Против акне/пъпки по лицето 9

• 67 284
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
И аз купих скинорена, днес ми е първата вечер с него. Пише да се ползва всеки ден сутрин и вечер поне 4 седмици, а най-добре около една година. Има ли някой да го е ползвал толкова дълго време?

Пийч, ти си знаеш, просто казвам... Всички познати, които са пили, съжаляват после. Дано при теб да се отразят добре.

# 331
И аз да вметна в офтопика Grinning не знам дали пушиш, но противозачатъчни и пушене не е ок, та ако случайно пушиш просто да го вземеш предвид

# 332
Ако пиете противозачатъчни хапчета, повечето от тях увеличават фоточуствителността на кожата, затова винаги нанасяйте през деня крем със слънцезащитен фактор за да избегнете поява на пигментни петна.

# 333
Аз съм писала също много пъти в темата, че преди години започнах Диане 35 именно заради акнето. Понесе ми много зле и изпаднах в депресия, едвам успях да дочакам до 3-тия месец, за да го сменя с Ясмин. И така откарах 3 години, за които ужасно съжалявам, но съм била много глупава. В крайна сметка лицето ми се изчисти и кожата ми беше перфектна. След като спрях хапчетата излизаха известно време пъпки, но не беше такъв ужас като преди. Но не си заслужаваше със сигурност и на никой не препоръчвам да пие хормони само и единствено заради акне, без да е пробвал всички налични продукти на пазара. Но аз тогава купувах мазило след мазило и след 2 седмици ги хвърлях, понеже мислих че не ми действат, а реално само си пресушавах кожата и ставаше по-зле. Миналата година пак ми изби акне и успях да го махна за 2 месеца със Зинерит. Сега пак имам и мажа Скинорен. За един месец има наистина промяна, но си трябва още време. На мен проблемът ми е, че понякога не мога да се стърпя да не си стисна някоя черна точка и когато не успея да го направя правилно, на нейно място излиза подкожна пъпка. Така сама съм си докарвала доста подкожни пъпки, а най-добре ми беше лицето когато спрях да се чопля постоянно Grinning

# 334
И аз вчера си взех Скинорен и снощи ми беше първа вечер с него.Мен дългото ползване ме притеснява,защото Акне аут например имаше невероятен ефект върху кожата ми,но след известно време спря да ми действа и пъпките отново се появиха.
Относно противозачатъчните,пила съм няколко вида по същата причина,да не си хабя яйцеклетки и също така за превенция на ендометриозата.Не съм видяла положителен ефект върху лицето си,от Белара дори се опъпчих още повече.Като се замисля май само докато бях бременна съм се радвала на перфектна кожа и то само последните месеци.И няколко месеца след приложение на Акне аут,но както казах вече станах резистентна към него.
Когато положението стана критично дотам че да не мога да се гледам ,си правя маска с кисело мляко и аспирин.Моментално ми избелва пъпките и за няколко часа има видим ефект.

# 335
И със скинорена кожата се пренасища. Ползвах го 3 месеца и спря да действа. И аз съм пила противозачатъчни за 3 месеца. Кожата не се повлия, качих 3 кг, беше ми лошо и имах вагинална сухота. Май бяха Жанин. Бях на 21, с цел регулиране на цикъла. Но пък наистина се регулира и е на 28 дни.

# 336
Да не го обръщаме на друга тема, различна от пъпките, но заключението е че е строго индивидуално до организъм. 2 пъти съм пила Диане 35 - първия път ефекта беше супер, целулита ми изчезна и свалих 3 кг без да правя нищо по въпроса и кожата ми стана перфектна. Втория път ми дойдоха тежки и на 3-4тия месец ги спрях, много ме боляха гърдите. Реално за 3 месеца прием няма как да се види ефекта върху кожата, поне 6 трябват.

И все пак нека не се налага да се стига до там, аз няма да пия заради акнето, но се надявам и то да се повлияе.

# 337
В никакъв случай не искам да изглежда като реклама! Попаднах на тази история и се чудех, някой използва ли лавандулова вода? Май само нея от всички възможни води не съм пробвала😆 https://inaessentials.com/blogs/new/lavenderwater

# 338
Подарявали са ми био лавандулова вода. По принцип харесвам миризма на лавандула, пръскам си спрея за сън на this works всеки ден, обаче тази вода беше такава смрад, че не можах да я изхабя. Въпреки това, през времето, в което я ползвах, не забелязах нищо революционно да се случва с кожата ми.

# 339
  • Бургас
Наистина лавандуловата вода има много специфична миризма, аз обаче я харесвам, преди я ползвах постоянно, добре е да се пробва, поне няма да навреди.

# 340
Пробвала съм лавандулова, но не ми хареса мирисът (попринцип ми харесва, но не и на козметика). Розовата вода повече ми харесва и на мирис и като действие.

# 341
  • Хасково
Пробвала съм лавандулова, но не ми хареса мирисът (попринцип ми харесва, но не и на козметика). Розовата вода повече ми харесва и на мирис и като действие.

Всеки ден ли ползвате розовата вода?

# 342
Да, всяка сутрин.

# 343
Писах по-напред или в миналата тема, че съм доволна от лавандуловата вода, предпочитам я пред розовата. Но не е нещо чудотворно, може и да не е качествена моята, кой знае. Последно си взех с някои резерви мицеларна вода с екстракт лавандула, екстракт мед и хидрокси уреа, защото в аптеката нямаше чиста лавандулова, реших да пробвам и ментова. Не съм убедена, че флоралните води влияят на акнето, може би действат добре на кожата като цяло и са добро допълнение в грижата, но не и да се разчита на тях за борба с акне.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:43 от kakx

# 344
Аз също преди дни се взех лавандулова вода, ще видим след време как се чувства кожата. За сега няма проблеми , нито разлики, все пак я ползвам от скоро. Любимият ми продукт е Acne out oxy wash gel (измивен гел), както и Възстановяващият крем при със SPF30 (изпозлвам го както е предписан). Измивният гел сутрин и вечер , като вечер използвам хидратиращ крем. В момента участвам една иниациатива на Биотрейд и чакам продуктите , които ще ми предоставят + рецепта според състоянието на кожата ми. Може да ви прикача снимки и подробно описание на това , което са ми препоръчали и разбира се - резултатите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт