Майчинството счетоводно-83

• 38 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
Пуска се платен отпуск и се решава проблема.

# 256
  • София
Или минавате на ТЕЛК

# 257
А ако пусна отпуска ще ми се намали ли майчинството ?

# 258
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А ако пусна отпуска ще ми се намали ли майчинството ?

Не, няма...

ТЕЛК за 4-5 дни е напълно излишно...

# 259
Благодаря!!! Защото мислех,че ако болничния има прекъсване и периода на болничния се взима впредвид при изчисляване на майчинството,а ако няма прекъсване се изчислява 24 месеца преди болничния.

# 260
Здравейте,бременна съм в 6 месец и термина ми е 20.04 и съм в болничен вече от 4 месеца г.д.Притеснява ме факта,че 180дни +45 дни болнични и няма да ми достигнат около 5-6 дни.Това проблем ли е и ще ми се отразк ли на майчинството?

Моя термин също е април.
Нямаш проблем, тъй като се падат в две календарни години. Няма никакви отпуски и тем подобни. Стигат ти иделано. Болничните, които ти се полагат за една година са 180 дни (чрез ЛКК). Реално от 01.01.2020г почват наново сметкката от 180 дни. Проблемн имат момичетата, които им се налага да излезнат много рано и са само в една година

# 261
Здравей,bat_mam 😊 ами благодаря ти! ❤ Ще се видим в априлките

# 262
Здравейте,бременна съм в 6 месец и термина ми е 20.04 и съм в болничен вече от 4 месеца г.д.Притеснява ме факта,че 180дни +45 дни болнични и няма да ми достигнат около 5-6 дни.Това проблем ли е и ще ми се отразк ли на майчинството?

Моя термин също е април.
Нямаш проблем, тъй като се падат в две календарни години. Няма никакви отпуски и тем подобни. Стигат ти иделано. Болничните, които ти се полагат за една година са 180 дни (чрез ЛКК). Реално от 01.01.2020г почват наново сметкката от 180 дни. Проблемн имат момичетата, които им се налага да излезнат много рано и са само в една година

Ей тук не позна Wink
Щом няма прекъсване, няма значение че са в две различни календарни години.

# 263

Моя термин също е април.
Не е вярно това.Трябва да има прекъсване,за да има отново право на 180дни в новата година.

# 264
Здравейте! На 3ти декември родих второто си дете, а май месец бях подала последно документи за детските. Бях попитала тогава какво трябва като се роди второто, но не се сещам със сигурност. Мисля, че казаха акт за раждане и бележка от ЛЛ.А вече май месец наново ще подавам и за двете. Други документи трябват ли или се бъркам за тези?

# 265
Здравейте. До преди 5 месеца бях в 2год. отпуск за отглеждане на дете. Забременях, ползвах 4 мес. натрупан отпуск и сега съм в болничен. Среднодневно възнаграждение към момента от НОИ 21.99. Майчинството ми започва през февруари и въпросът ми е: след като мин. заплата ще бъде 610 лв., това означава ли, че през първата година ще получавам 610лв. месечно, тоест повече отколкото трябва да взимам ако се изчислява по осигурителен доход.
Благодаря на отзовалите се!

# 266
Здравейте,искам да попитам момичетата,които са минали по този път или имат информация относно болничните от ЛКК.Бременна съм и искам да ползвам болничен до края на бременноста поради ред причини.Не съм се записала още на женска консултация,но АГ което посещавам ми каза,че не мога да ползвам болничен от ЛКК,защото съм с настоящ адрес в града в който живея,а постоянния е друг.Каза също че и да отида в града в който ми е постоянния адрес пак няма да ми дадат болничен от ЛКК,като съм се регистрирала при лекар в друг град.И какво сега варианта е да ходя с големия корем на работа ли.Верно ли е всичко това,в момента си вземах 2 седмичен болничен,но от там нататък незнам какво ще правя.Не мога да си сменя постоянния адрес,защото съм на квартира тука.Посъветвайте ме нещо,моля ви.

# 267
Моят постоянен и настоящ адрес беше в един град, а АГ-то, което ми водеше бременността в друг. Нямах проблеми с болничните, не е ставало въобще дума, че няма да ми даде поради тази причина.

# 268
Здравейте. До преди 5 месеца бях в 2год. отпуск за отглеждане на дете. Забременях, ползвах 4 мес. натрупан отпуск и сега съм в болничен. Среднодневно възнаграждение към момента от НОИ 21.99. Майчинството ми започва през февруари и въпросът ми е: след като мин. заплата ще бъде 610 лв., това означава ли, че през първата година ще получавам 610лв. месечно, тоест повече отколкото трябва да взимам ако се изчислява по осигурителен доход.
Благодаря на отзовалите се!

Да, ако изчисленото обезщетение е под МРЗ, ще получваш МРЗ за първата година.

# 269
Мая1981 ,това,което ти е казал АГ е пълна глупост.Следях се в друг град и съответно и ЛКК ми беше от друг град.Можеш да се запишеш на ЖК където си пожелаеш.Можеш и на комисия да отидеш където си поискаш.Изобщо нямат връзка с адреса ти.Моя първи болничен беше издаден от комисия в моя град,а следващите от града,в който ходех на ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт