Майчинството счетоводно-83

• 38 277
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета! Имам един въпрос към вас и ще съм много благодарна, ако успеете да ми помогнете. Работя в една фирма от известно време, но работодателят ми не внася осигуровките, които са за негова сметка, т.с има затруднения. Въпросът ми е, ако изляза в болничен дали в този случай ще получа нещо по време на бременност?

# 331
Здравейте, знам, че се полага еднократна помощ за новородено. Прочетох, че от тази помощ може да се възползваш до 3 години от раждането на детето (да не бързам да не изтърва някой срок), но исках да попитам знаете ли дали е обвързано по някакъв начин с данъците? Термина ми е за Април, за да се възползваме от тази еднократна помощ да отида ли да си го заплатя по рано или по никакъв начин не е обвързано с това? (не знам защо, но по мои спомени ги гледаха тези неща,а сега нищо не намирам в Интернет).

# 332
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Иди до общината  ще разбереш! Или звънни един телефон! Едва ли е обвързано с данъците.

# 333
  • София
Не е обвързано.
В АСП по местоживеене  ще ви обяснят.

# 334
Здравейте, надявам се някой да ми помогне, държавен служител съм и в момента съм бременна. Интересува ме, как мога да си довнеса осигуровки назад, за да получавам по-голямо майчинство?

# 335
Здравейте, надявам се някой да ми помогне, държавен служител съм и в момента съм бременна. Интересува ме, как мога да си довнеса осигуровки назад, за да получавам по-голямо майчинство?
Не можеш.

# 336
Няма смисъл , така или иначе майчинството щяло да бъде еднакво за всички ..

# 337
Няма смисъл , така или иначе майчинството щяло да бъде еднакво за всички ..

Майчинството се определя на база 24месеца назад спрямо осигурителния доход и НЕ е еднакво за всички за първата година.Втората година е 380лв за всички.

# 338

Не можеш.

Назад неможе ли да се довнася?

# 339

Не можеш.

Не може

# 340

Не можеш.

Не може

А за втората година когато съм на 380 лв може ли да се довнесе, за да е по-високо майчинството евентуално за второ дете? Благодаря!

# 341
Еделвайс,написано е вече,върни малко по-нагоре.Втората година майчинството е  еднакво за всички.

# 342
Edelvais няма вариант никакъв за довнасяне на осигуровки за минал период - нито за първата, нито за втората година. Можеш сега да започнеш да се осигуряваш на по-висок доход, но лично аз не смятам, че има смисъл. То затова го направиха така да се изчислява. Защото първо се мисли. Първата година ще вземаш майчинство изчислено на база доходите за 24 месеца назад, за втората засега е 380 лв за абсолютно всички.

# 343
Edelvais няма вариант никакъв за довнасяне на осигуровки за минал период - нито за първата, нито за втората година. Можеш сега да започнеш да се осигуряваш на по-висок доход, но лично аз не смятам, че има смисъл. То затова го направиха така да се изчислява. Защото първо се мисли. Първата година ще вземаш майчинство изчислено на база доходите за 24 месеца назад, за втората засега е 380 лв за абсолютно всички.

Ясно е, че майчинството се изчислява на база на доходите за 24 месеца назад, а за втората година е 380 фиксирано. Въпросът ми е дали мога да си довнасям осигуровки през тази втора година когато е 380, за да може при второ дете като се вземе пак периода от 24 месеца назад осигуровките да не са на 380, а на по-голяма сума за второто майчинство?

# 344
  • София
Без да съм сигурна, ама по моята логика - не може.
Осигоровките не са ли процент от заплатата?
Как ще си в отпуск за отглеждане на дете и в същото време ще имаш доходи върху които да внасяш осигуровки?

Общи условия

Активация на акаунт