Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 33 616
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Шампоанът и той сваля оксиданта според мен. Не знам дали отваря косъма. Обаче определено измива боята от него. Фризьорката ми казваше да следвам с шампоан като тонирам ама така и не я питах защо.

# 661
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз очаквам после леко да шампонирам ама трънки😊. Довавих си отново Ш на косата, а сложих доста в сместа. Затова исках някакви пропорции. Благодаря на всички, които се отзоваха.

# 662
Аз слагам оксидант към шампоан 1:1

# 663
Аз да ви кажа това количество от 8см.боя, 2 с. л. оксидант и 2-3см.коректор.,като прибавя примерно 4 л. Ш и вода няма да ми стигне за моята коса. Не, че имам нещо огромно и гъсто, но следващия път ще увелича дозата с половинка. Косата ми е до закопчалката на сутиен ориентировъчно.

# 664
Здравейте, момичета!
А какъв шампоан използвате за тонирането?

# 665
Аз сложих най-обикновен-ORZENE. Не мисля, че е от особенно значение Ш в случая.

# 666
Момичета, колко виолетов коректор на 50 мл боя? И по-лилава да стана не е проблем, търся сив ефект.

# 667
  • Варна
На 120мл. смес боя оксидант 2-3 см. не повече. Аз слагам 1см. син коректор и ми е ОК,но гоня само лек мат.

# 668
А ако се направи с по-светла боя?

# 669
  • BG-DE
По-светлата боя не вкарва цвят и според мен няма нищо да се получи.

# 670
  • Lost in a fairytale ...
Аз, като никога, реших да изчакам и да не рискувам да боядисвам върху сухия шампоан. Замислила съм изсветляване, че нещо шестицата не е моя цвят, въпреки балеажа Simple Smile
Смятам да изсветля първо с прахче - имам на Олиосета без амоняк и 9%. След това ще направя тъмен корен със 7.11 на Compagnia del colore и на дължините 9.01 на същата боя и 6%. Имам и 9.11 под ръка, но мисля, че ще хване много пепелявото. Ще сложа и малко лилав коректор, за всеки случай. Имам и доза колорплекс, смятам с боята да я ползвам, че ме притеснява да не би да не хване прахчето. Няма да стоя много с него - целта е да вдигна до към 9, няма да я обезцветявам напълно.
Ако имате съвети или препоръки, моля, кажете Simple Smile  Не съм ги правила тия упражнения от миналата година и искам да стане от един път. По-натам ще поддържам със суперизсветляваща боя.

# 671
  • Русе

Здравейте русокоски, и аз се чудя какво да се правя вече. Два пъти правих кичури  от есента насам. Последно преди месец се боядисах изцяло с боя Compania del colore 9.01. Стана що годе добре. Кичурите са много хубави защото от време на време се мия със сивия шампоан на L’Oréal .Косата ми жълтее , оранжавее със сиви кичури и лек корен вече 🙈. Питанката ми е с тонер ако се боядисам , оранжевото ще се оправи ли  ( Lakme , Oliosseta или Campania del colore) ? Или боя с коректор? 🤯 Ако е с коректор колко се слага , на колко боя?

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 17:51 от maya_20

# 672
  • Варна
Боя с коректор не е много опция при кичури. Една форумна дружка се оплака,че кичурите и станали сини като на фея Grinning. Тониращ шампоан или балсам са варианта.

# 673
Пробвах боя Селектив 1011 е номерът,с 12 окс,но резултатът не е от най-задоволителните. Коренът ми е много тъмен и с червен пигмент и напоследък ми е много трудно с изсветляването. Родих преди почти 3 месеца,може и от остатъчни хормони да е. Та,въпросът ми е следният.. гледах в каталога на Селектив изсветляващ коректор,който се добавя към боята за допълнително изсветляване. Никога не съм ползвала такава добавка,а повечето бои имат. Колко се добавя,някой ползвал ли е, изтощава ли много? Защото крайният ми вариант е обезцветяване на корена..а ме е страх,ето как стана сега Disappointed Relieved         

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 22:20 от Christina-89777

# 674
На последната снимка цвета е много хубав и не виждам разлика кой знае каква.

Общи условия

Активация на акаунт