив  🤩🙏

Наближава Коледа, май по неписан закон в края на година много бебета са заченати. Успех на всички 💐

# 529
Мерси за палците момичета.
Значи Локо, просто понеделник вечерта ме втресе, легнах си рано и няколко часа така, та премерих температура 37,2. Телесна. На сутринта беше изчезнала като допреди обед се дигна до 36,9/37 два три пъти и така.
Оттогава нищо. 🤷🏼♀
Колежка беше миналата седмица болничен с вирус с температура ама по висока и за повече от ден.
Абе имам надежда ама си набивам канчето да си чакам М-то.
Никол сподели какво е коментирал докторът ти за зацапването. Миналия цикъл имах 5 дена зацапване. Док каза, че ако се повтори пак ще ме сложи на ок за 2-3 месеца да съм забременеела после по бързо. 🤭

# 530
Вчера се включих много набързо и не ви споделих какво ще правим. Постигнахме консенсус за спирането на противозачатъчните хапчета. Също така реших да не избързвам ведната с кломифена (въпреки че една приятелка със СПКЯ забременя точно по тази схема, която и на мен ми предложиха). Ще се пуснем по течението до юли. Тогава започнахме да опитваме отново. Даже + 3 месеца, заради ОК. Някъде докъм септември-октомври значи. Това време ще си дадем за опити без намеса - 1 година.
Стана така, че в момента само аз работя и не можем да си позволим излишни разходи, та и изследванията ще се отложат. Това е от мен 💖
Успех на всички пожелавам! 💞
Меги, драсни някой ред

# 531
  • София
Здравейте момичета, хвърлям по един поглед на темичката ви от време на време и реших и аз да се вкюча... Пожелавам успех на всички  Flowers Four Leaf Clover
Имам момче на 3г., което беше доста трудничко бебе, кърмех го дълго и до скоро през ум не ми минаваше мисълта за второ дете. Но откакто стана малко по-самостоятелен, ходи на градина, аз на работа и постепенно в мен отново се зароди желанието да гушкам и цункам малко бебче. ММ пък мисли, че каквото е писано, това ще стане. И така от няколко месеца не се пазим. Миналия път се получи веднага, без да засичам овулация или каквото и да е. Но сега явно ще трябва да положа малко усилия, все пак не всяка вечер имаме възможност да се усамотим, да не кажа, че основно събота и неделя ни се случва. Та от този месец мисля поне тестове за овулация да си взема.
Та искам да ви попитам, вие правите ли нещо специално за подпомагане на фертилността? Аз гледам да се движа повече - разходки и игри с малчо, когато мога, ходя пеша до работа (4км. ми е), старая се да хапвам повече сурови плодове, зеленчуци, орехи. Пия фолиева киселина и от скоро вит.Ц и Геритамин. Това е общо взето, но се чудя дали е достатъчно. Миналия път ходих на йога и се чувствах много добре, та се замислям дали да не започна отново.

# 532
  • Dope Reach
Включвам се вече със сигурна лелка и с припомнянка, че не бива да позволяваме на страхът, несигурността и контролът да завладеят живота ни! Нашите малки щастия ще дойдат много скоро и само чакат да се успокоим истински, за да дойдат в живота ни.
Добре дошли на новите момичета и новите лелки, нека са тук за последно. Лелките, де. Grinning Момичетата и те да не се задържат.

# 533
Скрит текст:
Лилак, и аз те съветвам да предприемеш тази промяна. Освен всичко, което изброиха момичетата, обичайно човек се ангажира повече като започне такова ново предизвикателство и това може да те откъсне малко от фикс идеята за бебе, което всъщност да помогне в тази насока. Съгласна съм с Ив, че колкото и повечето препоръки да са гледай себе си, е важно да прецениш какви бъдещи взаимоотношения искаш да имаш с новия работодател и да дадеш своя принос за изграждане на доверие. Аз като работодател винаги съм ценила корекността и не бих дискриминирала, а напротив, бих подкрепила бременна служителка в изпитателен срок. Имала съм такива, включително сме наемали бременна жена. Аз гледам на трудовите ангажименти в дългосрочен план и ако в този момент отсрещната страна чувства подкрепа и разбиране, ще положим основите на едни добри работни взаимоотношения, които за мен винаги са приоритет. Blush

