С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Моят мъж не е простоват (с доста елитно образование е и, когато съм го харесвала, са ми го хвалили всичките му колеги и неговия шеф какъв е гениален и тн), но имаме други различия.  Родителите му също са образовани (адвокати са), но имаме други различия. А и както писах, едно е хората да са гаджета, а друго е да създават семейство. Понякога тези неща не са осъзнати. Динамиката в едно семейство и представата за семейно щастие са доста различни при различните хора.
Нечии ценности могат да са много "над моите", каквото и да значи това, но аз пък да се чувствам щастлива именно с моите си ценности и обратно. Пак казвам, трикът е, че тези неща лъсват при създаване на семейство. Например, като гаджета да се скъсвате от пътувания, приключения и тн, а при брак човекът да иска да вечеря вкъщи и домашен уют и това да му е преставата за щастлив семеен живот.

# 556
Аз реших, че те са среднистите, а вие висшистите.

Различия винаги има.

# 557
Това е отровно и токсично и отвратително! Техните мечти и надежди са си лично за тях и не бива да рефлектират върху теб. Както и ти не бива да изградиш живота си около мечтите и очакванията на родителите ти.

Още малко и те ще ти изберат на някой колега детето за партньор в живота. Все едно сме три века назад. Не си го причинявай. Не се ядосвай или измъчвай. Животът е твой и някой ден ще съжаляваш, ако не си му написала сценария сама, а си играла по чужди желания.

# 558
Това е отровно и токсично и отвратително! Техните мечти и надежди са си лично за тях и не бива да рефлектират върху теб. Както и ти не бива да изградиш живота си около мечтите и очакванията на родителите ти.

Още малко и те ще ти изберат на някой колега детето за партньор в живота. Все едно сме три века назад. Не си го причинявай. Не се ядосвай или измъчвай. Животът е твой и някой ден ще съжаляваш, ако не си му написала сценария сама, а си играла по чужди желания.

Благодаря ти много !

# 559
Ох голям смях....толкова наивни хора и идеалисти с претенции за всезайност.
Средата, в която си израстнал има огромно значение. Само че не само образованието определя моралните ценности, които някой има.
Средата е важна, разбира се, но ние нищо друго не знаем за тези хора, освен, че не са висшисти. Това е единственият критерий за отхвърлянето им. А, всъщност, те са така възпитали детето си, че е надскочило нивото им.
 Не съм съгласна, че образованието определя моралните ценности, или поне най-малко то.

# 560
Средата, в която си израстнал има огромно значение. Само че не само образованието определя моралните ценности, които някой има.
Средата е важна, разбира се, но ние нищо друго не знаем за тези хора, освен, че не са висшисти. Това е единственият критерий за отхвърлянето им. А, всъщност, те са така възпитали детето си, че е надскочило нивото им.
 Не съм съгласна, че образованието определя моралните ценности, или поне най-малко то.

Била съм на гости много пъти при тях , нямат някакви явни негативни черти, които да са видими. Както вече казах, държат се прекрасно и с двамата, не ни се месят за нищо, ако ги питаме за нещо естествено изразяват мнение. Съвсем нормални хора като поведение, ако не знаеш няма как да предположиш какво работят на база на комуникацията си с тях. А нашите още оптреди изобщо да са ги видели говореха по този начин само на база професиите им.

# 561

Чети по-внивателно. Написала съм НЕ само образованието определя моралните ценности.

# 562
  • при късмета
Сетих се за "Два диоптера далекогледство"

# 563
  • София
Аз само като чуя от родителите си, че "НИЩО НЕ ВИЖДАТ В МЕН СЛЕД ТОВА ПАДЕНИЕ" ще се дистанцирам значително от тези хора. За теб не знам.

# 564
  • София

Била съм на гости много пъти при тях , нямат някакви явни негативни черти, които да са видими. Както вече казах, държат се прекрасно и с двамата, не ни се месят за нищо, ако ги питаме за нещо естествено изразяват мнение. Съвсем нормални хора като поведение, ако не знаеш няма как да предположиш какво работят на база на комуникацията си с тях. А нашите още оптреди изобщо да са ги видели говореха по този наи,чин само на база професиите им.

По логиката на родителите ти, ако свекърите бяха висшисти, щяха да са първи приятели и да не си излизат едни-други от къщите. Което е смешно-те с вси4ките доктори и адвокати  ли около тях имат какво да си кажат?

# 565

Била съм на гости много пъти при тях , нямат някакви явни негативни черти, които да са видими. Както вече казах, държат се прекрасно и с двамата, не ни се месят за нищо, ако ги питаме за нещо естествено изразяват мнение. Съвсем нормални хора като поведение, ако не знаеш няма как да предположиш какво работят на база на комуникацията си с тях. А нашите още оптреди изобщо да са ги видели говореха по този наи,чин само на база професиите им.

По логиката на родителите ти, ако свекърите бяха висшисти, щяха да са първи приятели и да не си излизат едни-други от къщите. Което е смешно-те с вси4ките доктори и адвокати  ли около тях имат какво да си кажат?

