Майчинството счетоводно-83

• 38 317
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Ала - Бала, много благодаря!
Ще принтирам, попълня и занеса на работодателя, че там те ме питаха как се процедира, че не знаят.
Имах предвид втория болничен след раждането, този, който издава педиатъра.
Иначе първия от болницата вече изтече.

# 241
Как така дават 2000 лв допълнително в Несебър , на какво основание ?
И това което ме вълнува на всеки ли се дава тази еднокрагна помощ и гледа ли се дохода на родителите ..

Как седят нещата с еднократната помощ при раждане , какви документи се изискват и във всяка община ли е еднаква като стойност или според общината
Еднократната помощ се дава от социалните,а не от общината.За всички е 250лв.В някои общини си дават допълнителна помощ (например в Несебър дават 2000).За това обаче трябва да попиташ във вашата община.
И в Приморско дават по 2000 лв, доколкото знам. Да, на основание решение на общинския съвет е, за стимулиране на раждаемостта.

# 242
Значи трябва да се ходи до общината да се провери това нещо,  че щом става въпрос за даване на пари всичко е потайно

Как така дават 2000 лв допълнително в Несебър , на какво основание ?
И това което ме вълнува на всеки ли се дава тази еднокрагна помощ и гледа ли се дохода на родителите ..

Как седят нещата с еднократната помощ при раждане , какви документи се изискват и във всяка община ли е еднаква като стойност или според общината
Еднократната помощ се дава от социалните,а не от общината.За всички е 250лв.В някои общини си дават допълнителна помощ (например в Несебър дават 2000).За това обаче трябва да попиташ във вашата община.
И в Приморско дават по 2000 лв, доколкото знам. Да, на основание решение на общинския съвет е, за стимулиране на раждаемостта.

# 243
Здравейте,
Имам питане относно 45 дневния преди раждане. Възможно ли е вместо 45 дни, да ми пуснат например 30 дни, за да мога да си изкарам до края на месеца на работа?

# 244
  • София-Младост
Здравейте,
Имам питане относно 45 дневния преди раждане. Възможно ли е вместо 45 дни, да ми пуснат например 30 дни, за да мога да си изкарам до края на месеца на работа?
Предупредете АГ, че искате да ви бъде издаден по-късно болничния.
Мися, че ще трябва да удостоверите с бележка от работодателя, че сте работила.

# 245
Здравейте,
Предупредете АГ, че искате да ви бъде издаден по-късно болничния.
Мися, че ще трябва да удостоверите с бележка от работодателя, че сте работила.
Изобщо не ми е ясна процедурата. Тепърва ще говоря и с работодателя за да видя дали ще се съгласи, тъй като е голяма фирма и не съм сигурна, дали не си спазват някакви политика и да държат на този 45 дневен болничен.

# 246
Здравейте!
Разбрах, че при раждане на дете се полага еднократна помощ в размер на 250лв.
Може ли тази сума да варира и да бъде различна в различните общини?
Предстои ми смяна на постоянен адрес от Димитровград в Стара Загора. Моя позната обаче ме информира, че в по-малките населени места, заради по-ниската раждаемост, тази еднократна помощ можела да бъде по-голяма.
Към коя институция трябва да се обърна, за да получа информация?

# 247
Здравейте!
Разбрах, че при раждане на дете се полага еднократна помощ в размер на 250лв.
Може ли тази сума да варира и да бъде различна в различните общини?
Предстои ми смяна на постоянен адрес от Димитровград в Стара Загора. Моя позната обаче ме информира, че в по-малките населени места, заради по-ниската раждаемост, тази еднократна помощ можела да бъде по-голяма.
Към коя институция трябва да се обърна, за да получа информация?
Тази сума е еднаква абсолютно за всички.Няма значение от кой град сте или какъв ви е дохода.Документите се подават в социалните.Може отделно в общината да попитате дали дават допълнителна помощ,ако отговаряте на определени условия.А тези 250лв от социалните със сигурност ще си ги вземете.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 09:08 от Анонимен

# 248
  • София
Сумата е различна в различните общини. Обадете се в двете и попитайте.

https://www.infoz.bg/region/stara-zagora/6108-obshtina-stara-zag … toro-i-treto-dete

https://www.dimitrovgrad.bg/bg/pravilnik-za-finansovo-podpomagan … li-osinoveno-dete

# 249
Сумата е различна в различните общини. Обадете се в двете и попитайте.
Не пишете глупости.Тази сума се отпуска от държавата и е абсолютно еднаква за всички-250лв за първо дете,600лв за второ.Това,което сте оставили в линк няма нищо общо с еднократната помощ ,която се дава от държавата.Някои общини са гласували да дават някаква помощ,при изпълняване на определени условия,но не са тези 250лв.Такава помощ дават в Несебър (2000лв) с изискването детето да е жител на града и поне единия родител минимум от 5години.

https://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 09:02 от Анонимен

# 250
  • София
Сумата е различна в различните общини. Има информация на сайтовете им. По-горе съм извадила за Димитровград и за Стара Загора. В едната е минимална работна заплата, в другата - 300 лв.
На предната страница се обсъждаше въпросът.
Galeona, проверете само дали има изискване за определвн срок, преди който да сте регистрирани в съответната община.
За Димитровград е 5 години за единия родител.

# 251
Сумата е различна в различните общини. Има информация на сайтовете им. По-горе съм извадила за Димитровград и за Стара Загора. В едната е минимална работна заплата, в другата - 300 лв.
На предната страница се обсъждаше въпросът.
Galeona, проверете само дали има изискване за определвн срок, преди който да сте регистрирани в съответната община.
Да ,обсъждаше се ,но явно не четете.Еднократната помощ от 250лв НЯМА нищо общо с отпусната помощ от някои общини.В Стара Загора го има като предложение,но не пише,че е гласувано и прието.

# 252
Get Real, Благодаря за информацията! Simple Smile
Аз цял живот съм записана в Димитроград, понеже съм родена там. Ще звънна най-добре, за да питам.

# 253
Get Real, Благодаря за информацията! Simple Smile
Аз цял живот съм записана в Димитроград, понеже съм родена там. Ще звънна най-добре, за да питам.
Ако в Димитровград дават си останете там, защото в Стара Загора не дават със сигурност.

# 254
Здравейте,бременна съм в 6 месец и термина ми е 20.04 и съм в болничен вече от 4 месеца г.д.Притеснява ме факта,че 180дни +45 дни болнични и няма да ми достигнат около 5-6 дни.Това проблем ли е и ще ми се отразк ли на майчинството?

Общи условия

Активация на акаунт