И аз яко мерене вече повече от 60 дни, под часовник много дисциплинирано без да пропускам, ама съм такова змийче, изобщо не мърда нагоре тая температура Grinning

nadeto0o91 аз поръчах от амазон комплект тестове 50 за овулация + 20 за бременност за около 30лв. Имам си още доста и от двата вида

Включвам се по темата за работата, която ми е любима и разбирайте болна тема Grinning

Tickles, много ми харесва как разсъждаваш. Работодатели като теб са кът и аз лично с удоволствие бих се раздала и отдала на такъв тип шеф в дадена работа. Масово обаче, не можеш да срещнеш подобно отношение.
И аз съм на мнение, че ако един човек те цени и особено ако трудът, който полагаш, е интелектуален, и/или си дългогодишен служител, той ще намери начин да ти създаде благоприятни условия на работа и ще можеш да работиш дори и бременна, хоум офис, както и ще уважава и твоите интереси и изконното ти човешко право да забременяваш и отгледаш детето си в спокойна работна атмосфера.

Работната среда и стресът в ежедневието играят огромна роля, особено в случаите на т.нар. "неизяснен стерилитет". Някой по-горе спомена друго понятие, което ми допадна - организационна култура. Ако липсва такава в екипа и опитите ти да я създадеш удрят на камък, каквото и да правиш, както и да се стараеш, пак оставаш жертва на вече създадения и неподлежащ на промяна сбъркан тертип на работа. Има хора, на които така си им харесва /ефектът на сварената жаба, чували ли сте за него/. Има мениджъри, на които така им харесва - да управляват без ясна политика, правила и приоритети. Въпросът е на вас как ви харесва.
Не всичко е пари, но проблемът е, че масово, дори в София, условията са криви, а заплащането пак не е високо. Двойна екстра Simple Smile Това са ярко червени флагове и който не ги види и усети навреме, си е негов проблем.

Затова Lilac, не мисли кое е коректно и кое не, а си прецени собствените интереси и действай от позицията на разума. Прецени и обмисли дали на новата работа няма някое червено флагче, което вярвай ми, да прецака ситуацията, противно на по-високото заплащане. Бебеправенето е сериозна работа и следва да е приоритет, точка. Heart Heart

# 534
Здравейте момичета.Продължавам да ви чета с голям интерес.Реших да ви пиша какво ми се случи този месец.Ходих на фоликуметрия във сряда беше на 30.10.Доктора ми казва ,че в събота и неделя най късно ще се пукне и тогава да пробваме.Това каза и в петък.Ние го послушахме и се постарахме да пощракаме в събота и неделя.В понеделник отивам фоликула не се е пукнал.Супер се разочаровах.Мъжа ми го нямаше в понеделник и го отписах тоя месец.От два дни обаче все ми се спи,подразни ме миризма на пиле и понеже ми закъснява реших ей така да пробвам един тест и то в 8 вечерта.Резултата се вижда.Не мога да повярвам.Толкова мн се радвам,едновременно се притеснявам,защото и аз като Лилак и друго момичета съм с тромбофилия и имам късен аборт..Но видиш ли тези черти и някак сякаш е най-щастливия ми ден..Дай Боже всичко е наред с всички нас да ги видим и да стигнем докрай 🙂

# 535
Много се радвам за теб, Puhche87, въпреки че не те познавам! Честито и всичко ще бъде наред, ще видиш!

# 536
Пухче , страхотни чертички , направо като мартенички , много наситени  ☺ Честито и лека бременност 🌸 Пожелавам ти всичко да е наред до термин ❤
Или войничетата са изчакали яйцето , или сте го хванали след понеделник .

# 537
Честито, Пухче. Бъди здрава и до финал!
И аз си ви чета всеки ден. Днес бях на преглед пак при моето си АГ и каза, че всичко е наред. Установиха ми тромбофилия в PAI 4G/4G и трябва да съм на терапия- всеки ден инжекции Клексан 0.3 в корема. Не са ми приятни инжекциите, а сега вече съм в шашпаника.

# 538
Все виждаме тук две чертички, но толкова хубави и наситени скоро не е имало. Пу пу Heart да са ти честити и на финала пухкав подарък  Hug

# 539
Прекрасни две черти !! Пожелавам ги на всички девойки в групата !!!

Общи условия

Активация на акаунт