Бъдещи и настоящи мамчета във UK

• 27 507
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Биляна и аз понякога прекалявам с боклука ама не винаги.Научих се да смачквам пластмасовите бутилки,картоните също и така заемам по малко място.

# 106
Здравейте момичета, благодаря ви за милите думи  bouquet
За сега съм в чудесно настроение и не позволявам депресии Naughty, само езика ме тормози ooooh!, но няма как ....
Не мога да им свикна с храната и продуктите, но лека полека взех да уцелвам и вкусни неща:)
Знаете някой хубав магазин в района на Wimbledon?

Биляна
- за боклука и аз доста се чудя?? Тук идват да го събират всеки петък, но до колкото разбирам едната седмица взимат кофа с черен капак, а другата седмица със син капак. Представи си за 2 седмици колко боклук събирам и в чудо се виждам какво да го правя?!

Лек ден на всички, аз ще залягам над учебниците

# 107
  • Bristol
Привет от България! За сега имаме късмет с времето тук  Flutter Надявам се в Бристол да вали, за да не ми загинат цветенцата в двора  Wink
Със закъснение ви черпя, имах двоен повод за празник  Wine Glass  party023
trollipen, добре дошла в нашата групичка. Това че все още нямаш деца ти е от голям плюс, можеш да се отдадеш на учене на езика и намиране на работа, което ще ускори адаптацията. За храната трябва време, за да намериш по твоя вкус. Аз вече имам проблем да пазарувам в БГ. Стоките са се променили като качество, тези които съм ползвала ги няма, появили са се нови  Crazy
Били, да не би твоите торби да са по-малки от на съседите Wink А пък и ако съседите са само двама, без деца, боклукът е много по-малко. При нас също изхвърлят кофата на 2 седмици и за да ми стигне, събира около 5 торби боклук, се налага да рециклирам. В момента единствено пластмасата не се рециклира, но започнат ли и нея да я приемат отделно, могат и на 3-4 седмици да идват за боклука  Whistling

# 108
  • UK/София
 EmbarassedЛеле, Мери, забравих EmbarassedЧестит Рожден и Имен ден на патерица!Да си жива и здрава  bouquet Heart Eyes Hug
 А чувалите са от най-големите Wink, но за домашно рециклиране не бях чувала ConfusedНе е ли по-добре някой да ти полива цветенцата, отколкото да вали над Англия, а Rolling Eyes Simple Smile

# 109
Били,  права си, че не е само негативна темичката. Виновна- признавам се Grinning Просто оня ден като отворих темата и като се заредиха едни постове - как всички се оплаквате, че не ви харесва тук и пр. И се подведох  Grinning Припомних си една моя прятелка, която так ми отрови живота в един момент (докато бяхме в Лондон, че чак ме депресира), която само за това говореше колко е противно тук.

bouquet

Тролипен, хващай се и тръгвай по музеи, галерии, магазини. Попивай Лондонската атмосвера, която е невероятна.

Ние рециклираме. Боклука - дом. отпадъци го събриаме в торбите от пазаруването. Тъй като са по- малки (найлоновите торбички) заемат  по- малко място в голямата кофа и се нагаждат по ъгли и празни пространтства. По- рано хвъргахме в големите черни чували и имахме по няколко  наредени около кофата.

Биляна, ако нямате кофа за рециклиране, обадете се в общината и поискайте една. Вашите съседи имат ли такива?

Тролипен, извинявам се за грешното изписване на името ти. Темите ги чета переферно.

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 00:32 от miravmbd

# 110
нашият боклук пък го събират всеки вторник и за щастие имаме две големи кофи, които за сега ни стигат. Само немога да разбера защо от 3 седмици насам не ни исхвърлят кофата за рециклиране Thinking и тя си стои така пълна от 3 седмици. Хм, всеки път я изнасяме с останалите кофи  и на сутринта....големите кофи празни, а кофата за рециклиране отново пълна  Rolling Eyes
странна работа

# 111
Мери,на патерици честито и от мен.Бъди здрава и щастлива  bouquetКак е в БГ?Събирайте слънце,че тук липсва,за съжаление лятото маи бързо бързо свърши.

