С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 985
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Че той не работи ли твоят човек?
Купуването на зарзават зависи. Ако го молят да купува с чували за зимнина, прави са. Млад е, як е, сигурно и кола има - да влачи. После нали и вие ще папкате от тях Simple Smile
Иначе, не знам.

Купуване на хляб и кило домати или пакет ориз, това е пазарът, но той трбва да ходи. Преди и след работа ходи при тях.

# 286
  • София
Напротив, Абсурт в случая е много права. Като е била млада майка и е имала нужда да си поеме въздух, мъжът й да сяда с бебето, а тя да си поема въздух, колкото иска.
Нашенските свекърви били от миналия век, ама снахите ни и те не са по-напреднали, щом все още искрено и убедено смятат, че бабите са длъжни да им осигуряват нужната почивка.
О, да, и с това съм напълно съгласна.

# 287
За свекървата - ясно, не можеш да я разбереш. А разбираш ли сина й, т.е. годеникът, който явно също не намира някаква драма в това.

Намира, дразни се, но казава, че така ги е свикнал докато е бил сам. Върхът беше, че ме помоли и аз да се разлитам след работа и да им върша задачите, докато те си седят по цял ден у дома.

# 288
Да позная , дали са му  дом.

# 289
Алекс, имате различни семейни модели и ценности. Трудно ще ви се получи или никък. Той е привързан към тях, така е свикнал е вероятно го намира за правилно. Самият факт, че ти е казал и ти да ходиш там е показателен, иска да те приобщи към неговите разбирания и начин на живот. Твоите са съвсем различни и не виждам как ще се спогодите....

# 290
  • София
Алекс, не го виждам вашия семеен живот, ако мъжът ти не схване, че не е редно това прислугване.
Наистина да схване, че са го обърнали на слуга, а не че им помага, защото е по- силния и грижовния, и е мъж.
Според мен, сложи картите на масата и се опитай да му обясниш, че тяхното не е проява на безпомощност и обич към него, а на чисто използвачество.
Ако каже, че разбира, дай му време да почне да ги отбива, като обвържеш резултата с бъдещето ви като семейство.
Пробвай, въпреки че не съм убедена в резултата.

# 291
  • при късмета
Сгодени сте, а явно един сериозен разговор не сте провели. Когато нещо те притеснява, трябва да му кажеш и да го обсъждате, а ми се струва, че не искаш. Според мен обаче, нямаш друг вариант. Говорете и му кажи, че семейния мъж си гледа семейството. Кажете си кой как си представя нещата и като има разминавания, как смятате да ги решите.
Ако сега направиш компромис с нещо, което знаеш, че няма да приемеш, то това положение ще остане и колкото повече време минава, толкова по-трудно ще го промениш. Ако изобщо

# 292
За кой ли път се убеждавам, че угодия няма... Simple Smile  Като се натиска свекървата да помага и гледа внуци :"Ауу, че нахална, не мога да се отърва от нея. ". Като си има свой живот и интереси и не търчи на всяко" подсвирване "от снахата :" Ама каква е егоистка, само себе си гледа, внуците й хич не я интересуват! ".

Като ви разправям аз, че все ще сме без шапка...  Laughing
Ами дайте да го живеем този живот така, както си знаем, че то и краят му все някой ден ще дойде.
Досега не съм видяла надгробен паметник, на който да пише нещо от рода на „Тя беше прекрасна готвачка, чистачка, перачка, гледачка на внуци и т.н.“.
Каквото сами си поднесем в този живот, това ще е. Една здравословна доза егоизъм никому не е навредила. Както и най-лошата свекърва може да остави след себе си благодарни внуци, които да я споменават с добро. Кой както си го направи.

# 293
Сгодени сте, а явно един сериозен разговор не сте провели. Когато нещо те притеснява, трябва да му кажеш и да го обсъждате, а ми се струва, че не искаш. Според мен обаче, нямаш друг вариант. Говорете и му кажи, че семейния мъж си гледа семейството. Кажете си кой как си представя нещата и като има разминавания, как смятате да ги решите.
Ако сега направиш компромис с нещо, което знаеш, че няма да приемеш, то това положение ще остане и колкото повече време минава, толкова по-трудно ще го промениш. Ако изобщо
Опитвам се да говорим, но той не може да води далог, веднага се сърди.

# 294
Обаче ти виждаш проблем в свекървата, а не в него...

# 295
  • при късмета
Това не е на добре. Стресни го малко, кажи му, че сватба лесно се отменя, какво остава за годеж. Не знам къде си тръгнала, но мъжа ти е незрял и не ми се струва готов за сериозно обвързване. Зрелите мъже са се отделили от майка си и това те се състои само с отделно живеене.
Аз бих му казала, че няма са се развие напред връзката ни, ако не порасне. Големите хора те се сърдят, а когато има нещо за обсъждане, обсъждат

# 296
Това не е на добре. Стресни го малко, кажи му, че сватба лесно се отменя, какво остава за годеж. Не знам къде си тръгнала, но мъжа ти е незрял и не ми се струва готов за сериозно обвързване. Зрелите мъже са се отделили от майка си и това те се състои само с отделно живеене.
Аз бих му казала, че няма са се развие напред връзката ни, ако не порасне. Големите хора те се сърдят, а когато има нещо за обсъждане, обсъждат
Казвала съм му го, но той веднага отива в др стая и казва Край - изнасяй се. Няколко пъти му казах че ми е обидно, че толкова лесно слага точка и вечно аз съм тази която се извинява и държи да изговори нещата, но според него проблемът е в мен. Не го разбирам, не го оценявам. Въпреки че може само на думи да се прави силен, но за мен е абсурдно от дреболия да приключваш отношения. Питала съм го няколко пъти, дали утре като сме женени, заради някакви битови неща ще слага точка. Уж не. Не знам какво да правя, не може да води разговор и нормално изясняване на отношенията, но пък е супер добър, свестен, обичлив и не искам да го губя.

# 297
Алекс, с това "изнасяй се" отдавна трябваше да си прекратила всичко. Обичливи и съвместни мъже има. Но да стоиш с мъж, който е готов да те изгони, когато отстояваш позиция значи имаш проблем. И той няма да се реши нито с времето, нито със сватбата, нито с деца и т.н. Ако смяташ, че искаш цял живот да се бориш в битка, която няма да спечелиш просто защото той не смята за проблем този начин на живот добре. Но с годините ще става по-зле.

Според мен вариантите ти са или да се примириш или да се махнеш наистина. Един живот имаме и компромиси се правят, само когато си струва и са двустранни.

# 298
Алекс, ти не разбираш ли, че имате различни ценности и разбирания. Не можеш да го промениш.  Или го приемаш или се разделяте, за да не се мъчите.

# 299
  • София
Той ти вика да се изнасяш, а ти си налягаш парцалите, да не го изгубиш? Утре с бебето ли ще тичаш да носиш зарзавата на маминка или ще чакаш да благоволи да се прибере от тях, за да помогне И на теб? А с това отношение, като му писне да помага, кого мислиш ще отреже първо - мама или теб?

Общи условия

Активация на акаунт