В мен ли е вината 😞

• 5 490
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
Добре де, авторката си събира перките и спира да настоява за дете. Намира си работа, почва да се лекува и чака мъжът и да се накани за дете. Само че след няколко години да не четем тема - "мъжът ми отлагаше дете и сега казва, че никога не е искал, аз съм на 30+ и с кисти на яйчниците и шансовете ми са много малки."
Единствено е добре да почне работа за да има и майчинство след това.
Разбирам, че с натискане не става, но поне да се определи кога ще се почнат опити. Примерно след 2-3 години. Тези работи - днес книжка, утре друго - не ми харесват. Винаги ще се намери оправдание.

# 76
Добре де, авторката си събира перките и спира да настоява за дете. Намира си работа, почва да се лекува и чака мъжът и да се накани за дете. Само че след няколко години да не четем тема - "мъжът ми отлагаше дете и сега казва, че никога не е искал, аз съм на 30+ и с кисти на яйчниците и шансовете ми са много малки."
Разбирам, че с натискане не става, но поне да се определи кога ще се почнат опити. Примерно след 2-3 години. Тези работи - днес книжка, утре друго - не ми харесват. Винаги ще се намери оправдание.

Би следвало да са обсъдили искат ли деца преди сватбата. Тя решава ще чака или не. Просто с натиск не се получава.
А реално винаги има риск при брак на тази възраст. Тя е била на 20, ако са набори, нормално е с годините той да се промени.

# 77
  • Beyond the stars

Пропускате момента, че освен готовност за дете, от мъжът се иска готовност да ги издържа изцяло. Логично на мен би ми дошла нанагорно отговорността, която се стоварва в моята купичка. Ако през главата на човека минават мисли като какво ще стане, ако утре той не може да работи, ако го уволнят и още 100 други.
А авторката тропа с крак.
В смисъл като казваш, че си готова за дете, какво имаш предвид?
Още повече от 23 до 30 си е доста време.
Сега е момента за малко стаж зс майчинство поне.

# 78
поне да се определи кога ще се почнат опити. Примерно след 2-3 години.
Ама това обсъждане трябва да засегне всеки аспект от живота им.
Много безотговорно, да не кажа друга дума, ми звучи безработна да инициира разговор кога ще правим бебе, а да не инициира разговор за по-важното за момента финансово състояние.
Работата не е само да кажеш, че след 18 месеца почваш опити, а да изясниш и условията, при които това става. Примерно - тя да има поне 5 години стаж на пълно работно време, той да има книжка и кола, двамата да имат жилище.
После трябва периодично пак да се водят отчетни разговори кой докъде е стигнал в усилията и при нужда 18те месеца да станат 24 например.
Иначе, без проследяване и обсъждане, поставянето на една дата е нещо като моята мисъл като бях на 13 'искам на 25 да имам 2 деца'.

# 79
Моят критерий за първо дете е бил - когато мъжът може да поеме загубата на моята заплата и пак да сме със същия нетен семеен доход. Което примерно може да значи в рамките на 1-2 години мъжът да удвои дохода си. Но и жената не е обречена на вечно безработна, в най-крайния сценарий може да е у дома до първи клас на детето общо взето. Пак се оцелява, ако е с едно дете.

# 80
Моят критерий да имам дете е бил да мога да издържам себе си и детето, ако мъжът ми бие отбой.

# 81
Това предполага примерно дори да не спираш да работиш след раждането. Иначе винаги ще имаш минимум 1 година с понамалени доходи (пише 90%, реално са около 70% от заплатата). И често се налага да останеш и втора година, или дори трета, или да си на линия за боледувания. Тоест роди ли се дете, в ранните години е хубаво кариерата на таткото да стане приоритет.

Да не отварям въпроса за измеренията на думата "издържам", защото те са доста разтегливи. Издържам в смисъл да оцелеем, или да е със същия стандарт като при наличие на татко с доходи? Защото това са два различни сценария.

# 82
Изрично съм написала да има работа. Т.е. не съм казала да си седи безработна. Всички лоши сценарии, които се опитват да се избегнат, може да се случат без значение кога се е родило детето. Дори и да зачене след 10 години, мъжът пак може да остане без работа и т.н.

# 83
  • Beyond the stars
Изрично съм написала да има работа. Т.е. не съм казала да си седи безработна. Всички лоши сценарии, които се опитват да се избегнат, може да се случат без значение кога се е родило детето. Дори и да зачене след 10 години, мъжът пак може да остане без работа и т.н.

Може, винаги може. Ама едно е да се разчита само на него, едно е да има двама с доход.

Моят критерии е жилище и спестявания, които биха покрили загубата на моят доход в дългосрочен план. (втората, трета година майчинство де, не до първи клас).
Никога в главата ми не е имало вариант мъжът ми да бие отбой, но всякакви нещастни събития се случват и животът не може да се предвиди, та обичам да съм подготвена доколкото е възможно.

Иначе съм много съгласна със The Siren за разликата между поколенията и осъзнатият избор за деца. Както викаше свекър ми - "абе децата на времето някак по на майтап ги правехме".

# 84
Изрично съм написала да има работа. Т.е. не съм казала да си седи безработна.

Да де, но сега належащият им проблем е финансов, а не да имат деца, преди тя да е навършила 25. Трябва да си нареди правилно приоритетите, а правилното не значи да е така, както на нея й изнася, защото в случая са намесени и други хора.

# 85
Каква ви разлика на поколения??? Аз съм на 20 и не искам деца,докато не си устроя живота ,така че да не разчитам на мъж и родители!
Мои приятелки също мислят като мен,само дето има "селски пръчки" като авторката,дето всичко им се свежда до "бебче" и домакинство разчитайки на мъжът си.

# 86
Авторката пишеше, че мъжът има достатъчно доходи. В крайна сметка всяка жена разчита на мъжа си при майчинство. Другото са в "краен случай" застраховка. Не разбирам, защо е лошо че ще е млада майка - това предполага, че няма да има спестявания разбира се. Не разбирам и защо е лошо, че иска да си гледа детето 2-3 години да кажем, по добре ли щеше да е да хвърли детето по ясли, докато тича за кариера. А последното би се случило на всяка жена без подкрепа на мъж или семейство и която трябва да се бори сама. Може пък да иска да се развива в работата, след като е поизгледала детето вече.
И съм съгласна, че на сила не става, но не разбирам защо мъжа се дърпа толкова. Едно време да не би да са имали кой знае какви средства и ресурси, но пак са раждали и пак са ги изгледали.

# 87
Бе то едно време не е било нужно и килийно образование да има човек, ама днес с тебе двете сме висшистки, нали?
Няма лошо нито да е домакиня, нито да иска деца, но ми се губи ролята на мъжа в картинката, освен като носещия парите. А в днешно време трябва бая пари да носи сам, за да покрие стандарта на трима.

# 88
Каква ви разлика на поколения??? Аз съм на 20 и не искам деца,докато не си устроя живота ,така че да не разчитам на мъж и родители!
Мои приятелки също мислят като мен,само дето има "селски пръчки" като авторката,дето всичко им се свежда до "бебче" и домакинство разчитайки на мъжът си.

Не смятам, че само "селските пръчки" искат да имат семейство и това им е цел. За да запазиш едно семейство здраво - да го създадеш и съхраниш също изисква много отделено време и постоянство. Да възпиташ деца също.
Вие разсъждавате повърхностно и обиждате хората, защото сте невъзпитана навярно или нещо Ви куца в личностното развитие.
Аз съм виждала много такива жени, които на 20 години си мислят, че ще постигнат много неща. За съжаление, в живота не всичко е така, както очакваме.
Няма нужда и да сте професор или бизнесмен, преди да станете майка. А има и жени в ранните си 20, които имат доходи и няма да останат гладни, ако нещо се обърка... нито евентуално детето им. Просто явно Вие не сте от тях.

# 89
Невъзпитана съм с хората които не са заслужили уважението ми!
Не ме касае какво мислиш за мен,защото ме "познаваш" на база коментари. Wink
Авторката не е омъжена от 10 години,че да "запазва" бракът си с дете.
Не споменавай мен,да не започна аз да ви зачекна госпожА ли сте или господин.
Няма нищо лошо на млади години да стане майка,но много ясно си личи,че нито психически е готова,да не говорим физически и финансово.
Когато се заям с вас тогава можете да "биткаджийствате" с мен,сега съм достатъчно добра да си замълча.

Общи условия

Активация на акаунт