Против акне/пъпки по лицето 9

• 67 162
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • САЩ
Здравейте! Някой питаше за Акутане/Roaccutane. Аз съм пила преди 6-7 години тук в Сащ. Много бързо ми помогна, за около 2 седмици кожата ми буквално засия. За съжаление нямам снимки на този лаптоп да ви покажа. Това е много сило лекарство и всеки месец трябваше да ходя на кръвни изследвания за да се види дали не ми уврежда черния дроб и за тестове за бременост. Подписвах декларации че използвам най-малко два метода за предпазване от бременност защото ако се забременее докато се приема лекарството, бебето със сигурност ще е с увреждания. Доста странични ефекти имаше, въпреки че бях на 40мг на ден и даже понякога пропусках нарочно защото ме беше страх да не си навредя. Чувствах се странно, някак всичко ми беше мъгляво и отнесено все едно съм на някакви наркотици, имах често главоболие, сухота навсякъде (нос, уста, коса...). Останаха ми и някакви подкожни бели белези, малко като пъпки, които никога не са успели да избият, не се забелязват почти, но са неприятни. Години след това кожата ми беше чиста (бях и на противозачатъчни), но малко по малко пак се завърнаха гадовете. Не бих го препоръчала, въпреки че за мен на времето беше най-добрия лек (точно бях спряла дълъг курс с антибиотици за акне и то се завърна с ужасна сила, беше болезнено и бях адски депресирана). Сякаш трябваше да избирам между това да съм здрава или красива. Ако не ми предстоеше тепърва да имам деца бих взимала може би някаква много малка доза веднъж седмично. Сега се опитвам да ям повечко моркови (заради винамин А). Напоследък си мисля че каквото и да ям или слагам на лицето си, пъпки винаги ми избиват около овулация и около цикъл, няма спасение.

# 166
Излизат ми по 2-3 подкожни пъпки, някой от тях правят бял връх. Не се стърпявам и ги стискам или мажа с Ихтиол и той ги издърпва. обаче и с него трябва да се внимава, защото може да изгори кожата и да остане червено петно. Всъщност остават ми петна и без да съм мазала или стискала...
От студа ми стана много суха кожата на лицето. През останалото време на годината не използвам крем, но сега е наложително да си купя. Кой от двата е по-добър откъм състав:
https://aptekamedea.bg/lrp-tolerian-krem-senzitiv-s-prebiotik-40ml-v1.html
https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/netole … etolerantna-kozha

От тези двата на Авен съм много доволна
https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/cleana … pokoyavashch-krem
https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/ezhednevni-grizhi/hydranc … ere-hidrtirashcha

Тези на Авен, които са им Rich има опасност да ти запушат порите според мен. Аз не рискувам поне.

На микса продуктите съкват като цяло - пълни с алкохоли и гадости. Не си харчи парите за тях.

# 167
  • Бургас
На мен все още ми излизат пъпки, но откакто започнах да ползвам продукти без глицерин или с много малко такъв кожата ми значително се подобри. Така, че препоръчвам на тези, на които проблема им се състои в запушване на порите да премахнат всякакви продукти с глицерин. Той е много евтин, за това го слагат навсякъде и по много, но всъщност действа запечатващо на по-чувствителни кожи.

# 168
На какво мнение сте за използването на фдт от хора с проблемна кожа като нашата?
Всички около мен ми казват, ако спреш да слагаш фдт ще ти изчезнат пъпките..
Аз съм на друго мнение..

# 169
Това с фдт и според мен е пълна глупост  - спрях да го използвам ежедневно поради няколко причини, с очакванията лицето ми да се поизчисти.. Да, ама не. Все същото си е, единствената разлика е, че спряха да ми се образуват толкова често подкожни пъпки. Ще видим дали ще има някаква разлика след като родя, но често казано, много се съмнявам...

# 170
  • София
Аз ползвам фдт. Дерматоложка ми го изписа и е с много лека текстура. https://sopharmacy.bg/avene-couvrance-fon-dio-ten-spf20-naturalen-30ml.html също и  тази пудра https://sanita.bg/kozmetika/avene-3807/korigirasht-makiazh/aven- … nt-mosaic-powder/  . На мен много доре ми се отразяват.

# 171
Има периоди, в които не използвам фдт със седмици и няма никаква разлика, но аз съм фанатична в почистването на лицето.

# 172
На какво мнение сте за използването на фдт от хора с проблемна кожа като нашата?
Аз съм на друго мнение..

Лично моето наблюдение е че когато спрях да се клепам с тежък фдт, разредих ползването и минах на СС крем, който е по-лек, видях драстична разлика, само от смяната на този продукт. Кожата ми мнодо се изчисти.

В момента, откакто кожата ми пламна преди 2-3 месеца, слагам фдт пудра 2 пъти в седмицата, понякога изобщо не слагам в продължение на 2 седмици... все още съм си с активно избиващи пъпки.

Въпрос на пробване е, пробваш да смениш продукта или известно време съвсем без и така.

