Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 025
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз 100к никога не бих набила на тези цени. Ще чакам, няма да платя за нещо 1.5х, което съм сигурна че като дойде кризата ще падне до 1х.
Иначе пазарът ги крепят точно инвеститорите за под наем  Wink

# 496
Не можеш да вземеш 3 броя панелни гарсониери за 100к. Най-много, 2 можеш.

# 497
Не можеш да вземеш 3 броя панелни гарсониери за 100к. Най-много, 2 можеш.

2 в по читави квартали и една в обеля/толостой

# 498
Дори намерих обявата на боксониерите
Скрит текст:

# 499
  • София
Ако имахте 100 000 евро, в кой квартал и какъв имот щяхте да си вземете?
А. За живеене.
  Проверих току що мога ли да си купя къща в Горна Баня за тия пари- не мога. Не мога и в Карпузица, нито в подвитошките. Може да се купи във Владая значи бих си купил там.

Цитат
Б. За инвестиция
в Младост.

# 500
За инвестиция - Младост 3-4
За живеене - Яворов

# 501
За живеене  бих търсила къща извън София. Такава гадория е зимата, че не знам защо да се набутвам с още едно жилище за живеене, ако имам вече едно, където бих могла да преспя, ако ми се наложи да замръкна в града.
За инвестиция и аз бих търсила двустайни около метрото.

# 502
Направи ми впечатление това :

Какво означава това?
Че квадратът в Белите брези ако през 2016 е бил 1000 евро, сега е 1770 ли? 🙄

# 503
В грешка си, казах ти. Това е еднопространствено. Няма антре, а само стая и баня. Водят ги едностайни. Тук собственикът е направил една малка преградна стена. При тези цените са 450-500 лв.

Моето е двустайно. Тоест спалня и холокухня и антре и баня. Този модел почнаха от 500-550, сега са 600-700.

Дори намерих обявата на боксониерите
Скрит текст:

# 504
Цитат
също така и да привлече многобройните вече туристи в София, които рядко стигат до Халите, въпреки че те се намират на минути от центъра на града.
Айде пак някой се е изказал,без да има никаква представа как стоят нещата.От години около Халите и вътре е пълно с всякакви туристи.Често ги посещавам,вкл. и днес бях там.Днес имаше евреи,французи,гърци.По ул.''Пиротска'' имам чувството,че непрекъснато присъстват най-различни националности.Не може аз да минавам от там 1-2пъти седмично и непрекъснато да се разминавам с чуждестранни туристи.Според групичките,които срещам и езиците,които говорят разбирам откъде има нискотарифни полети до София.Smiling ImpМного често това са испанци,италиянци,евреи,гърци,британци,германци,а от скоро и франсета.По-рядко сърби и македонци.По едно време турски автобуси   спираха на трамвайната спирка и туристите слизат там,или като си тръгват се качват пак от там.Има и организирани групи от възрастни японци.В х-л ''Света София'' на Пиротска очевидно отсядат предимно чужденци.Групи сноват напред-назад.Същите тези чужденци си пазаруват в Била на същата ''опасна и неприятна'' улица и не съм забелязала да са притеснени и травмирани.Купуват предимно от топлата витрина.Понякога са мн.шумни британските клиенти,но те повече проявяват интерес към бирата и спиртните напитки.Така стоят нещата в халите и около тях,и не ме интересува кой какво казал,написал,оплюл и т.н.Аз вярвам на очите си.Халите не са на минути от центъра,а са си в центъра.Чужденците в района са повече,отколкото на любимото ми място в София, Народният театър ''Иван Вазов''.Пък като са решили собствениците да правят повече заведения в Халите,да го направят.Ще видим как ще е откъм посетители и чужди туристи и къде ще са повече.В Била или по заведенията.Money

# 505
Чужденците е нормално да не се притесняват. При тях е много по-зле откъм мангусти. Ми то един лондончанин дори и до централния ни пазар да го разходиш пак ще му се видят малко пришълците. Точно ти добре знаеш, че в Лондон белите англичани отдавна са по-малко от 50 процента. Затова пък обаче когато се разходят в района на Витошка направо не им се вярва колко е добре. Много им харесва.

# 506
Цитат
също така и да привлече многобройните вече туристи в София, които рядко стигат до Халите, въпреки че те се намират на минути от центъра на града.
Айде пак някой се е изказал,без да има никаква представа как стоят нещата.От години около Халите и вътре е пълно с всякакви туристи.Често ги посещавам,вкл. и днес бях там.Днес имаше евреи,французи,гърци.По ул.''Пиротска'' имам чувството,че непрекъснато присъстват най-различни националности.Не може аз да минавам от там 1-2пъти седмично и непрекъснато да се разминавам с чуждестранни туристи.Според групичките,които срещам и езиците,които говорят разбирам откъде има нискотарифни полети до София.Smiling ImpМного често това са испанци,италиянци,евреи,гърци,британци,германци,а от скоро и франсета.По-рядко сърби и македонци.По едно време турски автобуси   спираха на трамвайната спирка и туристите слизат там,или като си тръгват се качват пак от там.Има и организирани групи от възрастни японци.В х-л ''Света София'' на Пиротска очевидно отсядат предимно чужденци.Групи сноват напред-назад.Същите тези чужденци си пазаруват в Била на същата ''опасна и неприятна'' улица и не съм забелязала да са притеснени и травмирани.Купуват предимно от топлата витрина.Понякога са мн.шумни британските клиенти,но те повече проявяват интерес към бирата и спиртните напитки.Така стоят нещата в халите и около тях,и не ме интересува кой какво казал,написал,оплюл и т.н.Аз вярвам на очите си.Халите не са на минути от центъра,а са си в центъра.Чужденците в района са повече,отколкото на любимото ми място в София, Народният театър ''Иван Вазов''.Пък като са решили собствениците да правят повече заведения в Халите,да го направят.Ще видим как ще е откъм посетители и чужди туристи и къде ще са повече.В Била или по заведенията.Money

Факт. Халите, минералните извори, банята, разкопките около метрото, църквите и музеите в близост заедно с Ал. Невски винаги са били най-посещаваната от туристи част на София.

# 507
За западните туристи това нашето е точно никакво етническо разнообразие. Слезте примерно на Austerlitz в Париж и вижте какво е Трети свят.
Но това, че при тях е по-зле, не означава, че трасето Хали-Лъвов мост-ж.п. гарата е добре.

# 508
Не знам какво точно им харесва по Витошка - заведения с храна, каквато има във всеки средноголям европейски град, няколко "аутлет" магазина за дрехи от Илиянци, като за подарък за вкъщи за някой без претенции. След като са разгледали малкото ни забележителности точно в оня "гадния" район. Вярно, англосаксите могат да се нашльокат за без пари на топло през пролет-лято-есен в заведение. Няма нищо специфично, различно в заведенията по Витошка. Да уточня - далеч съм от мисълта да плеснат заведения тип битови кръчми и механи на тази улица, просто няма да са си на мястото.
Аз по-скоро бих седнала на пейка в градинката около НДК, отколкото на самата Витошка.

# 509
За западните туристи това нашето е точно никакво етническо разнообразие. Слезте примерно на Austerlitz в Париж и вижте какво е Трети свят.
Но това, че при тях е по-зле, не означава, че трасето Хали-Лъвов мост-ж.п. гарата е добре.

Също така не означава, че е зле Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт