Хитринки за всякакъв случай - 22

• 59 376
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Утре ще снимам. Какви са тези препарати, да не са гранулите като Окси? Защото тях ги пробвах, ефект 0.
Не, selwan се казва ,  бяло шише е.

# 481
Ако материята е изкуствена изобщо не се знае каква хим. реакция е протекла и до колко е обратима.
Инъче, принципът е, че подобно се разтваря в подобно. Ама кое е подобно на ацетона? Спирт?

# 482
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ако материята е изкуствена изобщо не се знае каква хим. реакция е протекла и до колко е обратима.
Инъче, принципът е, че подобно се разтваря в подобно. Ама кое е подобно на ацетона? Спирт?
Бензин - някъде по темите споменавахте чист бензин, в ампули...
Корселин и т.н. органични разтворители. Ако сте а прежалили тъканта с петната - пробвайте. Може и да стане.

# 483
Да, склонна съм да пробвам всичко, което би могло да помогне. Много ми е странно, че петната от боя (такива изглеждат) не се разтвориха.

Този Селван е марка, явно за белината на марката става дума. Като Аче. Това ли е:

# 484
А сигурно ли е, че са петна, а не някакъв ефект на самия плат.

# 485
Ефект със сигурност не е, по-скоро дефект. 🙂

# 486
Майка ми отиде да връща в магазина една блуза, не беше видяла "ефектите" и  там се оказа, че всички са така. Та затова питам.

# 487
100% е обсъждано в темата и се извинявам предварително. Моля кажете с какво най-лесно се почиства бяла дограма? Бременна съм в средата на 8 месец и естествено по неписано правило трябва да има големи ремонти отлагани преди това. Обаче ММ най-вероятно ще я върши тая работа и гледам от сега да му измисля лесен начин за почистване. За стъклата той си намери начин с тези четки като на бензиностанциите дето чистят стъклата на колите,макар,че аз ги бърша с препарат за прозорци и кухненска хартия.

# 488
Мокри кърпички и после хартия за да не остават капки и облаци. Ако е много замърсено на някои места с ЦИФ.

# 489
И аз с въпрос за почистване.
На капака на тоалетната чиния има 4 големи(колкото палец) пъпки, които се опират в седалката. Е, с времето са пожълтели, но само на места. Така изглеждат като опикани, а не са. Как да ги направя отново бели? Пробвала съм кислородна вода, белина....

# 490
Виж дали се продават резервни. Пластмасите (особено по-евтините) стареят и пожълтяват.

# 491
100% е обсъждано в темата и се извинявам предварително. Моля кажете с какво най-лесно се почиства бяла дограма? Бременна съм в средата на 8 месец и естествено по неписано правило трябва да има големи ремонти отлагани преди това. Обаче ММ най-вероятно ще я върши тая работа и гледам от сега да му измисля лесен начин за почистване. За стъклата той си намери начин с тези четки като на бензиностанциите дето чистят стъклата на колите,макар,че аз ги бърша с препарат за прозорци и кухненска хартия.
За дограмата само магическа гъба ползвам.

# 492
И аз с въпрос за почистване.
На капака на тоалетната чиния има 4 големи(колкото палец) пъпки, които се опират в седалката. Е, с времето са пожълтели, но само на места. Така изглеждат като опикани, а не са. Как да ги направя отново бели? Пробвала съм кислородна вода, белина....

От белината пожълтяват и не могат да станат бели. Аз ги чистя с препарат Ирисан гел за тоалетни чинии. Откачам пластмасите от капака, ръся ги обилно с препарата, оставям ги за половин час и търкам със стара четка за зъби. Светват.

# 493
  • оттам, откъдето започва България
За дограмата само магическа гъба ползвам.
+ 1
Що се отнася до тоалетна чиния и капак - само с най-обикновена белина чистя.

# 494
Благодаря за отговорите !

Общи условия

Активация на акаунт