# 173
На мен пък много добре ми се отразява като не позлвам фон дьо тен. Според мен ми запушва порите. Сега съм решила да пробвам с този на Vichy, че досега си купувах дрогерийни и сигурно там е проблемът.

# 174
На мен пък много добре ми се отразява като не позлвам фон дьо тен. Според мен ми запушва порите. Сега съм решила да пробвам с този на Vichy, че досега си купувах дрогерийни и сигурно там е проблемът.

Ако си решила да пробваш черния на Vichy - Dermablend, препоръчвам първо да си вземеш тестерче от някоя дрогерия. Покривен е, но доста тежък ми дойде на мен и от плътността му кожата ми не можеше да диша и се омазняваше много. Подобен е на Dermacol, ако някой го е ползвал.

ФДТ / СС крем на Дермо-козметичен бранд е най-добрата опция за проблемна кожа. За да се спрете на своя първо пробвайте тестерчета, за да не се набутвате с излишни пари.

# 175
Пробвах 3 вида ФДТ на Vichy - Dermablend 3D мисля се казваше е наистина супер тежък, направо си е шпакловка, има само Dermablend, който ми се стори ОК и някакъв минерален, който пък май не е особено покривен, по-скоро като ББ крем. Мисля да взема Dermаblend обикновения като начало. Взех преди време Ефаклар ББ крема, но оранжевее ужасно. Това съм го забелязала и при други ББ кремове (например SVR), защо ги правят така не знам.

# 176
Аз съм на друго мнение..
Работя в завод пълен с прахоляк и мръсотия. Точно дерматолог препоръча на колежка да си слага фдт на работа, за да може да предпази кожата на лицето си от замърсяване. Самата аз когато носих фдт имах чисто лице за разлика от сега, когато неглежирам разкрасяването по скоро от мързел.

Пробвах какви ли не мазила и кремове за борбата с пъпките. Излизаха ми големи и ужасно болезнени, които в последствие ставаха на рани. По препоръка на няколко човека си взех салицилов спирт с няколко капсули хлорнитромицин разтворени вътре. Пъпките значително намаляха, а тези, които излизат са мънички. Имам още кафеникави и червени белези, с които не знам как да се справя. От 3 месеца се мажа с крема на Isispharma glyco A 10%. С по-новите белези помага, но старите седят. На вас помага ли ви нещо за заличаване на белезите?

# 177
Аз съм на друго мнение..
Работя в завод пълен с прахоляк и мръсотия. Точно дерматолог препоръча на колежка да си слага фдт на работа, за да може да предпази кожата на лицето си от замърсяване. Самата аз когато носих фдт имах чисто лице за разлика от сега, когато неглежирам разкрасяването по скоро от мързел.

Пробвах какви ли не мазила и кремове за борбата с пъпките. Излизаха ми големи и ужасно болезнени, които в последствие ставаха на рани. По препоръка на няколко човека си взех салицилов спирт с няколко капсули хлорнитромицин разтворени вътре. Пъпките значително намаляха, а тези, които излизат са мънички. Имам още кафеникави и червени белези, с които не знам как да се справя. От 3 месеца се мажа с крема на Isispharma glyco A 10%. С по-новите белези помага, но старите седят. На вас помага ли ви нещо за заличаване на белезите?

Пробвай продукт с гликолова киселина, тоника на The Ordinary е добър, действа малко по-бавно, но е и по-щадящ.
Аз виждам много добри и бързи резултати от крема им с витамин Ц, този който е без силикони.

Ако е по-сериозно положението може би да пробваш гликолов (или друг) лек химичен пилинг при специалист.

Това със салициловия спирт и хлорнитромицина и аз го забърках като "заместител" на Зинерит, но слава богу намерих 2 опаковки и започвам да се мажа от довечера.

# 178
Преди време в продължение на няколко години ползвах фдт и пудра и имах перфектно чиста кожа, просто такъв беше периодът. След това почнаха да ми излизат пъпки и засега съм спряла фдт и пудра, въпреки това пъпки излизат постоянно. Единствено понякога ползвам бб крем на ла рош, който изравнява тена, не е особено покривен, но на мен ми харесва как стои. Според мен много зависи все пак от продукта. Преди годино от един фдт на мейбълин се обринах ужасно много. Затова вече залагам на медицинска козметика.

# 179
Нещо, което на мен много ми помага с пъпките е третирането с дарсонвал. Имам си вкъщи от години, наскоро започнах да го ползвам отново, по около 5-6 минутки за цялото лице. Почиствам хубаво лицето с Акне аут гел, подсушавам и нанасям серум на The Ordinary със салицилова киселина, като попие наръсвам цялото лице с пудра сулфатиацол и минавам цалото лице, като наблягам на местата с активни пъпки.След това обирам остатъците от пудрата и слагам локална грижа за пъпките. Ако случайно съм правила екстракция на някоя пъпка то на следващия ден тя е завехнала, а след още 2 дни почти не си личи че я е имало.

Дарсонвалът според мен е уред, който може да се ползва безопастно вкъщи, без да се прекалява може да бъде само от полза.

Общи условия

Активация на акаунт