Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 34 336
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Има го и това, но у нас много фризьори, да не кажа 90% от тях много застъпват и мажат върху вече третирана и изтощена коса пак наново блондори и то не съществува коса, която би издържала това. Особено като подновяват кичури, балеаж и т.н, колко от тях се съобразяват да нанесат само върху новоизрасналите участъци? Не държа с точност до милиметър да е, но съм имала такива садисти, че се чудя как не се разтопи косата в ръцете им.

# 136
Също можем да кажем колко се плаща в Германия и тук. За 20-30 лв кичури с мие е и издуване, не очаквайте супер продукти. В Германия все пак за всичко ако не греша трябва да са завършили колеж, ако ще и цветар да е. Тук с по няколко месеца курс. Не давам да ми правят коса със супра или 12%. Аз съм с руса и в Гърция са ми горили така косата, на руса коса със силен окислител. Що да и дойде на акъл, че няма нужда. После без да сложи нищо ме издъхва, видях я как я пърли, че и си платих.
Бръм, може да се откажеш да си руса, или както съветват с 6 % оксидант но стой повече. С 12 % и ако ти е по-слаб косъма си гори.

# 137
  • София
Не знам какви са цените в Германия, тук плащам 60 лв за кичури, отделно мат и сешоар, общо към 100. 30 е само ако са частични и без нищо друго. Отдавна няма толкова ниски цени.

# 138
  • София
И при мен пораженията са от фризьори. Мажат с блондор и надолу по дължините и не им пука, а като им кажеш не се дразнят...

# 139
Аз харесвам омбре и балеаж. Кичури бели на руса коса. Много нескопосано ми седи като някой започне да прави бели кичури, да скрие побеляла коса на кестенява.

# 140
  • София
Аз съм с кичури в момента, но много бързо ми израства тъмната основа и непрекъснато трябва да подновявам:

Скрит текст:

# 141
С 6 нищо не става... 12 слагам само на корен, естествено, обаче слънцето лятото и разказва играта. Сега мисля 9 ка с 9 оксидант, но оше не съм се престрашила.

# 142
За много суха и порьозна коса от изрусяване аз бих търсила продукти с амодиметикон. Мой фаворит е Pureology Colour Fanatic Spray, но има много продукти с него. Също така мек шампоан, който да не премива, но това за мен за всяка коса ми е задължително, както и мантрата да не се сресва на мокро, олаплекс.
Тук има хубаво обяснение как действа:
https://labmuffin.com/amodimethicone-my-new-favourite-hair-ingredient/
Без този силикон ползвам сега Living Proof Restore Perfecting Spray. Изобщо харесвам цялата серия Restore, даже маслото.
Сега, има и едни бг продукти, които харесвам от една страна, но ме дразнят опаковките, по-точно че ампулите са стъклени и съм се оплаквала вече, но харесвам активната съставка - Brave New Hair Candy Set.

# 143
С 6 нищо не става... 12 слагам само на корен, естествено, обаче слънцето лятото и разказва играта. Сега мисля 9 ка с 9 оксидант, но оше не съм се престрашила.
12 е много силно и гори. Бяло руса ли искаш да си? Аз с 9-ка се правя, но основата ми е светла. Пробвай с 9 с някакъв оттенък. Мажи с кокосови масло преди да се боядисваш и прави маслени маски всяка седмица.
Маслените маски помагат ако имате нужда от омазняване. Както бяха писали че косата ако има нужда от хидратация, маслата не помагат. Също чудо от раз няма как да стане с кой да е продукт. Зимата по-високи окислители, лятото по-ниски, това за живеещите в България, където лятото е горещо.

# 144
Lizia прекрасен цвят,и аз търся нещо подобно,може би една идея по-светло.Само че,дори и в салона не можаха да го докарат с боя.Ще се връщам към кичурите.Аз кичури правех два-три  пъти в годината,през останалото време боица в корените.За кичури и аз горе долу толкова плащам,с подстригване и всичките му глезотии 60-70 евро,безплатен обяд няма.В БГ платих 120лв и ми разказаха играта Confounded

# 145
Моля някой с опит с коректорите да ми обясни като на блондинка - смесват се с боята когато правите цялостно боядисване, или правите само обливка ( матиране ли как се казва не знам ) И какво количество слагате.
Искам да ползвам за да се отърва от топлия ръждиво оранжев оттенък.

