Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 57

• 75 479
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Аз си купих още 3 опаковки от новото ми попадение на Пантен. Направо се пристрастих. Взех си и балсам, но още не съм го ползвала. Пак да кажа, аз съм с мазни корени, гъста коса, но с тънък косъм. Този шампоан прави чудеса Simple Smile

Кой е шампоана? 🤩

# 151
  • където ми харесва
Аз си купих още 3 опаковки от новото ми попадение на Пантен. Направо се пристрастих. Взех си и балсам, но още не съм го ползвала. Пак да кажа, аз съм с мазни корени, гъста коса, но с тънък косъм. Този шампоан прави чудеса Simple Smile

Кой е шампоана? 🤩

https://pantene.co.uk/en-gb/browse-by-collection/cleanse-and-rec … e-and-reconstruct

# 152
  • Deutschland
Мистик, виж hair Biology, новата серия на Пантен. Има вариант за мазни корени и сухи краища, маската е уникална просто.

# 153
Жълтия Глис 7 масла е хубав. Дълги години това беше един от малкото масови,които ползвах и които хем не ми дразнеха скалпа, хем правеха косата ми хубава. За дълга,коса,склонна към цъфтене и заплетени краища. Миришеше ми на круша. Редовно си го купувах. Отдавна сигурно са му сменили формулата и скоро не съм го ползвала.
Опита ми с Елсев е само отрицателен. Както и с Пантен.
Сега ме подсетихте за този Глис.
Косата ми обаче е вече много третирана. И не знам как ще ми понесе ако не е същата формула.

# 154
  • Ланкър, планините Овнерог
Шампоанът на Конопка хич не ме впечатли. Явно моята коса си иска химия, тия био, еко истории не са моята коса.
И аз се чудя каква боя да си взема. Хем да покрие бяла коса, хем и цвета да се получи. При мен се оказа, че няма значение цената и марката - все падат на втората седмица. Минах през всякаквите про, минах и през фризьор - все тая и все ми се олющва скалпа след това. Та, за това търся по-евтина боя - да не ме е яд поне.

# 155
Мистик, виж hair Biology, новата серия на Пантен. Има вариант за мазни корени и сухи краища, маската е уникална просто.
В България има ли ги? Или за чужбинско пишете?

# 156
  • където ми харесва
В България има ли ги? Или за чужбинско пишете?
Да, има го. Аз си го купих от ДМ, просто дадох линк от сайта на Пантен, беше първото, което ми излезе.

# 157
  • Deutschland
Лучиа, има ги в България

# 158
  • София
От боядисването ми преди време, гъстата ми коса, вече е с по-тънък косъм и без никакъв обем. Ако имате да препоръчате нещо за подхранване, ще съм благодарна. 😉

