НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 369
  • 597
  •   1
Отговори
# 375
От болницата знам,че АМ се държи максимум час и не се претопля.

И ние го къпем 17ч,18ч,19ч като стане в тези часове . Нямаме последно хранене 😂 вие спите цяла вечер ли? Блазя ви ! Чакам и аз да пропускаме ама ... има време 🍀

# 376
Ние сме целите в пъпки. Коремчето, крачката има малко и по ръцете. Не знам дали е обрив или претопляне или и двете, днес доктора ще дойде да го погледне. Лицето също е страшно пъпчиво, но май е бебешко акне по лицето.
Хора за нищо нямам време още не съм закусила даже. Докато да се усетя памперси, хранене, приспиване, масажи, упражнения, аз да си пусна душ, колики и или нямам време да ям или за нещо друго. Нямаме никакъв режим даваме лекарствата на примависта с което ядене се сетим. Хомеопатични ако се сетим покрай другите неща. Много ми е трудно да се вкарам в някакъв режим.
Ние сме Хип комфорт и пише направено АМ да се дава веднага ако е престояло да се хвърля. Не мисля че е добре да се претопля или да се слага в хладилник.
Тялото ми изглежда потресаващо, цялата съм в стрии и за капак гърдите ми взеха вече да увисват. Чудя се поне те дали ще се оправят, но не тая надежди 😒

# 377
Поли, не че те обезкуражавам, но с първата бременост се възстанових напълно без никакво старание от моя страна, но... На гърдите им отне най-мн време. Сигурно близо 2 год им трябваха за да заприличат на нещо 🤣🤣🤣 Кърмила съм 6 месеца.

Момичера, на мен гърдите ми вече омекнаха, олекнаха от кърмата. Уж знам, че така става щом започне да се нормализира, а и ги няма силните болки от подутите гърди... Но сега идва онова съмнение, дали му стига на бебчо млякото. До сега издържаше по 3 часа, дори е имало моменти и повече да спи, но при посещението на консултантката, ми каза да не го оставям толкова. Дори и 3 часа им било много, ако са само на кърма. Каза, че вечер не трябва да пропуска хранене и да го будя. Уф!

Ние също имаме пъпчици по брадичката, вратлето  и корема. И аз си мислех за притопляне, да не съм сгафила, че аз все завивам и увивам. Днес се старах уж по-малко да завивам, сега спи и без шапка, но пък все го проверявам да не му е студено. 😊 Луда работа!
Кажете ми, че не съм само аз така?!

# 378
На мен гърдите ми се регулираха още миналата седмица, 2 седмици след раждането. Нямаха избор, не мога да изцедя с това бебе (нямам идея защо, с миналото цедях без проблеми). Бебето си суче добре, мисля.
Бебчо, може и жълтеницата да му е минала на бебето, тя също ги прави по-сънливи. Да не е от кърмата.
Поли, яденето е с приоритет. Яж докато кърмиш, тогава си на едно място. Кажи на мъжа ти да направи закуска.
Бебешко акне мисля е ситни пъпчици с бял връх. Ситни червени са от притопляне. Вкъщи не слагам шапка. Не е толкова студено и не духа.
BeautifulM, може пък като останеш сама да почне да ти минава депресията. Питах преди време във фейсбук групата, едно от предложенията за профилактика на депресия беше да си намеря работа и да се държа заета. Като си сама, ще имаш повече задачи. Ако ти остава време, винаги можеш да се запишеш на някой онлайн курс или да научиш китайски.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 04:32 от vesibu

# 379
  • Гърция
Честито на всички родили мамчета да са ви живи и здрави рожбите.
На 26 родих момиченце в 3020кг още сме в болница има шум на сърцето, чакаме кардиолог да я види на ехограф.

# 380
Честито момиченце! Дано не е нещо сериозно това с шума на сърцето. Казват, че често минава в рамките на първата година.

# 381
Янка , честита рожба,да е жива и здрава малката бебка,а на теб бързо възстановяване,ако имаш време разкажи как е минало. Flowers Four Leaf Clover
Успех! Heart
Майчета аз да ви попитам дали ще си направим отчетна за бебчетата в "Родени ноември 2019 г. "
?¿?
Blush
Вече си се познаваме така да се каже и ще ми бъде приятно да продължим да си споделяме опит. Hug

# 382
Бих искала и аз отчетна Simple Smile)

Момичета трябва ми помощ . Може би въпроса ми е към мамите старши . Има ли начин да науча детето да харесва биберони ? Използва ме мен за такъв ... пробвахме всички форми , ще купим и каучук . Поне да се успокоява понякога за малко .

# 383
Май няма начин да го научиш да харесва биберони. Моя син не харесваше, но поне после не се е налагало да го отдучваме от залагалките. Сега малката също не я харесва особенно, само когато много я тормози коремче. Може да пробваш да сложиш малко кърма на биберона моне пък и да помогне.
Честито на всички родили мамчета да са ви живи и здрави рожбите.
На 26 родих момиченце в 3020кг още сме в болница има шум на сърцето, чакаме кардиолог да я види на ехограф.
Честито бебче! Синът ми и двамата ми племенници имаха шум на сърцето. При тях беше от някакъв отвор който се затваря при раждането, но при тях не беше. Затваря се в рамките на една година, даже често още в първите месеци. Не е нищо опасно и не създава проблеми. Доктора тогава ми обясни, че над 90% от децата се раждат така, но не всички лекари успяват да го чуят на слушалка. В болницата където раждах аз само едната го чувала. Дано при вас проблема да е същия, а не нещо сериозно.

# 384
И моята не иска биберон. Много рядко го захапва, но бързо се отказва и почва да го плюе.
Аз съм ѝ залъгалката. Тя и затова се тъпче и после повръща като за световно.
Не знам какво да я правя вече... Ако не ѝ дам пък се дере, пищи, чак ще се захласне....и,не,не е гладна със сигурност, просто търси, за да се успокои и приспи, особено когато я мъчи корема...

# 385
Мойра и аз се чудя как да науча моя ,не я иска и това си е използва гърдата ми за залъгалка , а имам още две деца и не мога да го кърмя по цял ден.
Мисля обаче,че тези от каучук ще ги хареса , но не намирам,ще ходим в хиполенд в сайта им видях,че имат,мойте деца - по-големите харесваха нук и сега пак сме купили на нук.
Не искаше и шишенцето за вода да зацока,но като му сложих накрайник на шишенцето , който е от каучук го засука и си пийна и водичка.Та това ме навежда на мисълта,че са им по - меки тези и им приличат на гърдата на нама. Grinning
Иначе майтапа за първата лъжа в живота на бебето-залъгалката смятам , че е недостоверен,защото явно и очевидно не всеки се лъже .
Хихи Hug
Бих искала и аз отчетна Simple Smile)

Момичета трябва ми помощ . Може би въпроса ми е към мамите старши . Има ли начин да науча детето да харесва биберони ? Използва ме мен за такъв ... пробвахме всички форми , ще купим и каучук . Поне да се успокоява понякога за малко .

# 386
Вас поне ви ползват само за биберон, аз влизам и в ролята на бебешки шезлонг. Да не говорим как ми умалява устата да шъ-кам, за да я приспя. Понякога пускам сешоар. Ето, преди малко се разплака, взех я в мен, люлях я малко на ръце - заспа. Върнах я в легълцето й - ококори очи Tired Face Ще правя пауза и с шъ-кането, че устата ми се схвана...

# 387
Дарк и ние сме така ... живеем в къща и  е спокоен лато мъжа ми слиза и се качва по стълбите и по това време му шътка ... 😂😂😒. Не знам как да постъпя . То хубаво са не ги учим на ръце и на гърда ... ама главата ме заболява понякога . Днес тръгваме да излизаме с количката започна се един рев и до там с излизането. Едвам заспа . Дано са колики, а да не е такъв .

# 388
Мойра, пробвай все пак да излезеш. И нашата хубавица оревава света като я сложим в количката или столчето за коша, но в момента, в който прекрачим прага, се унася Simple Smile

Нали ви бях казвала за едно бебе на горния етаж, което често плачеше. Та, мъжът ми твърдеше, че не правят нещо както хората Joy И сега му се случи по-ревливо бебе. Накърмена, със сменен памперс, спи й се, а мрънка. После мрънкането минава в плач.

Колкото до свикването на гърда и на ръце, съм разколебана. От една страна ме е страх да не свикне така, от друга - много ми е мъчно като плаче и се предавам.

# 389
И ние сме така.
Днес не дава да я оставя, заспи в мен, преместя я и след 10 минути започне да пищи...
Чистих с прахосмукачката на ръце с нея, то иначе не мога да си свърша и работата...

Насочвам се май или към закупуването на слинг, или на раница...

Общи условия

Активация на акаунт