Майчинството счетоводно-83

• 38 267
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Еделвайс, за втората година ако започнеш работа, тогава може да се осигуряваш върху по-голяма сума, т.е. заплатата ти. В такъв случай, обаче, ще получаваш само 50% от обезщетението, демек 190 лв. месечно.

# 346
Еделвайс, за вноски назад и аз съм се интересувала преди време и ми казаха, че категорично няма вариант.
За бъдещите осигуровки, по-скоро трябва да търсиш вариант да ти увеличат заплатата. Няма майче как сама да си довнасяш до желаната сума. Трябва ти съдействието и на работодателя. Това е, което аз знам от моите проучвания. Simple Smile

# 347
Момичета, някой знае ли с точност след изтичане на втората година отпуск по майчинство, имаме ли право на неплатен отпуск и колко време е. За платената ми е ясно,
Благодаря.
Весело посрещане на новата година.

# 348
  • София
Всеки родител има право на 5 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до навършването на 8г възраст на детето. Едина родител може да прехвърли 5 от неговите месеци на другия

# 349
Всеки родител има право на 5 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до навършването на 8г възраст на детето. Едина родител може да прехвърли 5 от неговите месеци на другия
Благодаря за бързия отговор, Надин.
А имаш ли представа за този неплатен отпуск за отглеждане на дете, осигуровките кой ги поема? Работодателя ли, или НОИ. За социалните ме интересува.
Мерси пак  bouquet bouquet

# 350
  • София
Не съм 100% сигурна, но мисля, че работодателя

# 351
Ясно. Мерси.

# 352
  • София
2 страници по-напред се питаше дали този отпуск се води за трудов и осигурителн стаж. И отговорът беше ДА.
Та за това мисля, че са за сметка на работодателя.
Може пък някое от момичетата професионалисти да се включи с по-точен отговор

# 353
Е, да види се за трудов стаж, даже и борсата се води трудов стаж.

# 354
  • София
Не само за трудов, а и осигурителнен Simple Smile

# 355
Във връзка с борсата, ползвах 12 месеца с обезщетение за безработица от 6.04.2017 до 6.04.2018.
на 10.04.2018 започнах работа, това означава ли, че ако бъда съкратена след 10.04.2020 ще имам отново право на 12 месеца обезщетение?

# 356
  • София-Младост
Отпускът е по чл. 167а от КТ, признава се за трудов и осигурителен стаж, плаща се само здравна осигуровка и е за сметка на работодателя.

Peppery, да.
Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:

# 357
Отпускът е по чл. 167а от КТ, признава се за трудов и осигурителен стаж, плаща се само здравна осигуровка и е за сметка на работодателя.

Благодаря ти. А социалните осигуровки кой ги плаща? Държавата ли.
Не съм наясно. Мерси много.

# 358
  • София-Младост
Не се плащат социални осигуровки, само здравни

# 359
Не се плащат социални осигуровки, само здравни
Много благодаря. Значи нама да е проблем за фирмата, ако искам да пусна  неплатен след 2 те години.

Общи условия

Активация на акаунт