Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 40 977
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Промишлени зони същуствуват и на 3-4 км. от центъра - 9 от 10 нови жилища, които се продават като кв. Изгрев са в бившата ПЗ Дианабад, сега местност Дианабад-запад. В кв. Изгрев, където се рекламират, че са тези сгради, няма нито една ДГ (на предвиденото преди години място още преди десетина години беше построена сградата с апартаментите на Цветанов), за начално училище се ходи в съседните квартали.
В съседния кв. Изток на мястото на бившия автозервиз Изток се строи миникварталче.

Та хората да не си представят, че промишлена зона задължително означава на север от жп линиите, т.е. нещо, което нас не ни засяга.

Една от малкото добри новини от наше село е, че се обсъжда зелена зона.

# 586
Една от малкото добри новини от наше село е, че се обсъжда зелена зона.
Дано да я въведат зоната, че да има малко ред в паркирането.

# 587
Е няма що... Ред в паркирането трябва да се въвежда, съгласен съм. Ама и друг път сме го обсъждали, в белите държави зоните за паркиране са в центъра, за да се ограничи ходенето до там с автомобили, тъй като мрежата на градския транспорт е така направена, че от всеки краен квартал ГТ да стига до центъра. В нашата столица вече доста започнаха да излизат зоните извън пределите на центъра, т.е. в безсилието си да се справят с проблемите с въвеждането на ред с паркирането на автомобили, управляващите изкривяват идеята на зонирането... Това не би довело до нищо добро.

# 588
И аз мисля, че зони трябва да има само в центъра. Давам пример с Иван Вазов - сега там има един куп блокове по 6-7 етажа с 5-6 входа и общо паркингче за 10 коли. Очаквам интересни събития там. В Слатина ще е още по тегаво положението.

# 589
Какво му е на положението? Повечето пришълци ще се изнесат и местните ще имат места за за паркиране срещу минимална сума.

# 590
Ще се изнесат в съседните квартали.
Просто това не решава проблема с колите и малкото паркоместа.
Иначе за живущите е ок. 100лв на година е смешно малко, ако ще ти осигури място за паркиране.

# 591
Какво му е на положението? Повечето пришълци ще се изнесат и местните ще имат места за за паркиране срещу минимална сума.

Не знам как измисляте подобни бисери.

# 592
Точно.

И аз мисля, че зони трябва да има само в центъра. Давам пример с Иван Вазов - сега там има един куп блокове по 6-7 етажа с 5-6 входа и общо паркингче за 10 коли. Очаквам интересни събития там. В Слатина ще е още по тегаво положението.
Примерът ти не е адекватен, явно нямаш много идея от квартала. В Иван Вазов места за паркиране за живеещите има, но там паркират такива, които искат да избегнат зоната на НДК - пред нашата кооперация сутрин идват поне 4-5 такива автомобила, паркират си,  заключват си колата и тръгват пеш към НДК. На Петко Каравелов пък са още повече такива, паркират чак вътре в парка. Като стане зона, няма да го правят вече и ще си има места за живеещите. Какви интересни събития очакваш, по-точно? Ще въведат зона и ще стане като в Лозенец, където е в пъти по-добре от преди.

Иначе за живущите е ок. 100лв на година е смешно малко, ако ще ти осигури място за паркиране.
Паркоместа за живеещите има, няма за ходещите всеки ден с кола  на работа. Ще въведат зони, ще слязат от колит си и ще ползват метрото или друг ГТ. Доказано работи за долен Лозенец.
Ще се изнесат, ако в съседните квартали им е достатъчно близо до офисите. Сега Иван Вазов е близо до НДК (има метро на НДК, обаче как ще влязат в метрото...), където работят много хора, но от Стрелбище, следващият по ред,  не е толкова близо и няма да паркират в Стрелбище, за да ходят пеш до НДК. Така че, като въведат зоната в Иван Вазов (която отдавна е запланувана), ще се разтовари квартала, а тези с колите ще се качат на метрото и ГТ.

Съвсем права е ЧС, зони трябва да има навсякъде, където има работни места и много приходящи на работа. Които могат да се качат на метрото.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 12:19 от Анонимен

# 593
Какво място ще ми осигурят 100 лева годишно като места няма всъщност. Получаваш правото да си паркираш, ако намериш такова. Ако, обаче то няма на практика, защото преди двайсетина години се е строило без мисъл, а и сега никнат т.нар "ателиета" пак без мисъл как тези хора ще паркират колите си. Прогнозирам, а то не е и трудно да се направи такава прогноза драстично поскъпване на гаражи и собствени паркоместа в бъдеще, както и спад в търсенето на имоти без такива екстри. Почти всяко семейство има поне една кола, това не може да няма значение при избора им.

# 594
  • София
Само че мястото не е осигурено. Плащаш едни пари за възможността ако си намериш място да паркираш.

Аз също живея в Изток и в квартала паркират основно хора живеещи тук. Изключението е събота и неделя, когато идват хора в Борисовата градина, но то тогава зона така или иначе няма, та тя няма да реши нищичко.

# 595

И какво му е бисерното? Живея в центъра и ми е много гот със зоната. Смятам, че е нещо много добро. Вярно, че няма гаранция и вечер се налага човек да паркира и на съседна улица, но иначе през деня беше невъзможно да се паркира, а сега е само леко затруднено.

# 596
Точно.

Примерът ти не е адекватен, явно нямаш много идея от квартала. В Иван Вазов места за паркиране за живеещите има, но там паркират такива, които искат да избегнат зоната на НДК - пред нашата кооперация сутрин идват поне 4-5 такива автомобила, паркират си,  заключват си колата и тръгват пеш към НДК. На Петко Каравелов пък са още повече такива, паркират чак вътре в парка. Като стане зона, няма да го правят вече и ще си има места за живеещите. Какви интересни събития очакваш, по-точно? Ще въведат зона и ще стане като в Лозенец, където е в пъти по-добре от преди.

Паркоместа за живеещите има, няма за ходещите всеки ден с кола  
Ще се изнесат, ако в съседните квартали им е достатъчно близо до офисите. Сега Иван Вазов е близо до НДК (има метро, обаче как ще влязат в метрото), където работят много хора, но от Стрелбище, следващият по ред,  не е толкова близо и няма да паркират в Стрелбище, за да ходят пеш до НДК.

Съвсем права е ЧС, зони трябва да има навсякъде, където има работни места и много приходящи на работа. Които могат да се качат на метрото.

Във Вазов категорично няма достатъчно места за имащите адресна регистрация. Отдавам под наем там и виждам колко малко реални места за паркиране има на фона на многото живущи. Лозенец и центъра е съвсем различна ситуацията.

п.п. има записи в интернет на обществените обсъждания за зоната във Вазов и опасенията на живущите там са точно това, което аз казвам.

# 597
Какво място ще ми осигурят 100 лева годишно като места няма всъщност. Получаваш правото да си паркираш, ако намериш такова. Ако, обаче то няма на практика, защото преди двайсетина години се е строило без мисъл, а и сега никнат т.нар "ателиета" пак без мисъл как тези хора ще паркират колите си. Прогнозирам, а то не е и трудно да се направи такава прогноза драстично поскъпване на гаражи и собствени паркоместа в бъдеще, както и спад в търсенето на имоти без такива екстри. Почти всяко семейство има поне една кола, това не може да няма значение при избора им.
В центъра може и да няма, в долен Лозенец има. И в Иван Вазов има. Джедаят не е наясно, не мисля, че е живял там и има реален опит.
Скрит текст:
Точно.

Паркоместа за живеещите има, няма за ходещите всеки ден с кола  
Ще се изнесат, ако в съседните квартали им е достатъчно близо до офисите. Сега Иван Вазов е близо до НДК (има метро, обаче как ще влязат в метрото), където работят много хора, но от Стрелбище, следващият по ред,  не е толкова близо и няма да паркират в Стрелбище, за да ходят пеш до НДК.

Във Вазов категорично няма достатъчно места за имащите адресна регистрация. Отдавам под наем там и виждам колко малко реални места за паркиране има на фона на многото живущи. Лозенец и центъра е съвсем различна ситуацията.
Това не е вярно, не знам какво и къде отдаваш, но определено нямаш опит с квартала. Живяхме там, докато си ремонтираме в Лозенец,  в собствен имот, така че не мисля, че си наясно със ситуацията. Вечер след 7 часа имаше свободни места пред блоковете, сутрин преди 8, 8:30 - също. Лудницата настава в работно време заради всички, които не искат да плащат зоната около НДК и тази в Лозенец около басейна Спартак. И събота и неделя, заради парка.

# 598
Попеа, не знам какви места има за живущите в Лозенец. Пробвала ли си да паркираш късно вечер или нощем? Тогава няма паркирали работещи.Случвало ми се да обикалям един час в 4 през нощта за паркомясто, връщайки се от спешното.
Съгласна съм с Милитана и Онна.

# 599
Попеа, не знам какви места има за живущите в Лозенец. Пробвала ли си да паркираш късно вечер или нощем? Тогава няма паркирали работещи.Случвало ми се да обикалям един час в 4 през нощта за паркомясто, връщайки се от спешното.
Не знам за кой Лозенец говориш, аз от балкона си виждам местата вечер и нощем, и сутрин, и на път за работа даже ги броя Simple Smile По Христо Смирненски, по Елин Пелин, по Цанко Церковски, по Крум Попов, на 10 паркоместа има поне 2-3 свободни сутрин рано и вечер след 7 часа.
Ако под Лозенец разбираш Хладилника или басейна Спартак, може би си права, че няма.
За кой Лозенец ми говориш?

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 13:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт