Майчинството счетоводно-83

• 38 256
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Честита нова година! Simple Smile
Имам въпрос. Болничния ми, който е издаден от болницата е от 04.11-15.12.2019. Подаден е в НОИ гр. Варна от счетоводството на 09.12.2019. Все още нямам превод, пише че се обработва от тоава и до там. Чудя се каква може да е причината дори частта за ноември да не е преведена 🙄 Има 10 работни дни от подаването на болничния.

# 361
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Във връзка с борсата, ползвах 12 месеца с обезщетение за безработица от 6.04.2017 до 6.04.2018.
на 10.04.2018 започнах работа, това означава ли, че ако бъда съкратена след 10.04.2020 ще имам отново право на 12 месеца обезщетение?

Всъщност трябва да засечеш дали са минали 36 месеца от предходното отпускане на обезщетение, за да не стане фал.

КСО.чл.54б ал.4 Безработните лица, придобили право на парично обезщетение по чл. 54а преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението за срок 4 месеца.

Имам въпрос. Болничния ми, който е издаден от болницата е от 04.11-15.12.2019. Подаден е в НОИ гр. Варна от счетоводството на 09.12.2019. Все още нямам превод, пише че се обработва от тоава и до там. Чудя се каква може да е причината дори частта за ноември да не е преведена 🙄 Има 10 работни дни от подаването на болничния.

Трябваше вече да си получила парите за целия период.Пиши мейл до НОИ със запитване дали няма проблем, ако си сигурна в датата на подаване и имаш необходимия стаж.

# 362

Трябваше вече да си получила парите за целия период.Пиши мейл до НОИ със запитване дали няма проблем, ако си сигурна в датата на подаване и имаш необходимия стаж.
[/quote]

Да, аз забравих да кажа, че това в болничния от болницата, където родих. До сега не съм имала никакви проблеми през 9-те месеца, в които бях болничен. Утре щв звъня в НОИ, явно има някакъв проблем.

# 363
  • София
За много години! 🌟☺️
Моят въпрос е- до 08.10.2020 ползвам втора година майчинство. Бременна съм с термин 05.09.2020. В този случай как стои въпроса с майчинството - какво ще получавам през първата година от второто раждане? В периода на застъпване ще получавам ли две майчинства? Как стои въпроса с 45-дневния болничен, нали не ходя на работа?

Благодаря ви предварително 💗

# 364
Във връзка с борсата, ползвах 12 месеца с обезщетение за безработица от 6.04.2017 до 6.04.2018.
на 10.04.2018 започнах работа, това означава ли, че ако бъда съкратена след 10.04.2020 ще имам отново право на 12 месеца обезщетение?

Всъщност трябва да засечеш дали са минали 36 месеца от предходното отпускане на обезщетение, за да не стане фал.

КСО.чл.54б ал.4 Безработните лица, придобили право на парично обезщетение по чл. 54а преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението за срок 4 месеца.

Предходното обезщетение е от 06.04.2017, на 10.04.2018 започвам работа (Дните 06;7;8;9 април през 2018г са почивни за  Великден, не би трябвало да ми прекъсват стажа.) След 06.04.2020 ще са минали 36 месеца.
Така ли е?

# 365
Здравейте,
Работя като учител вече 1 година, но съм с прекъсване месец и половина, понеже съкратиха щата. Бях по заместване, а сега съм назначена на постоянен трудов договор от 16.09.19 г. Казаха ми, че ще имам пак 6 месеца изпитателен срок, защото съм назначена по нов член,но в договора никъде не е описано.
Бременна съм в трети месец и искам да изляза в болничен. Въпросът ми е - могат ли да ме махнат от работа по време на болничен?

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 13:42 от тинити

# 366
  • София
Здравейте, Заявление, декларация по чл.53 и 54 от КСО, така ли пише в сайта на НОИ, като се обработва за 50%майчинство?

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 13:30 от zverino

# 367
Здравейте,
Работя като учител вече 1 година, но съм с прекъсване месец и половина, понеже съкратиха щата. Бях по заместване, а сега съм назначена на постоянен трудов договор от 16.09.19 г. Казаха ми, че ще имам пак 6 месеца изпитателен срок, защото съм назначена по нов член,но в договора никъде не е описано.
Бременна съм в трети месец и искам да изляза в болничен. Въпросът ми е - могат ли да ме махнат от работа по време на болничен?

Ако сте в срок на изпитване, могат да ви съкратят.

# 368
Здравейте,

Аз бях в срок на изпитване, забременях, пуснах болничен след 3-тия месец заради контракции и преди да мине срокът на изпитване ме съкратиха 😁 няма как..имат право😕

# 369
Здравейте,

Аз бях в срок на изпитване, забременях, пуснах болничен след 3-тия месец заради контракции и преди да мине срокът на изпитване ме съкратиха 😁 няма как..имат право😕
Кога ви съкратиха? По време на самия болничен, като се върнахте или между болничните да е имало някакъв незастъпен ден? Не би трябвало да могат да ви освободят по време на болничен, но изпитателният срок ще се удължи с толкова дни, колкото не сте били на работа.

# 370
По време на болничния !Имат  право ! Аз лиично ходих после в агенцията по труда да питам дали имат право и се оказа, че могат!

# 371
Само че в договора ми никъде не пише има ли изпитателен срок и в полза на кого е той. Все пак съм работила в това училище преди това и вече веднъж съм минала изпитателен срок от 6 месеца. Може ли на едно работно място да има два изпитателни срока, понеже е имало прекъсване?

# 372
Само че в договора ми никъде не пише има ли изпитателен срок и в полза на кого е той. Все пак съм работила в това училище преди това и вече веднъж съм минала изпитателен срок от 6 месеца. Може ли на едно работно място да има два изпитателни срока, понеже е имало прекъсване?
Вижте си по кой член сте назначена.Щом е имало прекъсване може да бъдете отново на изпитателен срок-всеки договор си е отделен и няма нищо общо с предходния.

# 373
Как седят нещата с детските надбавки ?
В смисъл колко трябва да е дохода на двамата родители за да се получат тези надбавки

# 374
Как седят нещата с детските надбавки ?
В смисъл колко трябва да е дохода на двамата родители за да се получат тези надбавки
400лв на член от семейството.При доход от 400 до 500 се получават 80% от тези 40лв или 32лв.

Общи условия

Активация на акаунт