С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 977
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Знам, че не е прав, но не искам да го губя, положих усилия и време за тази връзка. Но за някакви абсолютни дреболии е готов да прекрати отношенията ни, поне на думи. ....
Той, за разлика от теб, ясно схваща, че това не са дреболии. Имате сериозни разминавания в разбиранията за отношенията в една връзка. Той определено очаква от теб да си/сте в тесен контакт с мама и сестричката. Самия той не е самостоятелен човек, а тръгнал семейство да прави.
Хубаво, че си положила усилия за връзката, но явно не ви се получава.

# 316
  • Най-красивата страна
Алекс,не е редно да ти прави изречения  за това,че говориш с майка си по телефона при положение,че той постоянно обгрижва своята майка.
Не желае да разговаряте по темата за майка му и сестра ми и ти казва да се изнасяш.А ти оставаш.Защо?
Къде ти е достойнството?

Вложила си много време и усилия във връзката ви?
И той е вложил,ама пак не е склонен да се съобразява с теб.

Покажи му ясно,че няма да търпиш повече всичко това.
Ако пак те гони-тръгни си.
Ако наистина държи на теб -ще те потърси и ще се опита да промени нещата.
Ако не-значи няма смисъл да продължаваш такава отровна връзка.

# 317
Знам, че не е прав, но не искам да го губя, положих усилия и време за тази връзка. Но за някакви абсолютни дреболии е готов да прекрати отношенията ни, поне на думи. И няколко пътими каза, че не съм оценявала какво прави за мен, а аз оценявам, но по никакъв начин не съм зависима от него, не съм оценявала, че предлага да ме прибира, когато излизам с приятелки, аз дори не го и карам, той сам идва да ме прибере. Не искам да ни приключват отношенията, но и не може за дреболии да се цупи. Включително ми прави проблем, ако говоря по телефона с майка си или приятелките си. Какво толкова сме говорили повече от две-три минути
Значи е проблем, ако ТИ говориш 2-3 минути с майка си, но не е проблем, когато ТОЙ ХОДИ по 2-3 пъти на ден при неговата?
Аз на твое място, при следващото му "Изнасяй се!", бих си тръгнала.За да покажа, че съм сериозна и наистина мисля това, което говоря.И че няма да се примиря с нещо, което не ли харесва.
Ако наистина ме обича и не иска да ме губи, ще направи каквото е нужно, за да ме върне и да ме задържи.
Ако ли не, за какво ми е човек, който е готов така лесно да ме остави да си отида, заради някакви тъпотии?

# 318
  • София
Казвала съм му го, но той веднага отива в др стая и казва Край - изнасяй се.

но пък е супер добър, свестен, обичлив и не искам да го губя.
Хм, и още твърдиш, че майка му ти е проблем? Да ти имам критериите за супер добър и свестен мъж! Ти грам себеуважение имаш ли? Не, не, не, ако ми беше дъщеря, щях да ти закова ушите с пирони за стената.

Пак няма да свърши работа, Уиш! Ако сама не се научи да се уважава, който, каквото и да направи все тая. Само ще са криви другите!
Не знам дали майка му и сестра му са най-прекрасните хора на света, или долни манипулативни използвачки, но ти имаш проблем с приятеля си. Ако моят партньор ми се фръцка обидено на всяко мое мнение, което не съответства с неговото и ми казва "Край - изнасяй се" на втория път (първия може да приемем, че не е мислил какво говори) щях да съм се изнесла.
Уважението не се получава даром, то се печели. А ти си му показала, че няма за какво да те уважава.
Отивам да дочета другите мнения.

# 319
Казвала съм му го, но той веднага отива в др стая и казва Край - изнасяй се.

но пък е супер добър, свестен, обичлив и не искам да го губя.
Хм, и още твърдиш, че майка му ти е проблем? Да ти имам критериите за супер добър и свестен мъж! Ти грам себеуважение имаш ли? Не, не, не, ако ми беше дъщеря, щях да ти закова ушите с пирони за стената.

Пак няма да свърши работа, Уиш! Ако сама не се научи да се уважава, който, каквото и да направи все тая. Само ще са криви другите!
Не знам дали майка му и сестра му са най-прекрасните хора на света, или долни манипулативни използвачки, но ти имаш проблем с приятеля си. Ако моят партньор ми се фръцка обидено на всяко мое мнение, което не съответства с неговото и ми казва "Край - изнасяй се" на втория път (първия може да приемем, че не е мислил какво говори) щях да съм се изнесла.
Уважението не се получава даром, то се печели. А ти си му показала, че няма за какво да те уважава.
Отивам да дочета другите мнения.

Само веднъж ми е казвал Край, но съм решила да се сглася, ако се повтори. Не може да се сърди за глупости постоянно. Пък и казва, че в мен е проблемът, защото в предишна връзка преди години не е било така. Аз избухвам и паля трудно, та не смятам, че в мен е проблемът.
Под отговорен имах предвид, че винаги си държи на думата, не бяга, не увърта, не се крие. Гледа да ми помага с каквото може. Но прекалено лесно се сърди и други хора от семейството са му го казвали, че не може без диалог и компромис.

Не мога да отрека, че когато сме заедно и прекаляват с позвъняванията, той се стреми да ги отбие. Да им затвори по най-бързия начин и да покаже, че не е удобно. Но те сякаш не се усещат дали е 23 часа или 7 сутринта. Самият той осъзнава, че много ги е разглезил и уж ще се стреми постепенно да ги отучи от тези навици, но и те се цупят, като не им ходи по свирката.
Няколо пъти ги е порязвал, когато е с мен и им е казвал, че не може, но не виждам ефект от тяхна страна. Човек трбва малко да има усет, кога трбва да остави някого на спокойствие.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 14:35 от Alex.palex

# 320
  • волно калдъръмче
За каква точно помощ говорим? Ако ще е нещо с домакинстването, отписвай го от графа помощник и му делегирай права на отговорник. Много жени забравят, че личното им време отива в неблагодарен къртовски домакински труд.

Схемата, в която и двамата работят, но само от жената се очаква да организира нещата вкъщи, да дава задачите и да следи за изпълнението, е унищожителна.

# 321
На колко години каза, че си? Върти ми се 23. Съвсем млада си и аз, като с още 25 години отгоре на твоите, ще ти кажа само, че в тоя живот се намират и мъже, които не се държат като фея в цикъл и че не си струва да се примирявяш с посредствени момченца, които още не са се пуснали от полата на мама, но държат да тропкат с краче и да контролират гаджето си.

# 322
За каква точно помощ говорим? Ако ще е нещо с домакинстването, отписвай го от графа помощник и му делегирай права на отговорник. Много жени забравят, че личното им време отива в неблагодарен къртовски домакински труд.

Наравно чистим, с това няма проблеми. По-скоро с работа се стреми да ми помага, да свърши някои задачи вместо мен, с колата ремонти и т н, да ми донесе храна, ако седя до 21 часа в офиса, да ме прибере, вместо да пътувам с таксита и градски транспорт. Това не мога да се оплача.

# 323
На колко години каза, че си? Върти ми се 23. Съвсем млада си и аз, като с още 25 години отгоре на твоите, ще ти кажа само, че в тоя живот се намират и мъже, които не се държат като фея в цикъл и че не си струва да се примирявяш с посредствени момченца, които още не са се пуснали от полата на мама, но държат да тропкат с краче и да контролират гаджето си.

28 Simple Smile То е по-голям с 5 години

# 324
  • волно калдъръмче
Чудесно! Щом това му е косура, говорете и ако не е склонен да промени нещо, или ти заживяваш с неговите навици, или се разделяте.

За да скача като опарен от тази тема, много е възможно да има нещо, което крие.

# 325
На 33 и още не се е отбил от мама, ама тропка с краченце и ти вика "чиба"?! Абе, я шапката, чантата, гащите и го оставяй на мама му.

# 326
Ама как на 33 с такова поведение? Виж имам една приказка от собствения ми баща. Че ако един мъж до 30 години не е успял да се отдели от мама и да постави граници то това няма и да се случи. Но пък имам познат, който е на 50 и той и жена му и живеят с майка му, защото преди 20 години не им е "позволила" да живеят самостоятелно. Та прави си сметката какво те чака. В тази ситуация най-голямата грешка ще е да се ожените и дете да имате... Не си съсипвай живота и не се обричай да слугуваш на неговите роднини.

Изчети темата и виж какво се случва, когато нещата се оставят на "времето" и надеждата, че все някога ще се оправят. Става по-зле.

# 327
Това момиче поне си признава, че има проблем с мъжа.

# 328
Има вариант  да постъпва по навик според възпитанието, но няма да си промени настройките докато общува с родители ,среда.Докато не се извади от средата и се промени , няма пък да спрат  разминаванията. А той няма да мръдне ,защото средата го храни и му дава сигурност. Параграф 22.
Вече не е достатъчно  някогашните  изисквания  и норми, друго време  е  и други  важни неща в него.Това да не пие  и да не бие  е нищо.Откакто не ходят на лов за бизони мъжете  нямат работа и  се чудят  какво искат, но и не изпускат да са вождове.Ами не става така.

# 329
  • при късмета
Това момиче поне си признава, че има проблем с мъжа.
Много си права. Често се случва на някоя като ѝ се каже, че проблема е мъжа, а не  свекървата се фръцва обидено и обявява всички за злобни

Общи условия

Активация на акаунт