НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 713
  • 597
  •   1
Отговори
# 90
  • Наблизо
Утре може да ми направят секциото,не се повлиявам засега от терапията.Реве ми се.
Това означава се прибера у нас след седмица и кой знае още какво.Ще откача скоро,искам да се свършва.Ясно е че това дете трябва да излезе,ама защо трябва да в толкова трудно.
Плаче ми се вече

# 91
Бюти, няма ли да ти сложат система окситоцин? След секициото се стои обикновено 3 нощувки, а не цяла седмица. Гледай положително - скоро мъките свършват, а и ще си гушкаш бебето.

Хепи, как си?

# 92
След секцио изписват на 5 ден ако всичко е наред. Моето секцио беше във вторник и трябваше в събота да ни изпишат, но малката имаше жълтеница и ни изписаха е неделя.
Не помня първия път колко време ми беше изтръпнало и като чуждо мястото на операцията, но знам че беше доста. Може би 1-2 месеца, че ако не и повече. Не ме е боляло, но го чувствах странно.

# 93
  • Наблизо
Засега няма как,нямам никакво разкритие и до колкото разбрах трябва малко от малко да се отвори.Нямам и контракции-нищо нямам.Вече ме мъчат 3 дни,утре 4ти започва и оскитоцина няма да подейства веднага мисля също и вече си мисля по-добре да ме режат..поне така ще си се прибера вкъщи.
Седя си сама тука и плача.Пратих домашните вкъщи,че и те се изпоскапаха да висят около мен.

# 94
Не можем да се зарадваме на бебчо и съм много тъжна. Има увредени нерви (а може би и прекъснати) следствие на раждането и ръката е напълно обездвижена. С рехабилитация има някаква надежда да започне да функционира но няма гаранция, че ще е напълно. Може и да се наложи операция ако не се повлияе от рехабилитацията и физиотерапията, но и тя не дава гаранция за пълно въстановяване. Повече яснота ще имаме след може би 3 месеца а може да са 6 а може да е и година.  Това можеше да се избегне ако беше направено секцио, но не е преценено правилно не знам дали имаме вина, но се чувствам адски виновна, че може би не съм направила всичко възможно. Бебето има и инфекция и е на антибиотик и на имуностимуланти... ходихме да го видим но като го гледам още по - жално и тъжно ми става... особенно след днешните новини.. като ни изпишат ще направим к други консултации с други лекари ... надяваме се на най - доброто... и по - скоро да може да си го приберем и да е добре.
Здравейте Поли!  
Съжалявам да прочета ,че радостта от раждането е помрачена от тези неприятности. Аз съм физиотерапевт и съм наясно какво е естеството на състоянието. ДюшеН Ерб ли е парезата? За съжаление не живея в България, но в последните години знам за изключително положители реултати от работата на доц.Маргарита Кътева  от Софиямед. ОперативнО се присаждат нерви от крака .поема се от здравната каса.Не пречи да направите консултация
УСПЕХ 🍀🍀🍀

# 95
Поли, съжалявам за стреса и напрежението, което преживявате и ви предстои. Малкият сега нищо не разбира.. надявам се да се оправи бързо и когато поотрасне, това да го помните само вие.

Лейди, честото бебче. Вече сте заедно, колко хубаво 🤗

# 96
Мили момичета, вчера следобед родих бебе Данаил - 2830,50см.
Беше много тежко раждане, но успях естествено.
 Преносвах, сутринта взех хапче за изглаждане на матката, след два часа ми се спукаха и водите. Влезнах в болницата без разкритие, след това се почна ада. Докато изчакам заветните 4 см за упойка минаха 6 часа в ужасни мъки. Мислех че няма да ги достигна никога и че ще ме пратят на секцио... Успях все пак, обезболиха ме, но бебе беше вече с лоши тонове. Хакнаха ми система, адски я засилиха. Такава жестока болка, въпреки обезболяването, не бях изживявала... За 1 час благодарение на тая зверска стимулация имах пълно разкритие и родих. Е тая глава докато излезе в чудо се видях. Имам вътрешен и външен шев.

