Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 875
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Да,точно това е Уроцист. По една таблетка дневно, най-добре вечер преди лягане. Ако е обострен цистита по две таблетки се взимат.

# 676
Да,точно това е Уроцист. По една таблетка дневно, най-добре вечер преди лягане. Ако е обострен цистита по две таблетки се взимат.
Благодаря!

# 677
  • София
На Уроцист не намирам точното съдържание на съставките в една таблетка Thinking

# 678
На Уроцист не намирам точното съдържание на съставките в една таблетка Thinking
UroCist съдържа и сух екстракт от листа на Мечо грозде, D-маноза и Бета-глюкани.

Манозата е 500 мг

# 679
Пише 2 пъти по 1, така е, но докторката ми го изписа 3 по 1 табл., пих го три дни пи този начин, след това по 1 табл.вечер 30 дни

# 680
Уростима влияе ли на изследването на урината?
Пия го вече 25 дни и пуснах обикновена и стерилна урина. И двете са чисти ама се чудя дали утостима дава отражение

# 681
Не влияе, и моята урокултура е чиста, изчаках 7 дни от последния прием на АБ, сега се чудя дали е достаъчно? Нямам оплаквания, урината изглежда бистра, светла. Пия Цистостоп Хроно и Цистон и много вода. Кърмя и за цистостопа прочетох, че можело и при кърмачки. Дано не се връща гадната бактерия...

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 14:52 от Elsi86

# 682
Аз изчаках 15 дни от спирането на АБ.

# 683
  • Варна
Да отбележа само нещо - Уростим не е билков продукт.

Това е вид ваксина. В таблетките се съдържат убити различни щамове на бактерии.
Не би следвало да даде отражение на изследванията.

# 684
Моя грешка, мислех, че е Уроцист, то всичко с Уро Simple Smile
Док ми каза да изчакам седмица и да пусна нова урокултура, дано да е било достатъчно...

# 685
  • София
Не съм се включвала досега, но сега има въпросче. От 2018 започнах с постоянни цистити, първоначално имаше е.коли, после клебсиела. Но след това години и половина чиста стерилна урина,а в обикновената винаги имам много левкоцити Thinking Бъбреци- слънце(и слава Богу). Ходих на уролог в началото на годината с мнооогоо симптоми,но нямах дори удебеляване на лигавицата на пикочния мехур(пак добре де, не се оплаквам), не видя нищо и във бъреците. Никога не съм вдигала температура свързана с цистита и не съм имала кръв в урината....Но от ноември 2019 до сега, само по една седмица, макс 2, в месеца имам леки симптоми или съм без.. През другото време е ясно, често желание за пишкане, парене и силно дразнене след това(нещо между болка и някакъв дискомфорт, който се усеща вътрешно, не е по кожата), както и парене в областа на корема ниско долу...Антибиотици за цистита не съм пила от почти 2 години, с чиста стерилна урина никой не изписва, пък и преди като пих два пъти(Аугументин и монурал), не видях особена полза. Инак, билки и добавки съм взимала не малко, и ще споделя няколко опитности(може да е в полза на някой):
- масло от риган-  Определено от дълъг прием на риган се влошавам и тук искам да обърна внимание на всички, че ригана е доста силен и според мен променя и стомашната микрофлора и става в един момент по-зле! Същото е с масло от кимион, незнам защо, но ми засилва проблемите . Затова тези масла ги взимам само в случай на настинка, за кратко.
- силициев диоксид- силиция е много полезен за редица неща, диатомичната пръст също. Но от него става страшно. Всичките ми симптоми се засилват неимоверно. Тествала съм го много пъти. Незнам защо- не съм намерила отговор, ако някой знае ще се радвам да сподели.
- мечо грозде- пих го 2018 2 месеца- доста намаля симптомите, но натоварва черния дроб и не приемам такава добавка от тогава.
-д-манноза- винаги помага, но и аз трябва да я пия поне 2-3 пъти дневно по 1000мг. Най-съм доволна от цистостоп рапид.
-червена боровинка- един път облекчава, друг път не... не мога да й хвана спатиите, но е от нещата, които помагат.
-варбургия- сега заради нея и питам. Значи 2 капсули варбургия, 2 д-маноза и лактобацили вагинално и веднага спират симптомите. Изчезват, просто все едно абсолютно нищо никога не ми е имало....Въпроса е колко натоварва Варбургията черния дроб. Пих един месец, като я спрях пак се върщат симптомите, та ако някой я е пил повече от месец, моля да сподели. Може и на лично съобщение. Не искам да помогна на едно за да разваля друго, ако ме разбирате. Благодаря на всички, които пишат!!! Relaxed
П.С. Миналата години случайно ми откриха трихомони, оттогава до сега правих 2 пср теста за трихомони и един за всички полови болести, включае уреаплазми и прочие- отрицателни. Имали шанс някоя от тези бактерии/паразите да обитават в пикочния мехур, но не и във влагалището. Според гинеколозите е абсолютно невъзможно, но ми прави впечатление, че специално плазмите и трихомоните ги гледат и в урина, но преди да изсипя още 100лв за изследвания ми се ще да знам, че има смисъл Thinking

# 686
Здравейте!
Билковите медикаменти влиаят ли на резултатите от Стерилната урина?
Пия от няколко дена Д-маноза, но искам да си пусна стерилна урина за изследване, та съм в чуденка.
Разбрах, че Уростима не влияе, но не разбрах за билките.

Благодаря ви!

# 687
Здравейте!
Билковите медикаменти влиаят ли на резултатите от Стерилната урина?
Пия от няколко дена Д-маноза, но искам да си пусна стерилна урина за изследване, та съм в чуденка.
Разбрах, че Уростима не влияе, но не разбрах за билките.

Благодаря ви!
Не влияе, аз пиех Цистостоп Хроно с Д-Маноза и си пуснах стерилна.

# 688
Здравейте,

Може ли да е цистит, ако само имам много чести позиви за уриниране? Не е през целия ден, просто на моменти постоянно имам чувството, че пак ми се ходи, а съм излязла примерно преди 10 мин от тоалетната.

Също така всяка нощ ставам по малка нужда, но така съм от години и не ми пречи.

Ако има някаква връзка - при ехографски преглед гинекологът ми е казвал, че имам стара нелекувана инфекция на пикочния мехур, която си е затихнала.

# 689
  • Варна
Здравейте,

Може ли да е цистит, ако само имам много чести позиви за уриниране? Не е през целия ден, просто на моменти постоянно имам чувството, че пак ми се ходи, а съм излязла примерно преди 10 мин от тоалетната.

Също така всяка нощ ставам по малка нужда, но така съм от години и не ми пречи.

Ако има някаква връзка - при ехографски преглед гинекологът ми е казвал, че имам стара нелекувана инфекция на пикочния мехур, която си е затихнала.

Здравей,
Стерилна урина изследвала ли си? Влагалищен секрет изследван ли е? Хубаво е да се знае дали има бактерии или гъбички.
Очевидно "затихналата" инфекция не е толкова затихнала и създава дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт