Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 051
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Може да направят подземно трасе за колите

# 481
Какво ви е мнението за покупка на двустаен или тристаен е квартал карпузица? Доколкото виждам от гугъл - предимно ниско строителството, нови сгради, в близост до витоша, което предполага по-чист въздух. Изглежда ми транспортно откъснат, въпреки метрото, което така или иначе не изглежда близо. Ще се радвам ако има живущи там да споделят как е положението със канализацията, чиста ли е водата от чешмата, разкалват ли се улиците при дъжд, зимата почиства ли се снега, пренаселено ли е и има ли много паркирали коли по улиците, спокойно ли е и има ли престъпност?
И относно отоплението на газ, на същия принцип като парното ли е - една абонатна станция за цялата сграда или индивидуални във всеки апартамент, което позволява спиране и пускане по желание?
9 години живях там, спокойствие голямо ми беше, бях на 5-10 мин от трамвай 5 и съм стигала с него до центъра за 20 мин. Живях на ул. Войводина могила 52, виж я на картата, до рекичката точно. Обожавам го квартала, от към магазини е малко зле, а за аптеки - Горнобански път или Княжево.

Разгледах в гугъл, макар че са малко стари снимките. Изглежда зелено и спокойно. Струва ми се, че гараж е задължителен ако към момента е застроено повече. Ако все пак нямаш, има ли къде да се паркира вечерта или е пълно?
Липсата на магазини е притеснителна, това означава няколко пъти седмично пътуване с колата до най-заредения в района.
Въздухът и водата чисти ли са и почиства ли се снега зимата?

# 482
Рафи си е най-обикновено място за хапване, за първи път виждам полемики за него. Преди когато функционираше в Тех Парк-а, ходехме с колегите да обядваме там, после го махнаха, а после и аз се махнах. Приятна кухня, нормални цени, но иначе нищо особено.

Май само мен не ме е шубе да се мотая около Халите и по Пиротска Joy Не ми правят впечатление арабите и прочие. Районът ми е симпатичен.
Споменах го защото се изказа мнение, че на Витошка цените в ресторантите били много високи. А това не е така и съответно дадох пример със заведение, което считам, че е с много добро съотношение откъм качество на храната и цени. Интериора също е добър. Въобще като се замисля от заведенията, в който ходя тези на Витошка (Рафи, Щастливеца и Спагети) са със сравнително най-достъпни цени.

# 483
Какво ви е мнението за покупка на двустаен или тристаен е квартал карпузица? Доколкото виждам от гугъл - предимно ниско строителството, нови сгради, в близост до витоша, което предполага по-чист въздух. Изглежда ми транспортно откъснат, въпреки метрото, което така или иначе не изглежда близо. Ще се радвам ако има живущи там да споделят как е положението със канализацията, чиста ли е водата от чешмата, разкалват ли се улиците при дъжд, зимата почиства ли се снега, пренаселено ли е и има ли много паркирали коли по улиците, спокойно ли е и има ли престъпност?
И относно отоплението на газ, на същия принцип като парното ли е - една абонатна станция за цялата сграда или индивидуални във всеки апартамент, което позволява спиране и пускане по желание?
9 години живях там, спокойствие голямо ми беше, бях на 5-10 мин от трамвай 5 и съм стигала с него до центъра за 20 мин. Живях на ул. Войводина могила 52, виж я на картата, до рекичката точно. Обожавам го квартала, от към магазини е малко зле, а за аптеки - Горнобански път или Княжево.

Разгледах в гугъл, макар че са малко стари снимките. Изглежда зелено и спокойно. Струва ми се, че гараж е задължителен ако към момента е застроено повече. Ако все пак нямаш, има ли къде да се паркира вечерта или е пълно?
Липсата на магазини е притеснителна, това означава няколко пъти седмично пътуване с колата до най-заредения в района.
Въздухът и водата чисти ли са и почиства ли се снега зимата?
При нас около блока по уличката до реката винаги е имало къде да се паркира. Да, кауфланд на овча купел е добър вариант за зареждане за през седмицата. В квартала има магазини, т.нар монополисти и на някои продукти са вдигнали цените повече. И фантастикото на Любляна е вариант, там е голямо и има много продукти. Въздухът за мен определено беше по - чист от центъра, в момента живея в центъра и разликата е огромна. За снегопочистването .. там за жалост по сигнал към общината или се хващаха от блока мъже и чистиха.. Simple Smile

# 484
Ако имахте 100 000 евро, в кой квартал и какъв имот щяхте да си вземете?
А. За живеене.
Б. За инвестиция

Благодаря ви

# 485
А. За живеене.
Б. За инвестиция

Благодаря ви
За инвестиция да кажа: Бих дебнал силно подценен имот. Трудно се преборваш с конкуренцията, но от 5-6 опита накрая едно идва при теб.
Кварталът - да не е от тия най-зле. Средна ръка поне, като бих заделил 20 000 (поне) за ремонт, но това зависи от доста конкретни неща, не може да се говори на едро.

# 486
А. За живеене.
Б. За инвестиция

Благодаря ви

И колко голям Mr. Green Щото за тристаен малко не стигат.
И зависи какво има, защото районът за мен не е достатъчен, ако е за живеене. Аз държа на разпределението повече, отколкото на района. Та много сложно става. Иначе за себе си бих взела в онези ниски блокчета при парка Заимов, ама да са НС и с гараж Joy Явно, че не става.

А за инвестиция - гледам къде е най-вървежно и там. Тук нямам съмнения - където стадото, там и покупката. А ако се опитам да го давам пророчица ще се опитам да позная къде ще си остане пиков квартал и след 10 години и къде ще се развива. Но ако искаш точен отговор  - Иван Вазов например. Или широк център. Ще огледам и новата линия на метрото.

# 487
  • София
По улица Гео Милев и около нея. Най-много до ул. Слатинска отсам реката
Колкото по-навътре , толкова повече квадрати ще купя предполагам Grinning
Но да кажа , че оферти тук не съм следила от доста време и не знам точно какво може да се вземе в момента.
Но нали за локация иде реч.

# 488
Нашите гарсониери сега ще ги пускаме 300-350 евро, точно на Метро Мария Луиза. 33 кв.чисто.
а за 700 лв. Се дават 50 кв+мазе+гараж+тераса ново и обзаведено на ул. Странджа. Просто защото не са до метрото.

# 489
Нашите гарсониери сега ще ги пускаме 300-350 евро, точно на Метро Мария Луиза. 33 кв.чисто.
а за 700 лв. Се дават 50 кв+мазе+гараж+тераса ново и обзаведено на ул. Странджа. Просто защото не са до метрото.

Хахах, те бяха по 500 лв и се въртяха сума време. После нямало имотен балон. Само някой залюхан чужденец ще се хване

# 490
В някаква грешка си.
Сега почнаха да се нанасят хората. Има много собственици, които си живеят, а наемите почнаха от 550-600 лв

# 491
Беше писала, че даваш там, даже линк към блока имаше. После във фейс групите ги видях и се въртяха много време.
Както и да е, кое оправда почти 50% поскъпване за няколко месеца 🤔

# 492
  • София
Аз купих един в Малинова долина уж за инвестиция, в крайна сметка се преместихме там. Тристаен.
2007 купих във Витоша двустаен, 517 евро за квадрат, 63 чиста площ, 73 с общи части на шпакловка и замазка. В момента го давам под наем за 700 лева, като в наема съм включила интернет, кабелна и такса вход.
Ако имам 100 К евро пак някъде в района бих купила. Нали знаете, кой където е живял и е свикнал, там си му харесва най-много Grinning

# 493
Трябвало е 1997г до го купите. Още по-евтино е щяло да бъде.

За 100хил евра взимам 3 панелни гарсониери, правя ги на двустайни и идвам да се хваля във форума.

# 494
  • София
100% е било по-евтино, ама тогава баш вятър ме вееше на бял кон.

Общи условия

Активация на акаунт