Но после сложих бебе на гърда веднага и цяла нощ си го гледах. Сега е на системка и ми го взеха.
Момичета стискам палци на всички ви - на неродилите леко да ви е, на останалите - ще се справим с всички трудности, вярвайте и се борете! ❤️

# 97
Диагнозата ни е Акушерска пареза в следствие на лекарска грешка. Мен ме изписаха а бебо е в интензивното на антибиотик и дори не всеки ден може да го виждаме. За сега парезата е тотална, чакаме да го изпишат за да почнем масажи и по - късно физиотерапия и рехабилитация. Ужасно ни е мъчно да се приберем без бебе. Държах да ме изпишат защото да гледам как другите си гушкат бебетата ме смазваше. Чувствам вина и за това. Имаме контакт точно с тази невроложка, но за операция е рано да се мисли, въпреки това ще се консултираме само да го изпишат.

# 98
Диагнозата ни е Акушерска пареза в следствие на лекарска грешка. Мен ме изписаха а бебо е в интензивното на антибиотик и дори не всеки ден може да го виждаме. За сега парезата е тотална, чакаме да го изпишат за да почнем масажи и по - късно физиотерапия и рехабилитация. Ужасно ни е мъчно да се приберем без бебе. Държах да ме изпишат защото да гледам как другите си гушкат бебетата ме смазваше. Чувствам вина и за това. Имаме контакт точно с тази невроложка, но за операция е рано да се мисли, въпреки това ще се консултираме само да го изпишат.
Мила Поли, кураж! Доцент Кътева прави чудеса!  Акушерската парезата има 3 варианта, в зависимост от вида на засегнатите нерви и ДюшеН Ерб е един от тези 3 вида.Сигурна съм, че лекарите са проверили , но е хубаво да се изключи и родилната травма на ключицата -  има случаи , когато тя се "държи" като акушерска пареза.
Пътят ще едълъг , но не и невъзможен.Кураж и много вяра .За нищо на света не подценявай етапът рехабилитация .
Успех! 
Ти си силна майчица , а бебчо още с появата си е дал заявка за нещо необичайно❤.

# 99
Момичета имам нужда от съвет и от това да се молите за нас! Както знаете родих в първия ден на 37г.с на 08.11 момиче 2970кг 2дни всичко беше наред с бебето,а аз бях зле след секциото и сме се видяли за 10мин най-много. На 3тия ден аз бях по-добре,но ми казаха,че е повърнала жълто-зелено което се оказа доста притеснително. Сложиха я на глюкоза,антибиотик и сонда от самото начало не искаше да се храни. От вчера е без антибиотик и продължава да се храни по-малко един път 20мл друг път 40мл . От неонатология се съмняваха за инфекция,но такива показатели няма,вече не повръща но се храни по-малко . Свидетел съм на отношението им към децата не са под постоанно наблюдение,дават им храна без да ги гушкат а директно в количката и подпират шишето на завивката. Все си мисля,че вкъщи ще е по-добре обгрижена с внимание търпение. Може да ни е харесва самата марка АМ,шишето,топлината на млякото. Може би я държат само да й мине пътеката и правят повече изследвания за пари. Много сме отчаяни само плачем. Кърмата започна да ми идва лека полека,но съм леко болна и не я давам даже вече не ме пускат да я видя дори и през стъклото. Тя е дълго чакана с инсеминация. Дайте съвет мисля че ако се подпиша да си я взема вкъщи ще сме по-добре. Никакво внимание не ни обръщат въпреки че съм им дала пари . Много съм разочарована само се моля да не е нещо сериозно. Настоявах за консултация с хирург нямало смисъл изследванията са добри правиха снимка на червата изглеждат добре. Незнам как да постъпя.

