Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Аз живея от рождението си срещу Ндк и смело мога да твърдя, че става все по-зле. Тротоарите са безобразно разхлопани плочници, страшна мръсотия, все по-намаляваща зеленина.
Уж направиха нещо, но е ужасно нескопосано.
Много ми е мило, много ми е родно, но всеки път като се прибера и очите ми са все в страшната мръсотия, прахолия и сивота.
Не е само до управата! Напролет майка ми пращаше снимки от залесяването с цветя - някаква част бяха изскубани с коренчетата, от пишман цветарки, друга част стъпкани...
През Банската градина минах тези дни - подменени плоскости на част от пейките, явно са чупени, горени...
Вандализмът според мен е основната причина София да е толкова мръсна и неприветлива, дори вехта Sad.

# 196
За вандализма подкрепям Уотърпруф. Е, няма сграда в центъра, която само броени дни след като е  била обновена и боядисана, да не е нашарена с графити, и то без всякаква естетика. Безсмислени думи, цинични надписи, "само ЦСКА/Левски/Славия" и прочие върхове на художественото творчество.  Хората дали хиляди да им е хубава и чиста фасадата, веднага ще се намерят "творци" да я о..рат.
Пейките в парка редовно ги чупят, драскат, шарят с глупости. Пубертети ли са с луднали хормони, пияни ли са, дрогирани ли са, не знам. И няма ли камери да ги хващат.

Това не е проблем на общината, а на обществото ни.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 11:49 от Анонимен

# 197
Дали стават по-зле тротоарите край НДК не знам, ама в моя кофти квартал всяко лято оправят по няколко тротоара с новите павенца. Общо взето на повечето улици поне едната страна е с павенца и е голям кеф - понеже са тесни и високи, а и със странна форма, се захващат здраво един за друг и нито хлопат, нито се разместват. Наскоро минах покрай Халите и видях паркинга им - от над десет години е с такъв паваж и нищо не е мръднало. Някои павета са изтрити от времето, но няма разклатени.

# 198
Да, ЧС е права - тротоарите ги оправят поетапно. Предполагам, в зависимост от бюджета. Не е до квартал, навсякъде оправят. И все с такива плочки. Освен пред Св. Седмочисленици, където е станало много красиво с тези различни по цвят и големина плочи, наредени в геометрични форми.
Около унгарското и полското посолства в центъра са оправени, в Лозенец също - по Христо Смирненски до площада, пред УАСГ има огромен тротоар с такива плочки, нагоре не са все още. По Крум Попов ги оправиха, сега довършват Йордан Миланов, работят и сега, в студовете. На Миджур ги оправиха в едната част.
Абе в интерес на истината, и те се разлепват понякога от циклите на замръзване, и мърдат, но понеже са малки и с неправилна форма, нямат ефекта на "плюене" на големите квадратни плочи. И си стоят, не отварят дупки.

И като се замислих, оправят тротоарите основно където е зона или където има колчета, и съвсем правилно. Няма никакъв смисъл да подменяш настилката на тротоара там, където на него паркират коли - първо, ще ги разбият за 0 време и второ, пешеходците така и няма да могат да ги използват заради паркираните коли.  В Иван Вазов по Янко Забунов ги оправиха, ама наслагаха колчета (все още не е зона). Не че не ги трошат колчетата разни автоталибани, но все още повечето си стоят. А и се надявам скоро и там да стане зона, че е някакъв ад.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 11:46 от Анонимен

# 199
Когато започнаха да асфалтират тротоарите в Красно село си мислех първия път - тия луди ли са?! След втория такъв обаче не съм мислела, че така ще се радвам - право, гладко, не хлопа, не тропа, не те перва в муцуната и не ставаш до колената в кал. Да продължават, всичко да се асфалтира, моля.

# 200
  • София
Да вземат да оправят тротоарите на Екзарх Йосиф. Вчера след работа минах през обущаря до пожарната, после се прибрах по Екзарх Йосиф. Щях да се пребия в мъглата, малко преди СМГ.

# 201
Да вземат да оправят тротоарите на Екзарх Йосиф. Вчера след работа минах през обущаря до пожарната, после се прибрах по Екзарх Йосиф. Щях да се пребия в мъглата, малко преди СМГ.

ЧС пък си мисли, че само там оправят, а истината е, че навсякъде оправят поетапно. За да оправят едновременно  всички тротоари на София, ще трябва бюджет като на Лондон сигурно. Те са правени преди много години, неподдържани 20-25 години по време на прехода и най-важното, с паркиращи по тях коли, които разсипват настилката. Затова зони,  колчета и чак тогава оправяне на тротоарите, постепенно, и да се молим междувременно да няма сериозна криза.

# 202
Аз имам хипотеза за оправянето на тротоарите - оправят там, където върви някой с връзки. Иначе ми се струва нелогично да оправиш единия тротоар в разстояние на 2 пресечки, примерно, а да оставиш отсрещния неоправен.

# 203
  • София

ееми мисля казвахте с Черната Станция, че имало модернизация и страшна демокрация ама ше дойдете на мойта само въпрос на време ..... Yum

Дали стават по-зле тротоарите край НДК не знам, ама в моя кофти квартал всяко лято оправят по няколко тротоара с новите павенца. Общо взето на повечето улици поне едната страна е с павенца и е голям кеф - понеже са тесни и високи, а и със странна форма, се захващат здраво един за друг и нито хлопат, нито се разместват. Наскоро минах покрай Халите и видях паркинга им - от над десет години е с такъв паваж и нищо не е мръднало. Някои павета са изтрити от времето, но няма разклатени.

ей го тротоара няма пльочки няма какво да се размести, направено от някаква катранена смес с мозайка вътре и тва е, никакви ремонти не му се правят, като вали всичко е 6

https://---shortener8712-tDGF4yv

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 12:27 от redline_m

# 204
Аз живея от рождението си срещу Ндк и смело мога да твърдя, че става все по-зле. Тротоарите са безобразно разхлопани плочници, страшна мръсотия, все по-намаляваща зеленина.
Уж направиха нещо, но е ужасно нескопосано.
Много ми е мило, много ми е родно, но всеки път като се прибера и очите ми са все в страшната мръсотия, прахолия и сивота.
Не е само до управата! Напролет майка ми пращаше снимки от залесяването с цветя - някаква част бяха изскубани с коренчетата, от пишман цветарки, друга част стъпкани...
През Банската градина минах тези дни - подменени плоскости на част от пейките, явно са чупени, горени...
Вандализмът според мен е основната причина София да е толкова мръсна и неприветлива, дори вехта Sad.
Този изглед съм го поствал вече няколко пъти. Мисля, че се виждат достатъчно дървета и зеленина. Тротоарите също са в добро състояние. Цветята ги подменят много често. Като цяло е много добре. Сега не ми се коментират милионите, които струва тази поддръжка, но е факт, че се чисти често и се полива всекидневно. Правил съм опити да живея в Лондон, Марбея и Дюселдорф и то със стандарт далеч по-висок от средния за тези градове и в крайна сметка си останах в София. Може да не е толкова красива като Париж, Лондон и Брюксел, но е далеч по-приятна за живеене. Потресаващо е в какво се превърнаха прекрасни европейски градове.

# 205
Аз имам хипотеза за оправянето на тротоарите - оправят там, където върви някой с връзки. Иначе ми се струва нелогично да оправиш единия тротоар в разстояние на 2 пресечки, примерно, а да оставиш отсрещния неоправен.

Може и да си права - на Йордан Миланов живее "спасителят на София" и понастоящем член на ОС Борис Бонев  Wink

# 206
Виждам известна логика в това да оправят един тротоар, а отсрещния - не, - поне един е оправен по този маршрут, все е нещо. Ама да оправят един тротоар ей така - в нищото, а предишния и следващия да са леш - това вече няма логика.

# 207
Логиката е, че не могат да оправят всички едновременно, защото няма толкова пари. Затова оправят на отсечки и винаги първата ще е сред неоправени тротоари. По какви критерии определят от кои да започнат, не знам.

# 208

ееми мисля казвахте с Черната Станция, че имало модернизация и страшна демокрация ама ше дойдете на мойта само въпрос на време ..... Yum

За страшна демокрация нищо не съм казвала. Казвам само, че нещата се оправят, бавно може би, но се оправят. И предпочитам днес пред соца.Останалото са твои инсинуации.

ей го тротоара няма пльочки няма какво да се размести, направено от някаква катранена смес с мозайка вътре и тва е, никакви ремонти не му се правят, като вали всичко е 6
https://---shortener8712-tDGF4yv

Супер е. Стига отдолу да няма инфраструктура или същата да е в канали. Защото у нашенско ще го разкопаят сто пъти, ще сложат кръпки, те ще хлътнат и ще стане манджа с грозде. Плочки се махат и слагат много по-лесно.

Да оправят единия тротоар си има доста смисъл - няма пари и за двата, ама един ако е ОК ще ходиш по него.

# 209
Изгледът към парковото пространство на Ндк си го имам целогодишно, пак не ми е достатъчно.
Ндк и наоколо не е само Ндк и градината му. Улиците наоколо са мръсни, контейнерите често са препълнени и наоколо се въргалят разкъсани чували с боклуци. Просто контейнерите са недостатъчни за всички кооперации по протежението на главните улици.
По малките улички в квартала положението е още по-лошо, но според мен пак живущите са виновни - за да си изхвърляш боклука пак трябва възпитание и култура. Тротоарите са кофти, определено.
Като студентка обиколих европейските мегаполиси, поживях, видях. Ами различно е, повече грижа има.
Америка пък няма хич да я коментирам - самите американци са страшни мърлячи у дома, но пред къщи и улици е много чисто. Има начини, има. Ама струва пари.

Общи условия

Активация на акаунт