Фермата сезон 5 тема 7

• 40 676
  • 1 016
  •   1
Отговори
# 255
Хареса ми това, което и каза Дана: Спокойствието е отложено щастие. Плачеха, защото повечето припознаваха себе си и си пожелаваха част от  тази смелост

# 256
  • при късмета
Skrekkelig, колкото и да ти е чудно, на Красимира изобщо не ѝ е водещото чувствата към Митко. Напротив, нейните собствени, но от обичайния ѝ живот до тук, където Митко изобщо не съществува. Виждам защо не я разбираш и никога няма да я разбереш. Не преценяваш правилно мотивацията за действията ѝ от там и грешната преценка за изхода.
Наистина ли на жени е толкова трудно да разберат друга жена? Не да постъпват като нея или да оценяват постъпки, като правилни или грешни, а да разберат чувства и емоции. Е няма как от мъжете да се очаква, когато жени са неспособни на това

# 257
  • SF
Интересно, че Вили с принципите си, се хвърли върху врата на Красимира, да я подкрепя в действията и да й споделя, че същите принципи трябва да наруши и майка й, за да бъде по-щастлива.

# 258
..... Плачеха, защото повечето припознаваха себе си и си пожелаваха част от  тази смелост

Особено Веселка изпадна в ступор...

# 259
И аз не съм кой знае колко трогната от писмото,но е факт,че поднесе раздялата по много деликатен и уважителен начин - като интро на събития,които предстоят,но ние няма да станем преки свидетели(това по повод,че публично била "разкарала" партньора си).Съдържание, изцяло фокусирано над това как се чувства без да засяга директно други лица или да ги вини за нещо.
Каза си,че иска да лети,иска да диша и да бъде егоист,докато времето не се е изнизало като пясък в ръката й.
Мен друго ме изненада,Краси не е от този тип хора,които се отварят лесно и биха споделили своите дълбоки чувства.Пари ли й дадоха,от продукцията ли я побутнаха деликатно..?
Писането и споделянето на писмото е out of character.

Нямам против Станислав за фермер,може пък,противно на заканите,да направи женски дуел.

пред цяла България и така че и на малоумните им стана ясно, че заради Митко зарезва мъжа си. По-деликатно от това нема накъде. Да хвана и аз да кажа пред цяла БГ как се чувствам. Ама що се съмнявам че на някой изобщо му дреме? Не е обвинила никой за нищо щото няма кого и за какво - сама за всичко си е виновна.
Нищо чудно и финансов стимул от продукцията да е получила - те така все на чужд гръб си дигат рейтинга.
ма ко - всичко разбирам както и че ако не беше Митко нямаше да си зареже семейството. странно че ти не го схвана а се върза на клишетата и

# 260
С интерес прочетох мненията Ви, всички са развълнувани от ситуацията, коментарите са "за" и "против" , някои съпреживяват , други се припознават ... има и доста допускания какво искала , защо се получило да е нещастна ... Нищо не знам за живота и до Фермата, водя се от това което съм видяла, от това което е във визитката и, дори от това, което една съфорумка постна за инстаграма и. Очерта ми се образа на "плаза гърл", следваща всички извивки на поп-фолка и чалга дивите. Хубаво тяло, студено сърце, грубоват изказ и беден речник, прикрива самочувствие ( заяви, че сама е избрала мъжа си и сама го е "добила"), инертна - 7год. виси във връзка от която поне 3-4 години са били суховати и изведнъж попадайки в реалити формат има катарзис. Сега си спомнете от колко време продукцията ни "загрява" за този момент - има няма от месец, дори нарушиха тайната за изхода от дуела Митко-Венци и накрая какво? Едно неясно писмо, със сигурност написано или редактирано от Мирон Mask в което няма конкретика, а намерение да бъде щастлива. Какво е измерението на щастието за нея? да обича? да бъде обичана? да обикаля моловете с платежоспособен мъж? Със сигурност не е да се захване с работа или учене, защото ако имаше такива намерения щеше да го направи след 3-та година на детето.
Простете ми  Stuck Out Tongue Winking Eye драги съфорумки, че ще приземя разговора от облака на чувствата в реалността, но да си го кажем открито - Красимира е събирателен образ на млади жени, превърнали в цел на живота си достигане на "сигурност" чрез мъж, съпруг, спонсор. Като контрапункт давам пример с Бети - достига зона на сигурност чрез образование, професионална реализация, чрез собствени усилия. Велислава също се бори сама, Веселка се е закачила за по-стар мъж и е от групата на Краси ! Дана е направила същото и май не е успяла, но търпи не заради децата си, а заради себе си. Маргото може да няма брак и сватба, но е осигурила професионално бъдещето си, не знам доколко зависи от съпруг,по скоро не много и затова беше малко цинична сякаш.
Как точно планира да полети към щастието Красимира? Къде ще се реализира професионално, как ще си осигурява средства и как ще си плаща тока, къде ще живее, кой гледа детето докато се шматка с Митака по моловете? Пак е при родителите си? Неясните намерения представени от продукцията като "катарзис" и участието в този сапунка как точно и помагат в играта? Повишава фенове поради съчувствие? Губи фенове обвиняващи я в предателство към мъжа който 7 години я издържа и вярва, че всичко им е наред? Привлича прожекторите върху себе си в повратен за играта момент и си осигурява престоя като участник в драма?
Помолих да ми простите, че ще приземя ситуацията, но е въпрос на елементарна логика и поставяне в графите "за" и "против" за да усетя, че здравата ни работят.
Единственото нещо в което съм сигурна е, че когато и ако Митачето стане психолог и отвори кабинет в който полегнал ще изслушва пациентите си, трябва да бъде избягван от дами с разклатен брак. Ще ги побутне да полетят и търсят синята птица на щастието , а понякога затягането на брачните връзки е по-добрият избор.

# 261
Какво ли щеше  да се  случи  ,ако обект на  чувствата  на  Митко2  беше Веселка, а не  Красимира,как  ли  щяха  да се  развият  събитията .Stuck Out Tongue Winking Eye

# 262
  • Разпиляна във въображението
Аз се притесних и за колата. Дали мъжът й я е върнал невредима? Simple Smile

# 263
Аз се притесних и за колата. Дали мъжът й я е върнал невредима? Simple Smile
Искрено ме  разсмя:grinning:Grinning

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 12:18 от ivangilin

# 264
Аз пък хич не мисля, че ще и я върне

# 265
Елена от ББ я помним, защото тя първа използва телевизията за да си "оправи" живота. Красимира направи същото. От реакцията, като видя майка си и от майчиното пожелание за РД, което ми се стори прекалено сложно и объркано ми светна лампичката, че са водили този разговор за щастието преди предаването. Струва ми се, че Красимира е взела решение да промени живота си преди да влезе във Фермата и дори е било обмислено от нея това да се случи на нейния РД. Ако не беше Митко 2,щеше да реве на рамената на другите и да си говорят за щастие и нещастие и пак щеше да се пише това писмо на този ден и пред цяла България да се "освободи".
Митко 2 обаче ѝ падна като джакпот, сега си давам сметка защо не се дърпаше от него, още в самото начало не го отряза.
Телевизията дава криле! Освобождава потиснатите! Добре! Ами като се замисля,в над 80% от семействата в Бг някой се нуждае от свеж въздух и свобода и гонене на щастието си. Колко от тях обаче могат да си го позволят чисто финансово!
Все повече ще ставаме свидетели на "освобождения" по Тв , защото известността отваря вратата на щастието и трябва съвсем малко смелост и се започва да се пише "писмо разделно"
Адмирации за смелостта на Красимира все пак, но в писмото ми се искаше да има някакво обръщение към този с когото се разделя(така и не му разбрах името), а не да бъде хроника на стаени с години чувства и въпроси към себе си от сорта "Какво е щастието?"
Хващам се на бас, че до края на седмицата ще има разговор между Красимира и "мъжът" ѝ, я по тел., я по видео връзка, а няма да се учудя и да цъфне във фермата. Продукцията няма да пропусне шанса да вдигне още рейтинга.
След писмото всички си поплакаха за себе си. Какви бяха тези бръщолевения на Митко 2 за библии и рамки, това преиграване ми идва в повече. Хем ми се повдига от това "хляб и зрелище", хем отвътре пък много искам да им се получи и на Краси и Митко и да са влюбени и щастливи. Ще видим!

# 266
В инстаграм гледам, че се гордее с постъпката си. Постоянно качва снимки и коментари за вчерашния епизод. Струва ми се малко режисирано. Ако беше лично, нямаше да го обявява така наляво и надясно, но явно се гордее от постъпката си.

# 267
Татиното не учи за психолог,а ходи на някакви сеанси за израстване и контролиране на характера или нещо такова.След раздялата започнал да се интересува и чете,явно се е чувствал виновен че жена му е била нещастна с него.
Няма да се учудя да е за привличане на вниманието и предварително режисирано и онова момиче и то я подтикна с думи,не само майка и.Да прави каквото иска,явно не се е поучила от Елена,и аз я помня,много грозно го заряза.И с оня бързо се разделиха .

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 11:39 от лещичка

# 268
Tary,
чудесно включване! 😉
Някои хора изживяват по няколко такива катарзиса в живота си. Вълна, след вълна..Така и не намират онова, което търсят, защото го търсят извън себе си.
Да промениш статуквото изисква цели, воля, усилия и търпение. Последното, които би ми било нужно в такъв момент  е, да се разпилявам покрай нова любов, когато трябва да съм максимално събрана. А детето? То как се вписва покрай всичко това? Не знам. Не съдя никого, защото чужди животи не живея. Интересни са ми изборите на хората и опита, който прозира зад тях.

# 269
Всичко е побутнато от Мирон, вече съм сигурна. От кастинга на Красимира до връщането на Митко в играта през обръщението на майка ѝ снощи, която някак "напипа" нишката от писмото, която самата Красимира писа преди да види поздравите от близките.
Enjoy! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт