Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 001
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Цитат

Само в бгмамата, когато изразиш лично мнение, задължително се намира по някой байганьовски умник, който се изрепчва, че това са глупости и че той/тя знае по-добре. За щастие, в реала - и в личния живот и на работа, такива екземпляри липсват.

Таис, ти самата се държиш и обиждаш като байганьовски умник. Днес нарече, хората "кречетала" в съседната тема. Да ти имам и двойните стандарти. И "да" България е невероятно красива страна и има винаги нови неща, които можеш да видиш. Ти си стой на паветата и неперкъсното се хвалѝ в тоя форум, че живееш там. Аз пък и пари да ми дават не бих живяла на това място. При никакви условия, ама ти си мислиш, че си много "хай". Ставаш досадна на всички и не е зле да смениш плочата.

# 541
  • София
Не живея "на паветата" и изобщо не мисля, че аз или който и да било тук е много "хай", но за едно си права: трябва да сменя плочата защото всеки път, когато вляза, се дразня.

Ето, редактирам се за патреотите: България е великолепна, прекрасна страна, с най-красивата природа, чисто море и уау планини, историята ни е най-най-старата в света, били сме на 45 морета и прочие, и прочие.

Останете със здраве и честита нова година малко по-рано.

# 542
Не живея "на паветата" и изобщо не мисля, че аз или който и да било тук е много "хай", но за едно си права: трябва да сменя плочата защото всеки път, когато вляза, се дразня.

Ето, редактирам се за патреотите: България е великолепна, прекрасна страна, с най-красивата природа, чисто море и уау планини, историята ни е най-най-старата в света, били сме на 45 морета и прочие, и прочие.

Останете със здраве и честита нова година малко по-рано.

# 543
Определено - във форум сме и да имаш очаквания, че твое мнение ще остане без дискусия (спор), е нереално. Определено трябва да се пренастроиш, че личните мнения рядко са обективни, а ако нещо е субективно, то вариации бол. Не го приемай за заяждане, а за типично поведение във форумна среда - някой казва нещо и това провокира хората с различни мнения да си кажат техните. Нищо лошо няма в това, ако се спазва добрия тон.

Тук си като сърдито дете Grinning България не е чудо невиждано, вярно е. Нито сме с най-високите планини, нито с най-хубавите плажове, нито с най-славната история, да не говорим за замъци и съкровища. Но Българя съвсем не е и безлична страна - имаме си разнообразна природа (на много малка площ има и планини, и морета, и гори, и минерални извори, при това много). Колко столици има по света с планина достатъчна за скиорски курорт в задния двор? Друга работа е, че по много причини сме забатачили това и не го използваме добре, но тук проблемът е в хората, не в страната.

# 544
  • София
Бихте ли споделили мнение за Обеля - частта с къщите, на която казват "селото"?
Оглеждам се за къща или възможност да построя такава, дори да не е скоро. Вариантите, които са ми по джоба, не са много. Задължително в София и с приличен градски транспорт, че доста хора в семейството не карат коли.
Конкретно улиците 7ма и 8ма в Обеля ме интересуват и какви са обитателите там.
Също толкова ли е страшен зимният вятър в района и каквото друго полезно се сетите Simple Smile

# 545
  • София
Какво предимство ще имате от къщата в този район? Обеля е в ниското и през половината време е мъгливо. Инверсията задържа и всички боклуци от въздуха в ниското, точно в този район. Лятото пък е безветрие в тази част и напича зверски. Да не говорим, ако някой от съседите ви си продаде къщата и построят една кооперацийка в съседство?!
Аз бих се насочила към близките села в полите на Стара планина, ако искате да се възползвате от предимствата на къща. За транспорта каквото и да кажа, ще бъде оборено, така че ...  Peace

# 546
Транспортно не е ли добре Обеля, двете линии на метрото там се пресичат (никога не съм ходила там дори на екскурзия)?

# 547
  • SF
По темата за туристите в София: за ден-два София може да изглежда интересна, но след това не знам какво биха правили. Ако са навити, мога да ги пратя на разходка на Витоша, но трябва да имат подходящи дрехи. С градски дрехи за кафе или мол, не е подходящо и няма да се насладят на преход в планината.
Много хора ме питат колко дни ще са достатъчни за посещение на София - дълъг уикенд - това им казвам.
Не всеки има идея да гледа екпонати в музеи или фотоизложба на някой мой съученик. Все им е тая за някой тракийски накит, при положение, че не е чувал за траките. Мога да ги заведа "насила", да им обясня колко велика ни е историята. Ще ахка, ще охка от уважение, а и от учудване, защото почти не очакват да сме толкова богати на история, после обаче казват, че са гладни (и уморени от информация за нашето велико минало) и хайде на бира!
В същото време и българските туристи изтарашват моловете и аутлетите в чужбина, купуват магнити и евтини джунджурии за подаръци, но да изхарчат време да разберат нещо за революцията от преди 2 века, която е избухнала в страната... голяма работа! Това е занимание само за ценители!

# 548
В същото време и българските туристи изтарашват моловете и аутлетите в чужбина, купуват магнити и евтини джунджурии за подаръци, но да изхарчат време да разберат нещо за революцията от преди 2 века, която е избухнала в страната... голяма работа! Това е занимание само за ценители!

Всъщност не е така, а беше така Mr. Green Спомням си командировките и пътуванията в чужбина през осемдесетте и деветдесетте. Тогава наистина шопингът беше гвоздеят на програмата, а и командировъчните във валута достигаха до една заплата. После обаче нещата се смениха - командировъчните станаха несъществени спрямо заплатите и почнахме да ги харчим за бира и нормални хранения в ресторанти, а шопингът почти пресъхна, защото и тук има какво да се купи и няма смисъл да се носи (ако не е търсене на нещо специфично). Та в последните десет-двадесет години пътуванията в чужбина са ни основно и предимно туристически, а не шопинг ориентирани. Да не говорим за опциите, които дава интернет при планиране на програмата.

# 549
  • SF
Така е в твоя случай. Питай Софи Маринова на колко музея е отишла в Милано.

# 550
Така е в твоя случай. Питай Софи Маринова на колко музея е отишла в Милано.
Тя е там по работа. Питай топ тенисистите за същото Mr. Green Помня в интервюто си след края на кариерата как Щефи Граф каза,че иска да пътува. И я питаха защо, нали е обиколила света... А тя каза, че по принцип е обиколила света, но от всеки град е видяла летището, хотела и тенис корта Mr. Green
Та и Софи Маринова отива за да купува реквизит, не на разходка Joy

# 551
Какво общо имат кварталите в София с това, за какво се харчат парите при екскурзии в чужбина. Темата е с нулева полезност, на модератора не му ли прави впечатление 🤨

# 552
  • София
Какво предимство ще имате от къщата в този район? Обеля е в ниското и през половината време е мъгливо. Инверсията задържа и всички боклуци от въздуха в ниското, точно в този район. Лятото пък е безветрие в тази част и напича зверски. Да не говорим, ако някой от съседите ви си продаде къщата и построят една кооперацийка в съседство?!

Предимство ще е изобщо да имаме къща Simple Smile Без съседи, етажна собственост и съобразяване, а и всичко ще е ново. Дори близки места като Банкя не са ми вариант, така че ценово - в каквото се вместим и ако решим, че си заслужава.
Инверсията е над цяла София (не говоря за полите на Витоша, но там така или иначе нито искам, нито мога да си го позволя финансово или транспортно).
Там са къщи - докъм 10м разрешено строителство.
Засега гледам само Google Maps Simple Smile Не съм стъпвала, затова търся всякакви мнения и препоръки.

# 553
  • София
Разходете се в района и добийте малко лични вчечатления. След това потърсете мнение и от непознати във форума. Иначе, каквото и да чуете тук, няма как да знаете дали съответства поне частично на действителността.
За мен Обеля носи всички негативи на града + негативите на селото.
Бих предпочела Горна баня или Банкя или Гниляне.

# 554
Търсенето е за Обеля квартала поради определени причини - и те са написани - къща, редовен и удобен ГТ, бюджет. Предложенията не отговарят минимум на един от посочените критерии -- или транспортът не е читав, или пък е много по-скъпо.
Като съвет - отидете до квартала повече от един път - през деня и привечер, поразходете се, огледайте хората, които са в района и си преценете искате ли да живеете в такава обстановка. Не давам оценка, наистина не знам как е положението. Около входа/изхода на метрото минах веднъж преди около 2 години - не ми хареса, честно казано. Но това е субективна преценка.
Аз съм живяла едно време много отдавна в Обеля-2, но един-два пъти съм минавала и в квартала. В сравнение с комплекса кварталът ми се стори земен рай, но това е било много отдавна, ситуацията сигурно се е променила.
Честно казано се съмнявам, че цените на къщите са в границите на сравнително ограничен бюджет. Преди почти 20 г. съседи от Обеля-2 започнаха да търсят къща, кварталът в Обеля още тогава беше извън бюджета им. Намериха си в Доброславци, но и там цените вече не са хич ниски.  Но децата им бяха вече тийнове, така че поне за училище и много удобен и безопасен ГТ не мислеха.

Общи условия

Активация на акаунт