ПАРИЖ - 15

• 52 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ние взехме билети за 22.03, двама възр. и 1дете на 9г- 63 евро до горе.

# 646
Здравейте! Бих искала една от вечерите в Париж да е вечеря на корабче по Сена. Разбрах, че има няколко опции с различно времетраене и меню. Може ли някой, който има опит да сподели- цена на различните варианти, от къде и може ли предварително да се купят билети?

# 647
  • Варна
Здравейте! Бих искала една от вечерите в Париж да е вечеря на корабче по Сена. Разбрах, че има няколко опции с различно времетраене и меню. Може ли някой, който има опит да сподели- цена на различните варианти, от къде и може ли предварително да се купят билети?
Ние ползвахме тези корабчета
https://www.marina-de-paris.com/en/
Предварително купих билетите. Можеш да си избереш дали да е с алкохол или без, както и място. Аз бях избрала маса по средата, но тъй като нямаше много хора ни настаниха на маса до прозореца. Цялото корабче е в прозорци, всъщност. Много доволни бяхме. Доколкото си спомням разликата в цената на куверта с и без алкохол беше голяма. На място си поръчахме бутилка вино и излезе доста по-изгодно.

# 648
Благодаря за информацията!
Харесах този хотел: https://www.floride-paris-hotel.com/en/services
Дали ще е удобен за  връзка до летище Шарл де Гол и от Дисни до хотела?

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 20:02 от Snow_sn

# 649
Само да отбележа, че зелен сертификат за ваксинирани е с 3 дози след 7мия мисец.

Тъкмо разглеждах за това изискване на сайта на посолството на Франция.

Дали някой, ходил наскоро, може да сподели дали това се след стриктно? Моята 3та доза е поставена след 8мия месец ;/

Дами, благодаря за всички, които се отзоваха на въпроса ми. Вчера се завърнах от Франция и притесненията ми за пътуването бяха напразни, всичко мина много гладко. С три ваксини съм и никъде нямаше проблем. На влизане в страната просто погледнаха сертификата, даже не много задълбочено. Беше необходимо да се попълнят две декларации, едната е Passenger Locator Form, а другата е декларация, че нямаш сиптоми и не си бил в контакт с болен. На влизане в страната никой не ги и погледна, но все пак препоръчвам да си ги подготвите.

При влизане в музеи проверяват сертификата и го сканират, не сме имали проблеми, а при посещение на заведения никой не ни го търси.

При влизане обратно в България, отново проверката на сертификатите не беше много задълбочена. Франция е в тъмно-червена зона и би трябвало да се прави и тест и за ваксинираните, освен ако не си с три дози. Е, проверяващите даже не ни питаха от кой полет сме, само погледнаха сертификата.

Споделям, защото може би ще е полезно за някой, който ще пътува скоро.

# 650
Здравейте, някой може ли да ме ориентира за бусчето-шатъл от Бове до Париж и обратно? Билети виждам, че може да се купят онлайн без специфична дата и/или час и просто човек се качва на което хване или?

# 651
  • Варна
Билетите от Бове до Париж са валидни до определена дата. Няма значение в кой час и ден ще се качите, стига да е в периода, отбелязан на билета.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 16:26 от mari6a

# 652
Здравейте Simple Smile

Някой да има информация дали след 15-ти Февруари ще има възможност да се влиза в забележителности с антигенен тест? Имам планирана почвка в Париж между 4-8 Април и се чудя дали изобщо да тръгвам, тъй като сертификата ми за ваксинация изтича на 29-ти Март според техните изисквания, а никак не ми се иска да слагам бустер 3 месеца след втората ми доза....

# 653
  • София
Здравейте Simple Smile

Някой да има информация дали след 15-ти Февруари ще има възможност да се влиза в забележителности с антигенен тест? Имам планирана почвка в Париж между 4-8 Април и се чудя дали изобщо да тръгвам, тъй като сертификата ми за ваксинация изтича на 29-ти Март според техните изисквания, а никак не ми се иска да слагам бустер 3 месеца след втората ми доза....

Има почти два месеца до планираното Ви пътуване.
Едва ли някой от сега може да каже как ще се развият нещата до април, дори и ако за 15 февруари да има нова информация.

# 654
Нали сертификата важи 270 дни преди поставяне на бустерна доза. Моята втора доза е на 12. 11.Имам билет за 04.03.Това са 3 месеца и половина след втората доза

# 655
  • София
От средата на януари втората доза важи само 7 месеца.
Вашата ще важи, разбира се. Уточнявам, за да се знае от другите хора срока, който приеха.

# 656
Вашата ще важи, разбира се. Уточнявам, за да се знае от другите хора срока, който приеха.
Благодаря. Притесних се че чета за някакви новости от 15.02.Та се зачудих дали ще мога да пътувам и да се разхождам без проблем

# 657

Да 7 месеца в момента, но и аз прочетох в сайта на МнВР, че от 15.02 втора доза ще важи само 4 месеца и след това трябва бустер за посещаване на забележителности и други.

# 658

Да 7 месеца в момента, но и аз прочетох в сайта на МнВР, че от 15.02 втора доза ще важи само 4 месеца и след това трябва бустер за посещаване на забележителности и други.
А за Пътуване до там

# 659

А за Пътуване до там
[/quote
Само за пътуване, без забележителности мисля, че 2 дози важат 270 дни. Но не съм сигурна, не живея там и аз планувам пътуване и се интересувам от актуална информация...

Общи условия

Активация на акаунт