Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 802
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
По-скоро като джунгла, не като парк.

# 136
Здравейте! Тъй като обмисляме покупка на жилище и ми е интересно- реших да видя и други мнения.Кой квартал в София предпочитате? Апартамент или къща в близост до София? ( Като цяло сме се насочили в кварталите под Витоша (планина) но чух , че имало много подпочвени води..... тааа сега гледаме и по другите кв. Ще ми е любопитно да чуя и вашето мнение .
Подпочвени води има на много места в София включително и в идеален център. Това не би трябвало да е спънка при избора ви на жилище. По-скоро е добре да споделите за какъв бюджет и квадратура става дума. Защото тук ще получите съвети за хубав квартал, но обикновено наистина хубавите места в София са доста скъпи и затова е хубаво препоръките за квартал да са съобразени с бюджета.

# 137
Когато не си виждал зеленина, различна от оклюмало дърво сред бетон, е нормално широките междублокови пространства с детски площадки да ти се сторят джунгла Grinning

# 138
Аз пък разгледах Карпузицата през Гугъл мапс след като се спелуваше тук и взе, че ми хареса. Едно просторничко, височкото е идеално. Голям праз, че нямало транспорт и площадки, не ми се живее вече натъпкана. Кога ли ще го опоскат и него, явно са тръгнали. Само тец да имаше ... размечтах се.

# 139
Когато не си виждал зеленина, различна от оклюмало дърво сред бетон, е нормално широките междублокови пространства с детски площадки да ти се сторят джунгла Grinning

Чай ся, говореше за некви паркове, а сега за блокове и междублокови пространства?

# 140

Чай ся, говореше за некви паркове, а сега за блокове и междублокови пространства?

За хората с дислексия ще обясня по-подробно.
Частта между външно и еминеску е точно като в парк. Самият парк е на един подлез разстояние.
Зеленината там трябва да се види, няма как да се опише на хора, които са приемат за нормално междублоковото пространство да е нещо гадно и съмнително - както е в малкия Багдад или кофти частта на центъра.

# 141
Здравейте! Тъй като обмисляме покупка на жилище и ми е интересно- реших да видя и други мнения.Кой квартал в София предпочитате? Апартамент или къща в близост до София? ( Като цяло сме се насочили в кварталите под Витоша (планина) но чух , че имало много подпочвени води..... тааа сега гледаме и по другите кв. Ще ми е любопитно да чуя и вашето мнение .
стана ми интересно къде има подпочвени води и защо това ви спира да купите там. Каква е опасността?

# 142
  • София
Само тец да имаше ... размечтах се.
Ами то като има газификация няма нужда от ТЕЦ- в смисъл пак е чиста работа. Относно транспорта там, след пускане на метролинията към Овча Купел сигурно ще завъртят 107 така че да е свързана с метростанция. Говорят и за някакви нови довозващи линии с малки електробуси- дано да не си останат само с говоренето.

# 143

Частта между външно и еминеску е точно като в парк. Самият парк е на един подлез разстояние.
Зеленината там трябва да се види, няма как да се опише на хора, които са приемат за нормално междублоковото пространство да е нещо гадно и съмнително - както е в малкия Багдад или кофти частта на центъра.

Тука за 2 коментара успя да внушиш на аудиторията 3 лъжи:

- че не съм виждал парк, а само бетонна джунгла

- че страдам от дислексия (между другото това е доста неприятно състояние и така да се поставят диагнози по интернет говори за твоето възпитание)

- че има някакъв велик парк около Еминеску, който не може да се опише с думи.

# 144
Колкото автобус 45 помогна на жителите на Овча купел да стигат до метрото...мръсен, нередовен, докато го чакаш без метро ще стигнеш до целта.

# 145

Тука за 2 коментара успя да внушиш на аудиторията 3 лъжи:

- че не съм виждал парк, а само бетонна джунгла

- че страдам от дислексия (между другото това е доста неприятно състояние и така да се поставят диагнози по интернет говори за твоето възпитание)

- че има някакъв велик парк около Еминеску, който не може да се опише с думи.

За запознатите с цялостното ти творчество няма някакви изненади, сигурна съм.
Има живот и извън неприятната част на центъра и темата е точно за плюсовете и минусите на кварталите. Нахвърляла съм някои от плюсовете на Яворов, ти ми ходиш по петите и спамиш, както обикновено.
Да, Яворов е чудесно място за хора, които обичат зеленината, близо до голям и хубав парк и до добрата част на центъра, ако това им е от значение Grinning

пс - не живея в Яворов, смятам, че е ясно. Но не съм толкова дребнава, та да не посоча плюсовете, там където ги има.

# 146
Подкрепям поста на Емма за Яворов, има много приятни местенца. И аз не живея там, за протокола. Със сигурност бих го предпочела пред Екзарх Йосиф или Мария Луиза. Всъщност, има един куп квартали в София, които бих предпочела пред тази част на центъра.

Но и Нико има право, трябва ориентировъчен бюджет, защото приятните местенца обикновено вървят с не толкова приятни цени.

Уличките срещу Мол България (т.е., оттатък бул. България) са Манастирски ливади (или МанЛи) Запад, доколкото знам. Те са вече нарицателно за презастрояване.

# 147
  • София
И аз подкрепям Emma за Яворов. Любим квартал ми е. Освен него: части от центъра, част от Лозенец, Изток и Иван Вазов, Гео Милев. Това са районите в София, в които бих живяла. Останалите не ми харесват - поне в които съм била. Аз съм от родените в града, които не сме имали щастието или нещастието да обиколим и разгледаме всички квартали. Някои ги знам само по име.

# 148
  • София
Ако трябва да избирате между Люлин и Дружба, кой квартал ще предпочетете?

# 149
стана ми интересно къде има подпочвени води и защо това ви спира да купите там. Каква е опасността?
Ливадите и Вадите, например, някога са били разсадници. И досега с високи подпочвени води. Аз не помня, но мъжа ми е от този край на София и се изумява как строят в тия блата и кога ли ще потънат блоковете, които стават все по-големи мега комплекси.

Общи условия

Активация на акаунт