Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 983
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Ето как ми изглежда микробиологията. Не виждам чак пък толкова да е по-резистентна от друг път.
Микробиол.- вагин. :
    1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки и
Грам /-/ отр.пръчковидни бактерии.Липсват лактобактерии.
2/ Не се изолираха гъби.
3/ ИЗОЛИРА СЕ в масово количество Escherichia coli - следва антибиограма

Микробиол.- вагин. :
   ампицилин= R             аугментин= R             цефуроксим= R            
   гентамицин= S            амикацин= S              ципрофлоксацин= S        
   бисептол= S              
    левофлоксацин - S  цефтазидим - R
     цефтриаксон - R  цефепим - R
Щамът е с ФЕНОТИП НА РЕЗИСТЕНТНОСТ ESBL - широкоспектърна бета лактамаза за всички цефалоспорини от трета и четвърта генерация.

Иначе аз съм си мислила за ето този антибиотик, когато имах ESBL, но понеже съм отказала AБ до критична нужда, не съм го предлагала на лекарите си.

https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/5862

„Тежки нозокомиални инфекции, обаче, причинени от мулти-резистентни (MDR) грам-отрицателни
бактерии, са причина за висока заболеваемост и смъртност при човека. Следователно в наши дни
колистинът е лекарство, което се използва в краен случай в хуманната медицина, в контекста на
лечение на инфекции, причинени от MDR Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii и
Enterobacteriaceae (Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae), при които смъртността може да бъде
изключително висока.“

Тук има повече информация, този антибиотик се води алтернативен, защото го дават по принцип на животни. Но резистентните бактерии идват точно от животни тъпкани с антибиотици. Да не се правят на ощипани всички с коронавируса, че идвал от прилепи и хората ги ядяла. Сигурно прилепите са по-чисти от месото, което ние ядем
https://www.ema.europa.eu/en/documents/referral/colistin-combina … s-i-ii-iii_bg.pdf

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 23:26 от teri__90

# 526
На мен ми стана интересна частта с хомеопатията, аз също мисля да опитам. Бихте ли ми препоръчали вашия хомеопат на лични ? Търся в момента добър такъв, който има опит точно с ешерихия ..

# 527
И аз се интересувам, въпреки, че точно сега няма да се занимавам с това.

# 528
Направо тук ще напиша. Д-р Юрукова. Но при нея записването на нови пациенти си е направо невъзможно, освен ако не се започне като онлайн пациент. Аз съм й пациент от 7 години, лекувахме преди години едно ЧПВ и скри шапката тогава на традиционната медицина.

# 529
Здравейте,
отдавна не съм влизала в форума и не мога да вляза със стария си профил, за това съм с нов.

Моля за вашата помощ относно тези пусти инфекции. Накратко още от дете имам е.коли, тогава откриха, че имам задържане на урина в единия бъбрек и ми правиха операция(мисля, че бях около 3 клас). След това всичко се нормализира, но бактериите биваха изолирани през месеци отново. Преди много години бяха посъветвали майка ми за добавка от Америка с червена боровинка. Пих я може би година след това може би 7-8 години нямах помин от е. Коли. За съжаление майка ми не е запазила името и сега незнаем как се казва. Отново се появиха преди 6 години, приеха ме в болница, направиха ми всички изследвания, вкл. и гинекологични и не откриха причината, излекувах се с венозен антибиотик 14 дни. После Уроваксон 3 месеца и не се появиха повече до миналата година. Лятото на 2019 пак се изолираха е.коли приемах два антибиотика през устата и се изчистиха после пак уроваксон и за сега не са се появявали. Обаче след това започнаха да се появяват Клебсиела и Кандида всеки месец се редуват не знам вече какво да правя. От лятото на 2019 съм всеки месец на антибиотик дори и по два понякога. Е. Колито го моря с уроваксон и след това затихва за години. Държа да кажа, че никога през живата ми не съм имала кризи, парене, често уриниране или каквото и да било симптоми за наличие на бактериите. Единствено по някога температурата ми се качва до 37.3 37.4. Хващам ги с изследване на урината - вече ми е ежедневие. Март месец откриха пак кКандида, последва антибиотик 10 деня Ципрофлоксацин. След това урината беше добре. Вчера реших да пусна отново ии греда в обикновенната урина (ще кача резултати). В понеделник чакам да излезе стерилната, но предполагам пак ще е клепсиела или кандида. Кръвните са ми добре. Нефрулога ме гледа обстойно преди две седмици и каза, че не е от бъбреците. Искам да опитам да лекувам без антибиотик този път и като вдигнат извънредното положение ще отида на уролог. Не знам вече как да ги махна тези гадини. Отделно правим опити за бебе и направо откачам.

Малко дълго стана, извинявам се, за което.

🤗🤗🤗

# 530
  • София
За пореден път съм втрещена от количеството предписани и изпити АБ! Няма нищо чудно в появилите се клебсиела и кандида в следствие на сринат имунитет от АБ. Всички тези бактерии и гъбички са част от нас, но като се докараш да нямаш естествени защитни сили, те се оключват лавинообразно. Да не говорим за огромният риск в един момент да си резистентен към всички АБ и да се чудиш какво да правиш при нещо по-сериозно. И всичко това баз да има кризи и сериозна симтоматика! Не визирам сложните случаи в темата, които са с операции, тежки кризи, пиелонефрити и пр.
То ако ден през ден си носим секрети и други за изследване, повярвайте ми, че ще ни открият куп бактерии. Ами айде направо да се абонираме за ежемесечен АБ.
Ей така, като за интернет например!
Съжалявам, но не се въздържах! Нищо лично към теб Kikimora. Наистина! Тея "доктори" са за уволнение!

# 531
Franie точно за това реших, че този път ще пробвам с по-леки неща, но не знам какви да бъдат те. Омръзна ми само антибиотици да ми изписват, уробилиногена и той ми е завишен от този път и съм сигурна, че е от изпитите антибиотици. Лекарите гледат да се застраховат тъй като съм с три бъбрека и три оретри. Операцията, която ми правиха  като малка беше пластика на едната уретра.

Кажете ми какви препарати мога да вземем, за да се преборя с клепсиелата.
За сега каквото изчетох, мисля да започна пробиотик хапчета, биоцитрин или цитросепт с концентрат от грейпфрут, масло от риган добавки и магарешки бодил пак добавки. Четох за флуконазол и него мога да включа, ще говоря с личната лекарка след като излезне стерилната урина.
В момента пия вода с лимон една чаша сутрин и една вечер, както и чая на ламбрев и чай от мечо грозде.
Четох, че кокосовото масло също действа добре.

Пак стана май дълго. 😁

# 532
Здравейте,момичета! И аз не съм писала от два месеца. Януари след 3 отрицателни проби за бактерии продължих с д-маноза около 2-3 седмици с леки оплаквания. Март месец бях добре. От седмица някъде съм пак с леки оплаквания,започнах Д-маноза отново. Снощи получих доста неприятни болки долу в корема след като си легнах (по корема). При натиск се засилваха. Имах чувството, че нещо е притиснато/издуто/дърпано и бодежи като иглички. Станах от леглото и почти минаха. 🤔 Остана само лек дискомофрт. Аз такъв цистит не знам дали има при движение да минава почти, или просто се е съчетало. Последния път ме натискаха за херния и казаха,че нямам.Имам лошия навик да стискам,което хич не е добре. Вчера след обед говорих с джипито и ми каза,че мога да пусна урина в понеделник, ако много ме боли да започна антибиотик, но да си направя пробата и да я държа в хладилника. Не знам колко ще е точно ако я държа ден в хладилника. Гледаха ме и на ехограф декември- всичко изглежда нормално.

# 533
Момичета,

Сега изчетох и предните теми и видях, че някои сте пили Уроваксон и не е имало ефект. При мен за Е. Коли действа, както казах и в предния коментар. На мен доктора ми казва задължително да го започвам след лечението при чиста урина.
Може да е полезно на някого 😊

# 534
Здравейте момиче съм на 21 години . Проблемите със цистита започнаха откакто дойдох във Англия преди 1година и 5 месеца. От тогава циститът започна да се появява почти всеки месец. Ходих на преглед при моята гинеколожка във България и ми откри гъбички и ми каза че от тях е възможно за появата на цистит. Започнахме лечение 2 седмици но уви когато се върнах отново. Ходих при личния ми лекар във Англия който ми изписа антибиотик който бях пила преди 3 месеца. Много съм се отчаяла. Мислим за деца със приятеля ми но вмомента на този етап със постоянни цистит се притеснявам.
Възможно ли е да са камъни във бъбреците или просто да е станал хроничен и да няма лечение

# 535
Здравей от 6 години имам цистит и то остър и хроничен...повече от година и половина нямам цистит.Ходила съм на хиляди генеколози,личния лекар,спешното изписват ми някакви антибиотици и глупости минава ми за ивестно време и хоп задуха ли пак съм с цистит.Лекувай се сама аз пих бисептол-1во супер евтин,2ро пиеш го и след 30 мин няма помен от цистит.След известно време пак ще ти се появи пак пиеш бисептол по 1 хапче като усетиш,че не издържаш.Повярвяй ми само това ми помогна и отделно се пазиш с бодита,с дебели якета и гледай да не стойш навън ако духа.Отделно веднага като усетиш цистит пиеш вряла вода(колкото можеш по-гореща) и я пиеш през 15 мин да може да изпишкваш повече бактерии.Парни бани с чай си прави(това са бабини неща,но при мен сработиха-пълниш леген с вряла вода,такаче да излиза пара от водата, слагаш цяла кутия с чай и клякаш над легена,стоиш докато парата отмине най вероятно после ще ти се допишка незабавно и има добър ефект,но го прилагай със бисептол и вряла вода,ако правиш само парните бани ще те облекчи за 1-2 часа и после пак ще се върне)Късмет ти желая Simple Smile
П.с питай ме всякакви въпроси ако имаш,аз толкова години се борих с него,че съм станала спец по лекуване на цистит 😂

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 03:54 от preslavaaaaaaa

# 536
УроваксоМ се пише.

Преслава, тези съвети може да са полезни, но повечето от нас не са получавали цистит от простуда.
Ти имаш ли изследване на стерилна урина?

# 537
Да имала съм.Излиза,че имам бактерия.Правила съм си 2 пъти обаче,а съм имала цистит за 6 години през 3,4 месеца.Имам съмнение понеже бях доста малка като ми се появи за пръв път(15г),че не го лекуваха правилно и именно затова се задълбочи проблема.По едно време ми писна от лекари и спрях да ходя и на ислвдвания,понеже вече знаех какво е и какво да пия и така.Но простудата спомага също за поява на цистит
УроваксоМ се пише.

Преслава, тези съвети може да са полезни, но повечето от нас не са получавали цистит от простуда.
Ти имаш ли изследване на стерилна урина?

# 538
  • Варна
Преслава,

Тези съвети с пиенето на Бисептола, които даваш не са много правилни. С такова пиене бактерията става резистентна.
Когато даваш съвет за парни бани с чай, напиши с какъв чай ти си ги правила, не уточняваш. Има билки колкото искаш и е редно да се уточни. Simple Smile

# 539
Бактерия е много общо, Преслава.
Ние тук се борим с различни.
И аз не съм привърженик да се пият АБ напосоки.
То по антибиограма не става винаги, пък камо ли без.

Общи условия

Активация на акаунт