В мен ли е вината 😞

• 5 485
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Невъзпитание и неуважение са две различни неща.
Възпитаното отношение се полага на всички.
За уважение се драпа на други места, не във форум. Във форума само си споделяме опита и мнението - по възможност възпитано и без нападки.

# 91
Благодаря,Гал,ти го каза точно и ясно!
Не смятам,че да наречеш някой "селска пръчка" е невъзпитано,и че ми липсвало нещо...
Някои хора се припознаха в коментарът ми,ОПААА,сорри.
Едно от нещата които ме откроява от много коментирали,е че наричам нещата им с истинските думи,не искам да будя респект или съчувствие.

# 92
Невъзпитана съм с хората които не са заслужили уважението ми!
Не ме касае какво мислиш за мен,защото ме "познаваш" на база коментари. Wink
Авторката не е омъжена от 10 години,че да "запазва" бракът си с дете.
Не споменавай мен,да не започна аз да ви зачекна госпожА ли сте или господин.
Няма нищо лошо на млади години да стане майка,но много ясно си личи,че нито психически е готова,да не говорим физически и финансово.
Когато се заям с вас тогава можете да "биткаджийствате" с мен,сега съм достатъчно добра да си замълча.

Дори няма да коментирам написаното от разгневения тийн.
Ако искате кажете, че съм извънземно дори, но истината е, че съм госпожица. Истината няма да се промени.

П.С: И съм гражданка. Научете се да си сдържате емоциите, а после ставайте самостоятелна.

# 93
Всъщност мнението ми беше опит за градивна критика, понеже изказването ти е излишно агресивно.
Инак аз също смятам такива за селски пръчки, но в повечето случаи няма смисъл да го казвам. Нито ще им дойде акъл като ги нарека така, нито ще спрат да търсят заплодител. Реално те и нямат и какво друго да постигнат - раждат и това е житейският им успех. Няма лошо, трябва все пак пак някой да реди лимонадите и хлябовете в супера.

# 94
Хахахах,била гражданка ,ама се гневи повече от "разгневения тийн" .Trollface
Не си ти тази която ще ми дава наклон на... емоциите ,"гражданке".
Жалко,че в този форум няма опция блок,щях да съм блокирана от много разгневени тетки като теб. Wink

# 95
Не е важно дали сте гражданка или селянка,манталитета определя произхода. Simple Smile

# 96
Моят критерий за първо дете е бил - когато мъжът може да поеме загубата на моята заплата и пак да сме със същия нетен семеен доход. Което примерно може да значи в рамките на 1-2 години мъжът да удвои дохода си. Но и жената не е обречена на вечно безработна, в най-крайния сценарий може да е у дома до първи клас на детето общо взето. Пак се оцелява, ако е с едно дете.

Значи няма кинти няма деца! А пък аз на това му викам егоизъм, ще имам деца, ако не ми тежат/пречат много.

Добре, че пра-дедите ми не са били, като мен или вас иначе е нямало да ме има.

Винаги като ме налегнат житейски лигни се питам а какво щеше да направи пра-пра баба ми, в подобна ситуация!

# 97
Благодаря,Гал,ти го каза точно и ясно!
Не смятам,че да наречеш някой "селска пръчка" е невъзпитано,и че ми липсвало нещо...
Някои хора се припознаха в коментарът ми,ОПААА,сорри.
Едно от нещата които ме откроява от много коментирали,е че наричам нещата им с истинските думи,не искам да будя респект или съчувствие.

Има нещо което явно не разбирате. Вие  и повечето тука казвате как е правилно да се живее, което е противно. Точно същото правят вегани, геойове и други екстремисти. Казват на хората как да живеят. От къде на къде.

Аз съм ловец и обичам лова, убивам животни, но не ви карам вас да го вършите, нали. Но непрекъснато ми се опява как аз трябва да се променя. От къде на къде. Това е просто пример, колко е нелепо да се казва назидателно какво и как трябва да правиш.

Момичето иска дете и това е чудесно, пари, сигурност химери разни, ако момчето е МЪЖ ще се справи, ако е лигльо тя ще трябва и да е МЪЖЪТ. Въпроса дали е готова за това.

# 98
Значи той просто е длъжен да се справи, въпреки, че не е готов, само защото тя е, и му е направила сметка на парите? Неговите. И що нейните желания са по-важни от неговите?

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 19:22 от tuali

# 99
Защото на прабаба ѝ децата са оцелявали на принципа на естествения подбор.
Защото прабаба ѝ е започнала да ражда на 16 години и е имала 8 деца.
Тези ниви как мислите са се обработвали.
Хайде сега да не се лигавим и да си спрем тока и водата. Сутрин да не забравите да отидете за вода с кобилицата и дамесите хляба.

# 100
Страхотен довод да имаш деца "ако момчето е МЪЖ ще се справи, ако е лигльо тя ще трябва и да е МЪЖЪТ" Grinning

Не знам що за човек трябва да си доброволно да си обречеш детето/ децата на мизерия, само защото трябва да се покажеш какъв мъж си или колко плодовита жена си..
Каквото и да си говорим трябват си средства за едно нормално отглеждане на дете и всичко друго наистина са някакви химери, самозаблуди и пълни глупости.

# 101
На чужд гръб много лесно окуражавате девойката.
Не знам какви са представите за мъж, но с този подход най-много да стигне до развод, а не до бебе. И ако е истински мъж, съпругът и няма да търпи да не се зачитат по никакъв начин неговите желания. Връзката е компромиси и партньорство. Но не компромиси само от едната страна - тя иска, той или изпълнява, или не е мъж и не я обича. Ако той искаше дете, а тя не? Щяхте да писнете как не бива да я третира като крава за разплод и да я насилва.

# 102
Аууу, макак така! Жената е готова и е сметнала, че той има пари да гледат бебенце. Само не разбрах дали е сметнала, че бебенцето няма да е вечно бебенце, а ще тръгне на училище, ще има и други нужди. Дали доходът на таткото ще расте пропорционално, щото не става ясно безработната мама дали смята да търпи бъдещо развитие във финансов план...

# 103
Каквато и да е причината той да се дърпа, явно не е готов и е добре да поизчака и двамата да са на един акъл по въпроса, иначе после проблеми. Той мъжът лесно може да се "спаси" от грижите - на работа, след работа, с приятели... Ако не го иска, така ще е. Ама тя няма къде да бяга, бебето нея чака, и ще си носи грижите сама. Ама хич не го осъзнава - искам искам СЕГА! На 23 съм и няма време!

# 104
Мхм, после ще има тема "не ми помага с бебето и не ми обръща внимание, само работи и бяга по тъча" . То се случва и с тези, дето много са искали да имат, пък какво остава за някой, който не е сигурен за момента...

Общи условия

Активация на акаунт