Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 34 381
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София
То не може хич без него, но определено не го правят правилно, хубава боя тип глос струва малко повече от обикновена и сигурно пестят и от това, макар че реално едва ли ще спестят кой знае колко. То ако косата не е изсветлена достатъчно, и матът няма да личи. 3% е в състояние да изсветли с поне 1 тон, тъй като 6% изсветлява до 2-3 тона.

# 196
Според мен когато косата се изсветли е неминуемо да няма жълто/оранжево. В крайна сметка и с блондор да са кичурите, пак жълтее и /или оранжавее. Точно матирането замаскира поддтоновете, които избиват. Щом е матирала с 8.1 би трябвало да са станали пепеляви. Обаче защо за матиране е ползвала 10 ка нямам идея. Десятките изсветляват. Ако беше сложила 9.1 примерно....в осмиците си има доста цвят, аз не ги ползвам за матиране защото косата ми от тях става ужасна. Ако е златиста осмицата избива ужасно оранжево, ако е пепелява ставам блатно зелена. За мат-само девятка. В нея почти няма цвят, само отенък.
И друго, като ви матират с осмица една седмица косата може да е пепелива, обаче като се измие мата става едно рижаво, кошмар.
Сега инда боядисаш в близък до твоя цвят, червения или рижав подтон ще избива и ще те дразни, няма как, боите са с топъл подтон винаги. Всяка пепелява боя е до време, при мен обикновено седмица. След това става жълто/оранжево в зависимост от степента на изсветляване.

# 197
  • Пловдив
На мен винаги са ме матирали със специални за целта продукти и с оксидант 1.9%(или 1.8🤔), които са си на отделна страница в каталозите. Избирам си нюанса, даже може да се смесват няколко. Тяхната цел е точно такава. За съжаление много рядко внимавам и не следя стриктно какво слага фризьорката ми, защото ѝ имам пълно доверие, че ще изляза от салона предоволна и с кеф ще съм си оставила парите, без да има поражения по косата ми и така вече 7 години. Никога не ми е избивал оранжев, жълт или какъвто и да е оттенък, а съм с упорит червен пигмент. Не харесвам обаче пепеляви нюанси, не ми отиват.

# 198
На мен винаги са ме матирали със специални за целта продукти и с оксидант 1.9%(или 1.8🤔), които са си на отделна страница в каталозите.
Алекса на коя марка ?

Мат може да се направи и с дрогерийна марка ( аз специално не мисля че за една обливка от 5 мин трябва да инвестирам в скъпа боя. ) Боя + 3% оксидант, шампоан и вода , коректор ако слагате - 5 мин максимум и се измива.
( преди време във форума пишеше един колорист , препредавам какво беше казал )

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 15:22 от Casual

# 199
  • Пловдив
На мен винаги са ме матирали със специални за целта продукти и с оксидант 1.9%(или 1.8🤔), които са си на отделна страница в каталозите.
Алекса на коя марка?

Монтебело. Последно комбинирахме бежово с малко перла.

А, да, може и с дрогерийни продукти, но който го може 👍🏻. Виждала съм във форума много успешни опити, както и в другата крайност, чак се чудиш да се смееш ли или да плачеш. Поради тази причина съветвам дамите с малко и несигурни познания да поверяват косите си само на изпитан фризьор, иначе е ясно какво се получава- омагьосан кръг и нулево настроение заради неидеалния вид. Всичко това го пиша от опит, защото и аз съм имала моменти на смелост и съм експериментирала и в крайна сметка пак се озовавам в салон и двойно олекнала финансово, че и отгоре, а и натрупани продукти у дома, които надали бих ползвала отново.

За поддръжка на матирането не ходя всяка седмица в салон, а ползвам балсами и маски. Те вече може да са всякакви, стига да не пресушават косата.

# 200
То и в салони сме ги виждали и сме си тръгвали да се чудиш, да се смееш ли да плачеш ли. С изгорена коса и недоволни. В салон ходя само да се подстригвам. Момичето 3 поста по-нагоре нали излязла от салон се оплаква. До коса си е. Също е добре да се прецени косата каква основа има, от там какво може да се направи. Съчетано с това какво искаме, но съобразено с какво може, четене малко за продукти и готово. Никой не може да познава косата ни както ние самите. Друг е въпроса, че повечето пъти искаме невъзможното. Също няма боя, която да седи като естествено.

# 201
Ванеса,при фризьор се правих,а и нямам вече пресни спомени. Помня,че го смесваше с нещо и беше в бяла кутия Grinning буташе около тон-два от косата, около половин час стоеше на главата,можеше да се използва веднага отново.. абсолютно безвредно за косъма. Лореал също имат подобен продукт,но на Монтибело ми хареса повече. Може да ги попитате за повече информация на страницата им

Здравей може ли да споделиш в кой салон си се правила?

# 202
Това беше в Пазарджик, но навсякъде се работи с марката. Може да пишеш в страницата на Монтибело и те да те насочат към салони в конкретен град. Кои са тези матиращи маски,от които сте доволни?

# 203
  • Пловдив
Аз в момента ползвам тази когато се сетя. Преди това балсама от същата марка, но той е доста слабичък откъм тониране и трябва да се стои повечко с него. Не ми пресушават косата както балсама на Леганза и шампоана на Лореал Проф., с който ставам направо синя 👿.
Ползвала съм и маската на Керастаз по препоръка на дама точно в тази тема. И с нея ми харесваше резултата.

# 204
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз в момента ползвам тази когато се сетя. Преди това балсама от същата марка, но той е доста слабичък откъм тониране и трябва да се стои повечко с него. Не ми пресушават косата както балсама на Леганза и шампоана на Лореал Проф., с който ставам направо синя 👿.
Ползвала съм и маската на Керастаз по препоръка на дама точно в тази тема. И с нея ми харесваше резултата.
Колко време престоявате с маската?

# 205
  • Пловдив
До 4-5 минути, защото отпред имам участъци с естествено много по- светла и податлива на тониране коса и ме е страх, на мен винаги ме е страх, да не стана сива или синя, защото изглеждам зловещо🤣🤣. Но пък всеки пробва според косата си.

# 206
  • София
На Матрикс има две много силно пигментирани маски за тониране, едната е Brass Off, другата So silver. Имала съм първата. Никакво изсушаване, даже хидратира, че и омазнява, ако се прекали. В серията има шампоан и балсам също, шампоанът е тониращ, балсамът не.
От шампоани за тониране не съм видяла особена полза, само от маски и то не всички. Харесвам и пяните за тониране на Schwarzkopf Professional Igora Expert Mousse.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 23:37 от Lizia

# 207
Благодаря за маските,ще погледна. За шампоани, всякакви съм ползвала,най-любими са ми на Балеа и Наши,погледнете ги, особено Балеа, страхотен резултат за никакви пари.

# 208
  • София
Може ли линк към шампоана на Балеа

# 209
  • София
Това беше в Пазарджик, но навсякъде се работи с марката. Може да пишеш в страницата на Монтибело и те да те насочат към салони в конкретен град. Кои са тези матиращи маски,от които сте доволни?

https://f-expert.bg/shampoan-protiv-zalti-ottenatzi-no-yellow-350ml.html е най-добрият който съм ползвала но леко изсушава.
Най-добрите фризьори работят с него.
Сега съм хвърлила око на матиращият мус, някой пробвал ли го е ?

https://f-expert.bg/bg-product-details-374.html

Общи условия

Активация на акаунт