# 159
Балсамът от серията Spa Master Arganic не е лош като цяло, но за третирана или по-суха коса е леко постен по мои наблюдения. Има хубав комплекс силикони и други кондиционери, но на моята коса даде главно лесно разресване, блясък и толкова. Роза Импекс имат къде-къде по-добри продукти, стига да ги открие човек. Имат абсолютно бонбонен шампоан против косопад - хининов мицеларен от серията Herbal Time Quinine. Безсулфатен, с разкошна система пенители, които грам не ми пресушават, а измиват отлично, пенят се добре, отмиват се лесно и косата ми не се заплита - цяло чудо за безсулфатен шампоан, а съм пробвала доста. Включени са кофеин, капсаицин от люта чушка, витамини от В групата, коприва, хинин и аминокиселини. По принцип не вярвам много на ефекта от шампоани против косопад, но този наистина проработи при мен, за два месеца ми спря упоритият косопад, който ми вървеше още от април тази година, и виждам доста нови косъмчета. Плюс това шампоанът ми намали омазняването на скалпа, което си беше супер бонус. Ползвам трета опаковка и не мисля да го спирам. От същата серия пробвах и маската, която е ок, но друга ми е любима, а хининовата вода съдържа спирт, който ми засилва омазняването, затова я спрях. Поинтересувах се и от другите продукти на Роза Импекс, сега имам концентрата за боядисана коса и маската от кератиновата серия. Концентрата добавям към шампоана, определено съм доволна, допълнително изглажда и заздравява косъма, а маската ползвам като най-обикновена маска, тоест вместо балсам след измиване. Иначе в указанията й за употреба пише друго, но не ми се занимава да я нанасям на суха коса, да затоплям, чакам и после мия с шампоан и балсам. Аз съм по лесните процедури Simple Smile. Шампоанът от кератиновата серия също е безсулфатен, но не ме впечатли на фона на хининовия. Сега се опитвам да се добера до продукти от серията им Spa Master Protect, конкретно маската с грозде и чия, защото има яки съставки и най-вече рН 3,5, което ми е важно за боядисваната коса, предотвратява наелектризирането. Шампоанът към серията също е безсулфатен, по-нататък ще го пробвам, ако го намеря. От серията им Spa Master Bio Botanical съм си набелязала енергиен тоник с пробиотици и билкови екстракти за стимулиране на растежа, както и шампоана за мазна коса - отново безсулфатен. Изобщо, много съм впечатлена от работата им и в същото време леко възмутена, защото открих информация за най-новите им разработки само в чужди сайтове, като този украински сайт, ето вижте за какво иде реч:
https://rosaimpex.com.ua/
Да имаш страхотна концепция, супер бюджетни продукти с иновативен състав (хининовия шампоан го вземам 200 мл. за 3,8 лв., а маските, които искам, са за към 7 лв. за 500 гр.) и да няма и една дума за тях в българския ти сайт...? Сега ще видя и откъде да си поръчам от боята им за коса Galant, защото си харесах горещия шоколад като цвят. Отивам в магазина, питам собственичката, тя казва "Не съм и чувала за този продукт." и пита дистрибуторката, та чак тогава може да се появят тези продукти в магазина. Малко объркана система...
За бюджетна боя за коса в Кауфланд на най-долния ред в сектора за боите - Bionda. Добро покритие, не ми дразни скалпа, стига да си хареса човек цвят. Амонячна е, под 3,00 лв. Профи серията им бои, която е със защитен серум и също много добро покритие и действие, я има в този сайт само:
https://www.donbaron.bg/bionda-cosmetics
Като недостатък отчитам малкия асортимент в кестенявата гама. За сметка на това червено и русо колкото душа иска:smile:. От същата серия, но от сайта, препоръчвам и маската Intelligent Repair, много як кератин, кондиционери, съставки за обем и възстановяване. Изобщо, отдавна съм зарязала балсамите в полза на маските.
От боядисването ми преди време, гъстата ми коса, вече е с по-тънък косъм и без никакъв обем. Ако имате да препоръчате нещо за подхранване, ще съм благодарна. 😉
smile, при включване на такова третиране, ти трябва цялостна стратегия за грижа за косата. Моята схема - 1. Безсулфатни шампоани само;
2. Веднъж седмично мазане на скалпа и дължините с масла от кокос и синап 1 час преди миене;
3. Ниско рН на балсама/ маската, както е това на балсама към боята за коса - около 3,5-4, за да приглажда обратно кутикула, но не нанасяш към скалпа, за да не се дразни;
4. Маски/ балсами с хидролизиран кератин и други протеини;
5. Грижа без отмиване за скалпа, която да стимулира растежа на здрав косъм и да не дразни;
6. Термозащита при стилизиране.
От цялата тази схема подхранването е в корена и по дължините. В корена е с маслата преди миене и със спрейове без отмиване накрая. Може да разгледаш спрея с копринени протеини или този с фитокератин на CBN лаборатории. По дължините са пак маслата, протеините+ниското рН. Трябва си малко експериментиране с продукти, но има резултат.

# 160
Много съм доволна от шампоана и балсама на Гарние- алое хидра бомб. А, какви са ви отзивите за крема от същата серия?

# 161
  • София
Кремът при два различни гипа коса даде ужасен резултат. Тежък, тежък.

Една коса беше с тънък косъм и не гъста.
Другата третирана, гъста, с дебел косъм.

# 162
И аз не съм доволна--косата ми стои на клечки. Доволна съм от крема към серията Elseve dream long - косата става мекичка и лъскава.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 17:19 от bubanka

# 163
  • Deutschland
А по колко слагате от този крем? Само по краищата ли?

# 164
Колкото грахово или бобово зърно по краищата и остатъка по дължината.

Общи условия

Активация на акаунт