# 100
Естел, честито! Да е жив и здрав малкият Данаил! Чакаме новини и от Бюти днес.

Поли, съжалявам, че така ви помрачиха най-щастливото събитие в живота ви. Отново ти казвам, нямаш абсолютно никаква вина, явно безсилието ти в момента те кара да се чувстваш така. Ще бъдеш (вече си) страхотна майка. Моята дъщеря имаше съвсем малко проблемче (слагаха й глюкоза 2-3 дни) и ми беше криво, че не беше с мен, както бяха другите майки и бебета. ОТ друга страна видях толкова недоносени бебенца, които седят в кувьози от седмици. Какво да се прави, важното е накрая да има щастлив финал въпреки трудностите. Кога ще го изпишат? Bgus, ти е дала съвети, не губи надежда. Прегръдка от мен и дано скоро гушкаш бебо вкъщи.

Клеопатра, в момента на какво основание я държат в болницата? Провеждат ли някакво лечение? Повръщането на какво се дължи? Щом си свидетел на лошо отношение към бебетата и очевидно им нямаш доверие, може би е по-добре да си я вземеш, но тогава задължително се консултирай с добър педиатър. Много е жалко човек да няма доверие на лекарите и да се налага да пита във форум за такова нещо. За съжаление знам, че в България немарливо и безотговорно отношение от страна на лекарския персонал е възможно. Незнам наистина, помисли и вземи решение. Отговори си на въпросите, които ти зададох. Ако не я лекуват, защо седи? А на теб защо не ти дават да я виждаш? Тук  при нас такова отношение е недопустимо. Грубост досега нито един път не съм срещала в болнично заведение. Какво остава пък някой да ти се “кара”, както тук доста често съм чела. А коя е тази болница? Може да е полезно на някой.

# 101
Нямат обяснение за повръщането на този цвят,правят и изследвания  и са добри. Вече не повръща беше на антибиотик той приключи вчера. Искат допълнителни изследвания поради причината че се храни по-малко около 35-40мл. Сутрин ходя до болницата за инфолмация,след обед звъня по 2 часа няма кой  да вдигне телефона при положение че той е близо до бебетата от което ми става ясно,че не стоят при тях. Няма температура,пика,ака по-малко количество но това е защото приема по-малко храна. Дори не ми казват от какво се опасяват и каква е реалната причина за задържането. Надявам се събота и неделя да се оправи и да почне да се храни по 50-60мл . През уикенда нищо не правят чакат понеделник направо ще се побъркам. Чакам с нетърпение понеделник да говоря с началника на отделението да чуя негово мнение. Според мен има бебета които се адаптират по-бавно и трябва да им се настоява с храната и може би им трябва кърма или храна за недоносени. Препоръчайте добър педиатър. Ако я отведа в Неонатологията в Майчин дом ще ме приемат ли как стоят нещата. Мисълта ми е само за изследвания без да оставаме на легло.  Все си мисля,че не е нищо сериозно имаме нужда една от друга. Sad

# 102
Момичета, недейте така за секциото. Да, факт, операция е, мен и двата пъти ражданията са ми в Англия и сега второто секцио ми беше планово. Супер голямо притеснение ми беше, но мина прекрасно. В четвъртък на 31/10 беше операцията, на другия ден ме изписаха с бебо. За минутка не са ми го взимали, 3ч след операцията вечерях и 7ч след операцията ми махнаха системи, катетъра и се раздвижих, имах сили и желание. През нощта даже пратих мъжът ми да поспи вкъщи и си бях сама с бебо, ставах до тоалетна, обгрижвах си го, сменяне, кърмене и т.н.
Нямам претенции да съм "герой", казвам го това, да имате предвид, че не всички жени лежат по 2 дни на легло и т.н.
Огромен минус е, че не позволяват да се храните по 24ч след секцио в Бг, как да имате сили да се възстановите и да станете за раздвижване!? А колкото повече движение, толкова по бързо се случват нещата.
Другия момент е, че трябва да си вземат парите от пътеките и затова много голям процент стоят в болницата без причина, само заради това.

Поли, прегръдки и ти пожелавам сила! Не падай духом, ще се преборите с проблема и ще гушкаш големия юнак. Има ли как да се докаже лекарската грешка във вашия случай? Защото бебе 4.800кг не се ражда току така нормално, допускам, че при изваждането някой не е пипнал където трябва.....

Лейди, честит Росен! Много го харесвам това име ❤ Да ви е здрав ❤

# 103
Минуса на секциото в България освен че не ти дават да ядеш докато не отделиш газове е, че не ти позволяват и да станеш 24 часа. Аз родих сутринта и исках да стана още следобяд, но не ми позволиха. Не можах да се преборя нито с докторите нито с акушерките. Така на другия ден освен операцията те болят и всички мускули от лежане.
В болницата където раждах аз съм доволна от грижите за децата. Правили са ремонт и сега боксовете с бебетата и лекарския състав са на едно място (преди 4г не беше така). Освен това са сложили камери в боксовете и децата се наблюдават почти непрекъснато. Ако някое заплаче акушерките се отзовават. Освен това при бебетата, които имат някакъв проблем и не са при майките си винаги може да се отиде. Дори майките се викат в часовете за хранене да си ги хранят те и да си ги гушкат ако плачат много. Това е когато майката е там за тези, който са недоносени и са в ковьоз се грижат акушерките. Въпреки, че пресъствах как извадиха едно от ковьоза да си го гушне майка му, която беше дошла (явно е можело да бъде извадено това точно за другите не знам). Дават и информация за бебетата когато мине лекарката или ти можеш да отидеш при нея и да попиташ ако нещо те притеснява. Акушерките също отговарят като ги питаш и се опитват да помогнат.

# 104
Клеопатра не се притеснявай щом вече всички показатели са добре, може би просто се презастраховат няколко дни за да са сигурни че е стабилна. Нашият голям юнак също е в неонатология и не можем утре да го видим ще чакаме понеделник. На нас също не ни казват защо точно го държат и до кога. Казаха ни че има завишени стойности за инфекция, но не казват за каква инфекция и какъв антибиотик пие, отделно има жълтеница от днес и му преливат и някаква плазма, ръчичката още има оток и чакаме да спадне (най - вероятно това е главната причина все още да е там) и на мен ми е мъчно че не ги гушкат и не им обръщат достатъчно внимание. Сега се цедя за да ми тръгне кърмата, складирам каквото изцедя пък да видим.
БГ калпавите лекари едвам ни поставиха диагноза, извикахме ортопед още след раждането който каза след снимка че няма никакви счупвания и размествания и ни уверяваше че с "масажи" за няколко месеца ще е напълно въстановен 80% се въстановявали напълно (нищо не каза за рехабилитация и физиотерапия). Невролога там каза тотална пареза (горна и долна от това което изобщо чух в този момент. Ръчичката е цялата обездвижена) и може би прекъснат нерв, какво точно се случва ще разберем на по - късен етап когато го изпишат го и го заведем при друг невролог, а изследване за да се види кои нерви са увредени ще може да направим най - рано след 3 месеца. За сега искам само да си го гушна и да се грижа за него пък станалото е на лице. Травмата идва от там че лекаря не е преценил че трябва да се направи секцио, таза е бил не достатъчно голям за бебо и при издърпването се е получила травмата, като мен се опитаха да убедят че не естественото раждане е причината а големия плод (който беше предвиден голям ама таза ми бил добре). Няма да коментирам грубиянското отношение на някой от служителите за това че се интересуваме от детето. В край на сметка си платихме 1400 за всичко това. Притеснявали сме ги били (ама като си взимат заплатите не се притесняват?)

Общи условия

Активация на акаунт