Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 34 433
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Да, и на мен много ми харесва, обаче при фризьор не ми е опция.

# 241
При фризьор с фини кичури (тип babylights), но си е времеемко. Не е като да намажеш боя за 10 минути навсякъде. Търся ефект като този:

Скрит текст:

Едно примерно видео, но си представи това за цялата коса: Babylights tutorial
Това за мен е със тъмни 8 светли кичури, да се прелива с растящата коса. Не ми харесва нито цвета, нито прическата, на нея и отива.
Аз винаги съм харесвала домашните маски повече от купешките, но нещо спрях да се мажа.

# 242
  • Варна
  То и аз бях неглижирала маслените бъркочи до степен чат пат домашен еластисайзър. Лятото не мога да ги търпя в жегите. Клепах само скъпарски купешки и тоя ми мързел не се отрази никак добре на косата. Започнах да я усещам изтъняла,вяла и смотана. От около месец започнах пак с маслата и промяната е на лице.

# 243
Споделете за някои сполучливи домашни маски, независимо колко са гадни по време на престоя. Мерси.

# 244
Яйце, кисело мляко, зехтин.
Алкохол качествен, масло стимулант за коса, жалтък.
Гадни не са. Няма сте секси пред сапруга. Седи се поне половин час. И моята фризьорка казва, че са най-добри. Вика вместо да вземам пари на хората да им продавам скъпа козметика, аз им казвам да си правят сами маски, затова нямам пари '))

# 245
  • София
Хмм, повечето базови масла стават - бадемово, арганово, зехтин, слънчогледово (нерафинирано обаче), рициново, от пшеничен зародиш, кокосово, жожоба. Стимулантът на Икаров е легендарен продукт. Някои харесват Тривитаминола.

# 246
Гадни са поне за мен, защото започват да течат и ми миреше неприятно от жълтъка. Но ще ги подновя, преди години много се мажех.

# 247
  • Пловдив
Вместо жълтък може да се ползва зехтин, ампула Вит.А.
Хмм, повечето базови масла стават - бадемово, арганово, зехтин, слънчогледово (нерафинирано обаче), рициново, от пшеничен зародиш, кокосово, жожоба. Стимулантът на Икаров е легендарен продукт. Някои харесват Тривитаминола.
👍🏻 Мога да добавя и прословутото ЯЧРМ, масло от Ему, което лично аз не съм ползвала, но доста дами го харесват.
Кисело мляко и яйце вероятно само под смъртна заплаха бих сложила на косата си🤣. Веднага си представям как се разтичат по врата ми 🤣🤣.

# 248
Текат. Аз слагам найлонова торба или шапка за баня, след което увивам с кърпа. Хем заравя и по-добре попива маската, хем кърпата събира течащото. Като видиш как ти живва косата после, ще мажеш😅

# 249
  • София
Някои си слагат желатин, но не знам точно как се прави.
Ако се използва яйце, трябва да се внимава белтъкът да не се пресече от горещата вода.

# 250
  • Варна
 Яйца и млека категоричхо не клепам  #Crazy. Още ми държи влага едно блондинско изпълнение от преди години. Вместо с жълтък забърках бъркоча с цяло яйце и най-спокойно реших да го отмия с по-гореща вода  Laughing....Е сетете се как се маха пресечен белтък от косата  Joy. Сега ми е смешно,но тогава ревах.
 ЯЧРМ ми е топ любимо както и маслото от Ему,Арганово масло ми донесе приятелка от Агадир,но за съжаление свърши и нямам идея от къде да си поръчам читаво. От където и да съм вземала няма нищо общо за съжаление. Други любимци са ми Японската камелия,макадамия,баобаб. Кокосът ми е дежурната защита на дължините ако бързам и нямам време за нормален преуош. В момента съм поръчала облепиха и марула та и тях ще вкарам в мазилата за в бъдеща.

Никога не клепам масла до степен да текат. Смесвам в ампула от тия на напура или аминексил с тънък накрайник и нанасям по скалпа с масаж. За дължините по същия начин пестеливо. Лудите ме хващат ако нещо ми тече във врата  Laughing

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 14:38 от prinzesata

# 251
Здравейте и от мен.Явно съм блондинка по душа, какъвто и цвят да сложа, все русото си искам.Ето моят цвят, в края на 4-тата седмица.
Правя се в домашни условия с безамонячната Иноа.Над челото косата ми е пробладаващо бяла, на тила-тъмно кестенява😂, та тази боя много ми харесва.Както се вижда, на края на 4-тата седмица се вижда тъмния цвят, белият не толкова😁.
Но, понякога си мисля, че ...мога да мина на друг нюанс...вие какво ще кажете?

# 252
Аз и затова не си правя корена по класическия начин, а с кичури, за да изглежда русото все едно излиза на фини кичури отгоре, както е при Дженифър Анистън например.

Лизия вместо да боядисваш корени правиш бейбикичури ? Имаш ли бяла коса ?
Аз корен боядисвам ( в естествения си цвят ) само заради белите си коси, вече не могат да се прикриват с кичурчета.

# 253
  • София
Не, нямам бели коси. Но и не искам плътно русо, започващо още отгоре. Фините кичури ми дават този баланс.

# 254
Lizia, а дължините само на кичури ли са или са глобално изсветлени(ама и аз го описах)? Кой тон е естествената ти коса? На мен много ми допада подобна визия, но нито има кой да ме направи, нито мога да преценя дали ще върви на тъмната ми основа. В момента си нося един нескопосан балеаж и се чудя при кой да отида да ме върне към русото..

Общи условия

Активация на акаунт