# 146
  • София
Бетина тая дългата коса как си я окипазила,все едно,че гледам моята преди няколко месеца.Това по четката е страшно много коса,и моята се късаше,но 7-8 косъма на ресане.Такава коса не се реше мокра,ще я досъсипеш.От къде ти дойде на ума да решеш косата след нектара? Ако искаш да я разплетеш,сресвай я още докато е с маската,но хубава богата маска,четката трябва да се плъзга по косата,с тоя нектар ще я дооскубешОтрежи няколко сантиметра,почвай силни терапии и спри с изрусяването.И на мен ми липсват кичурите,но като знам през какво минах докато я пооправя...
Тоя домашния еластизайзър и на мен не ми хареса,някаква лой по косата ми,която не свърши нищо.Аз ползвам купешкия,но на суха коса,не както препоръчват на мокра.На мокра коса и той нищо не прави,косата ми си  остава суха и тричава.
Цвета от видеото наистина е много хубав.Аз съм намерила една фризьорка която работи с неговите продукти,но не съм сигурна дали искам да платя 150 евро за една прическа Confused

За съжаление не мога да я среша докато е с маската защото след отмиването пак се е заплела и губя повече.
Ако не я реша мокра, на сухо се накъсва повече.
За хубава богата маска някакви предложения - пробвала съм доста, не виждам ефект освен от тази на макадамия.
Иначе мисля да я потъмня сега на ниво 8ца, някой да има отзиви от Иноа 8.1 какъв става цвета?

# 147
  • София
Keune Vital nutrition е една от най-тежките и мазни маски, които познавам. Хем протеин, хем хидратация. Липсва ми, но в момента още не ми е толкова дълга косата за нея и нямам нужда от чак такова подхранване. Също Фузио дозите на Керастаз, маската Extentioniste на Керастаз, двете маски на Apivita - червената и оранжевата, балсамът и маската на Matrix от серията Brass off дават много хубава хидратация, като маската и тонира. Маската Lipidium на Loreal Professional е добра също.
Иноа се отмива много бързо.

# 148
Срам ме е да ви кажа, но аз много рядко си сресвам косата. Мокра никога, суха от време на време. Леко чуплива е и като я среша става една бухнала..
В момента използвам тази маска и съм много доволна. Уж е кератин терапи, пък пише, че е хидратираща..След нея косата ми е много мека и жива.
https://www.zlatnaribka.com/lisse-design-keratin-therapy/keratin … sse-design-200-ml

Днес си направих корените с 8.21 отново, бяха минали 27 дни от последното боядисване, но ще пътувам и затова . Това е рекорд . Просто този цвят се слива с естествения ми. много съм доволна, родих се с този дълбок корен. Този път дори беше с 20% и се получи почти същото като с 30ка. Дължини не пипам , само обливка със силно разредена боя. Направо имам чувството , че не се боядисвам, а си правя маска в салон. нито гори коса, нито нищо. Съжалявам, че не се престраших по -рано.  Wink

# 149
  • Варна
Mики хич няма от какво да те е срам. И аз моята я реша много рядко. Най,често когато искам маска или еластисайзър да се разнесат равномерно. Суха коса реша само когато ще ходя на фризьор защото много ме скубят и полудявам.

Bettina ако косата ти се е заплела след отмиването на маската  просто тая маска не е твоята. Финиши някакви слагаш ли и? Някой от термокремовете на Керастаз нектар или тоя за дълга коса.... Тия съсипани дължини искат китосване здраво ако не си склонна да ги отрежеш. Безумно количество е тая коса по четката. Даже в периодите, в които рева от косопад по моята няма толкова.

Общи условия

Активация на акаунт