Нана
,радвам се много че всичко е наред с Габи.Вие скоро гледам ще духате първата свещичка,готвите ли се за празника? Party

trollipen,успех с ученето на езика.Повече упоритост,слушай радио,гледай ТВ и скоро да ни се похвалиш,че напредваш. Hug

Лека нощ на всички Heart Eyes

# 112
Здравейте, момичета!

Мери, и аз на патерица, ама  Blush Честит рожден ден! С пожелание цялото щастие на земята да ти се стовари на главата! Гого и Ели много да те радват, а половинката да те покрива с любов от глава до пети всяка сутрин и вечер! bdbaloni

Sissy, подготвила съм се за голямо парти. Направих страхотни покани, които вече са раздадени и можеш да ги видиш тук. Тортата съм решила да я направя сама, защото тук не можах да намеря кой прави торти с фигурки, както си ги спомням от България. После ще приложа сериозен снимков и видео материал, за всеки който иска да сподели макар и само виртуално.

А, за това домашно рециклиране, направо ме разбихте. За първи път чувам от вас.  doh

# 113
Момичета, извинявайте, че се намесвам в темичката ви, но търся отговор на въпрос на моя позната.
Та същата ще заминава за Острова със съпруга си скоро. Чула е (отнякъде), че в UK се продава по магазините вода за деца над 3 г. В задачата се пита има ли специална вода за по-малки деца (детето й е на около 1 г.)? Чуди се каква вода да му дава?
Още веднъж се извинявам за може би, тъпия въпрос, но пита момичето Rolling Eyes, а пък няма нет.
Благодаря ви за отзивите предварително! Hug

# 114
  • UK/София
Аурелия , като пристигнахме в Англия детето ми беше на 11 месеца.Лекарите казаха да му давам чешма от водата Rolling EyesНо тя е адски варовита, ние не я пием, а остава да дам на детето.Купихме кана Брита , ползваме нея и няма проблеми.
 nana_cool , поканата е страхотна, БРАВО! HugКато направиш тортата после, ако може да споделиш рецептата, че и аз скоро трябва да правя.Все още не съм в час в магазините кое за какво е при сладкарските щандове.Аннае страхотна майсторка на торти, за р.ден на Алекс беше направила страхотна Hug
 А за кофите за рециклиране .....в нашето село няма.Тук стъкло и всичко друго се хвърля в един чувал.4 пъти звъним на Кансела с молба за по-голям бин и от една година ни казват о.к., но не го доставят.За това пълним кофите на съседите, без това им е малко боклука Simple Smile

# 115
  • Bristol
Аурелия, и ние наблягаме на филтрирана чешмяна вода, за специална детска вода не съм чувала никога  newsm78 Ако иска твоята приятелка може да купува spring water, но за съжаление не навсякъде я предлагат.
Били, по-голяма кофа означава и по-голяма такса Wink я си ползвай кофите на съседите щом можеш  Laughing Ние закъсахме с боклука, когато се местихме в нашето жилище. Бяхма накупили много нови неща и се заринахме с кашони. По-големите магазини имат наредени кофи за рециклиране и тях ползвахме. Обикновено са за хартия, стъкло и страри дрехи и обувки.

# 116
Здравейте.

Мери, честит рожден ден на патерици. Да си жива и здрава   bouquet

Аурелия и аз не съм чувала за такава вода.

nana_cool, поканите са страхотни

за боклукът- нашите кофи и те са все пълни, особеено сега когато сме трима. Grinning

Момичета, да ви питам, тези от вас, които са били на интервю за National Insurance Number, можете ли да ми кажете как протича горе-долу интервюто. Какви въпроси задават? Ще ви бъда много благодарна.

# 117
Мери, и от мен честит рожден и имен ден на патерица!

Аурелия, аз преварявах на детето, защото и аз не съм чувала за такава вода.

Билянка, благодаря ти.  Blush Като дойде време да правиш тортата ще помагаме кое за какво е. Няма страшно.  Simple Smile Ама съм сигурна, че ще се справиш перфектно.

Нана, много красиви покани! Браво!

# 118
Мери честито и от мен  bouquet

Нана приятни приготовления за празника.

Rina  аз все още не съм ходила на интервю за National Insurance Number, но мъжа ми ходи преди няколко месеца и каза че минавало много лесно. Нищо особено с две думи според него. За въпроси мога да го питам довечера ако искаш.

# 119
Rina аз ходих преди около 2 год.интервюто минава много лесно и бързо 15-20мин.въпросите доколкото се сещам бяха общи нищо специфично.Май не бях много в помощ ама не се притеснявай няма да ти откажат National Insurance Number.Успех

Общи условия

Активация на акаунт