Ами общо взето това им е логиката,да. Едва ли не са очаквали сватовете да им станат първи приятели.Честно казано ако го разделя като време на разговори 10% сме говорили за качествата на моя приятел, и 90% за родителите му.

# 566
Едва ли не са очаквали сватовете да им станат първи приятели.Честно казано ако го разделя като време на разговори 10% сме говорили за качествата на моя приятел, и 90% за родителите му.

По-скоро се вълнуват как ще коментират женитбата ти и семейния ти живот с приятелите и колегите си. В тези среди този вид клюки са от особено значение.
Нали се сещаш, че едно е да се похвалят как дъщеря им се е омъжила за сина на... някое известно име, пък ако ще и на някоя популярна муцуна от светските клюки, и съвсем друго да се окаже, че сватовете са световно неизвестни бачкатори?
Ами то си е обидно направо. По-добре свекървата да е разпасана чалга звезда, а свекърът – откровена мутра, отколкото никому неизвестни хорица. Пък много важно, че може да са страхотни родители, успели да възпитат син, който да надскочи нивото си.
Горният коментар е във връзка с предварителните нагласи, преди още да са се запознали с конкретното семейство.
Защото го има и другото – познават семейството и са известени за всички „скелети в гардероба“. Т.е. ако въпросните родители не могат да се похвалят с нормални семейни ценности или влачат куп семейни обременености. Тогава да – подобни притеснения могат да бъдат разбрани. Много заболявания и предразположения са наследствени и от тази гледна точка... Нормално е да се притесняват.
Абе, много е щекотлива тази тема. Любовта си е любов, ама и здравият разум все още не е отменен.
Идеални семейства няма. Въпросът е с какво човек може да си позволи компромис и с какво – не.

# 567
  • някъде в орбита...
Ами общо взето това им е логиката,да. Едва ли не са очаквали сватовете да им станат първи приятели.Честно казано ако го разделя като време на разговори 10% сме говорили за качествата на моя приятел, и 90% за родителите му.
Бившият ми се засичаше с нашите, и аз с техните, само по празници. Нашите знаеха техните кои са, категорично отказваха да се събират (и ги разбирам, бяха валидни причини), но винаги са държали бившия да се чувства у дома си при тях.
С настоящия сме заедно вече дълги години. Семействата ни ги запознахме в деня преди сватбата, и след това са се видяли пак само веднъж за кратко.
Та отношенията между две несъвместими роди могат да са най-малкото поносими, когато всички замесени преценяват/оценяват щастието на детето си и реалната му връзка с партньора, а не кой кръвен или не роднина какъв е.

# 568
Малко се обърках - за стар аристократичен род с герб, верен иконом, калпава прислуга, имения и коне ли говорим, или за регулярни работещи хора с дадена професия?
Започнах да си представям следното родословно дърво: лекар, адвокат, лекар, адвокат... и така до Хипократ и ораторите. И как само се омацва цялата работа с един младеж от същата (средна) класа, ама първо поколение.

LondonEye, искрено вярвам, че твоите родители искат най-доброто за теб. Но това е твоя живот, не живота на родителите ти. Вземай сама решенията за него, тъй като ти ще живееш с тях.

Професиите на родителите на твоя партньор имат значение до толкова, до колкото имат значение за теб.

# 569
Средата, от която идва всеки в двойката, има значение и малко или повече ще им се отрази в бъдеще. Но щом се разбират и 3 години не са забелязали сериозни разминавания, надали ще има сериозен проблем. При всяко положение родителите й нямат думата в случая. Особено след като възраженията им са породени не от загриженост за дъщерята, а от съображения за уронен престиж и "какво ще кажат хората"...  Семейството на момчето явно е добро, хората са свестни и работяги, приели са я нормално и без предразсъдъци. Защото по принцип и те могат да си имат едно на ум за сватовете доктори и адвокати  Wink Така че да си гледа връзката с момчето и да не обръща внимание на странични намеси, пък били и от мама и татко. Няма те да живеят с него, още по-малко пък с неговите родители!

Ще ви върна малко назад, но ми стана интересен друг въпрос:
...  бих предложила да си купим нещо наше, а жилището от мамата да се даде под наем, с който да се помага изплащането на общото жилище. Съответно, бих участвала на 50% в изплащането на новото жилище и бих очаквала същото от мъжа. А жилището от мамата на Говендър бих оставила за децата или като източник на допълнителен доход на стари години, ако ги доживеем.
И каква е разликата Simple Smile Няма да живеят там, ама иначе ще си го ползват на практика. Вери хитро Joy
Аз самостоятелността не я разбирам толкова удобничко. Искаш самостоятелност и независимост от чуждите родители - взимаш кредитче, купуваш си къщичка и си плащаш от заплатката! Наемът от отказаното жилище отива като допълнителен доход при свекърите/тъстовете, не при уж независимите. С чуждата пита Wink Пък като си отидат един ден възрастните, тогава вече да - или остава за децата или (ако и те са толкова независими) като източник на допълнителен доход на стари години на сегашните млади. Обратното е силно лицемерно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт