Бъдещи и настоящи мамчета във UK

• 27 435
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
здравейте мами,
да се включа и аз с една питанка Rolling Eyes  Вие плетете ли на вашите дечица дрешки? Много ми се иска да оплета нещо за моето бебче/ когато му дойде времето/ ,но несъм много добра в тези неща.   А и с това англииско време...поне да си запълвам времето с нещо .. Simple Smile
  Simple SmileАз не, нямам и намерение да плета.но шиене на гоблени и плетене ме влудяват!А и моето време минава адски бързо, докато се обърна и денят свършил Confused

И аз така. Нямам търпение за такива дейности. Пък и такива хубави пуловерчета могат да се закупят на смешни цени, че не си заслужава губенето на времето.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2006, 21:10 от miravmbd

# 211
35000...значи чисти ще остават по около 2000 на месец +/- 300 ако има извънреден труд. От това трябва да се плати наем 600-700. Не правете компромис с района защото малко по-късно детето ще трябва да ходи там на детска градина(тук и викат училище). Вие ще можете да работите наравно с мъжа но добрите гледачки на детето започват от 700 на месец.
Останалите разходи по жилището ще са около 300-350. Храна 300-400. Транспорт - около 150 за всеки работещ.
Най-ефтината служебна кола в моята фирма (Опел Астра) излиза около 80 на месец без бензина. Ако мъжът Ви ще я ползува и за служебни нужди - може да излиза почти безплатно раради допълнителното заплащане на бизнес километрите/милите.
Развлеченията са общо взето доста скъпи - едно излизане на кино със семейството + вечеря в скромна кръчма струва около 50.

В моя случай семейството се премести почти 9 месеца след като бях дошъл.

# 212
  • Манчестър
35000...значи чисти ще остават по около 2000 на месец +/- 300 ако има извънреден труд. От това трябва да се плати наем 600-700. Не правете компромис с района защото малко по-късно детето ще трябва да ходи там на детска градина(тук и викат училище). Вие ще можете да работите наравно с мъжа но добрите гледачки на детето започват от 700 на месец.
Останалите разходи по жилището ще са около 300-350. Храна 300-400. Транспорт - около 150 за всеки работещ.
Най-ефтината служебна кола в моята фирма (Опел Астра) излиза около 80 на месец без бензина. Ако мъжът Ви ще я ползува и за служебни нужди - може да излиза почти безплатно раради допълнителното заплащане на бизнес километрите/милите.
Развлеченията са общо взето доста скъпи - едно излизане на кино със семейството + вечеря в скромна кръчма струва около 50.

В моя случай семейството се премести почти 9 месеца след като бях дошъл.

Върху заплатените бизнес мили се плащат такси,калкулират се кат доход + други екстри,които работодателя дава.......на края на годината работодателя подава форма Р11 към Инланд Ревеню .......

# 213
  • София
Благодаря Ви   bouquet
След голямо мислене и преценяване на ситуацията, мъжът ми отказа предложението.
ще веднъж благодаря, че бяхте отзивчиви и предоставихте добра информация   bouquet

# 214
здравейте мами,
да се включа и аз с една питанка Rolling Eyes  Вие плетете ли на вашите дечица дрешки? Много ми се иска да оплета нещо за моето бебче/ когато му дойде времето/ ,но несъм много добра в тези неща.   А и с това англииско време...поне да си запълвам времето с нещо .. Simple Smile

Аз не мога да плета, а и нямам желание за това.
Аз като бях бременна си запълвах времето с рисуване, по точно оцветяване, купувах си от тези рисунки с номерцата, боите и те са с номерца и нарисувах(оцветих) доста детски картинки за стаята на бебка.
Има едни магазини Hobbicraft, много ме кефят, там продават всичко за хобито- прежди, как да си правиш сам картички, за рисуване....много неща.
Наслаждавай се сега на свободното време, че като дойде бебчо, няма да ти остава много такова. Hug

# 215
Здравейте момичета
Извинявайте че ви се намесвам в темата, но искам да ви попитам дали някой не живее близко или около Barking северно от London, незнам дали е квартал или е градче, но е доста близко, брат ми заминава другата седмица за там, да учи в някакъв колеж, и искам за малко повече инфо да разпитам, може и на лични  Wink
Мерси предварително   bouquet
Поздрави на всички
Ели

# 216
За кое да разпиташ - за колежа или района? Ако училището е кредитирано от Бритиш Кансил тогава е добро, ако не - не е.

# 217
  • Scotland
Здравейте момичета!
От много време Ви чета с голям интерес, но досега не смеех да се включвам в темите ви. Не знам дали тук е подходящото място, но имам един въпрос и си мисля , че именно вие бихте ми дали някакъв съвет. Ето и моята история - преди 17 дена с моят приятел /по народност шотландец/ сключихме граждански брак в България. Аз все ощте не съм била в UK и сега ми предстои кандидатстване за виза. Той мисли да изчакаме до януари 2007 и да пътувам без виза. Как мислите ще имам ли проблеми с получаването на виза или да изчакаме още малко. Иска ми се преди да взема окончателното решение къде да живеем да видя и да поживея малко в Scotland.
Благодаря ви предварително.

# 218
  • Bristol
Slavakis, аз преди около 2 седмици засякох една пищна сватба в Шератона между шотландец и българка Wink Да не сте били вие  Mr. Green
Аз бих кандидатсвала, толкова време да сте разделени  Confused

# 219
Незнам дали гледа вчера репортажа за момичето което му отказаха виза.Според мен няма за какво да чакате,ако имаш доказателство за връзката(аз не знам точно с какво да се докаже де) ама отиваш и си искаш визата.Визите може да паднат и докрая на годината ама ...Не знам може6 ли да докажеш живяла ли си с него преди,общи стейтмънти и бла бла...Късмет!
Мери може и на това другото момиче да е било...даваха го облечен с шотландска пола на сватбата.

# 220
 Здравейте, момичета!

После ще пиша за партито от вчера и снимките, че сега имам малко работа.

Slavakis, една позната се омъжи преди 2 месеца за шотландец в България. После си получи визата за 2 години без проблем. Тя беше тук преди това 2 години, но едва ли е имало някакво значение. Успех.

# 221
Не бих чакала за визата, щото я ни приемат, я не, а и може да поставят разни ограничителни условия (като например без право на работа), и в крайна сметка пак да трябва виза. Защо да не ти дадат, след като имате брак.

# 222
  • Bristol
Мери може и на това другото момиче да е било...даваха го облечен с шотландска пола на сватбата.
Може и нейната да е била  Laughing
Британците рядко отказват визи без основание, това е по-характерно за американците. Затова и не обърнах много внимание на новината за отказаната виза. Освен това по новините, които аз гледах не дадоха много подробности, понякога подробностите са от значение. Кой знае за какво са се заяли  newsm78

# 223
  • Scotland
И моят младоженец беше с поличка /килт/ , но сватбата ни беше в провинцията. Беше си голяма сензация - доста народ се събра да гледа, но не булката, а младоженеца.
Притесняваме това, че всъщност сме заедно от две години, но предимно той пътува до България - не знам дали ще го приематв посолството

# 224
  • Bristol
И моят младоженец беше с поличка /килт/ , но сватбата ни беше в провинцията. Беше си голяма сензация - доста народ се събра да гледа, но не булката, а младоженеца.
Притесняваме това, че всъщност сме заедно от две години, но предимно той пътува до България - не знам дали ще го приематв посолството
Няма какво да се чудиш. Подаваш с позитивна настройка, че няма начин да откажат. Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт