Майчинството счетоводно-83

• 38 236
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Трудовия стаж от друга държава след като ми е признат в БГ влиза ли ми към майчинството?

# 406
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Нали това написах.Щом вече веднъж от НОИ са го признали, значи да.
От това, което чета ти така или иначе имаш 12 месеца стаж за целия си живот (дори и разпокъсано) в България, та ти е необходимо осигуряване към момента на издаване на болничния за бременност и раждане.

# 407
Това е договорът ми. Има ли изпитателен срок?

# 408
  • София-Младост
Отвяраме КТ, отиваме на чл.67, ал.1 и четем:
Времетраене
Чл. 67. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовият договор може да бъде сключен:
1. за неопределено време;

ТД със срок на изпитване е уреден в чл.70, при теб няма такъв, поне не виждам в снимката.

# 409
Отвяраме КТ, отиваме на чл.67, ал.1 и четем:
Времетраене
Чл. 67. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовият договор може да бъде сключен:
1. за неопределено време;

ТД със срок на изпитване е уреден в чл.70, при теб няма такъв, поне не виждам в снимката.

Благодаря!
Никъде не пише чл. 70 или пък да има изпитателен срок. Единствено директорът ми каза, че ще пусне изпитателен срок, понеже съм назначена по нов член. Преди това бях по чл. 68. Но явно не може два пъти да има изпитателен  срок на едно работно място, след като има прекъсване само месец и половина.

# 410
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В една и съща фирма за една и съща длъжност няма как два пъти да се приложи изпитателен срок, без значение дали е имало прекъсване.
Единствено, ако при първия изпитателен срок, не са изтекли максималните 6 месеца.

# 411
Здравейте,
Какви помощи се полагат за бременност и раждане на осигурена майка?
Само еднократна помощ, която се подава след раждане на детето и е в размер на 250 лева и може да се подаде до 3 години   след раждането или има и нещо друго?
Рано ми е още, в 6ти месец съм, но да си подготвя какво се подава Simple Smile
Благодаря

# 412
Здравейте, предстои ми да подам декларация за втората година от майчинството и искам да попитам дали правилно съм се ориентирала, че се попълва Приложение 7 и дали датата, която попълвам за начало е датата на термина, а не кога е родено детето. Благодаря предварително!

Някой може ли да ми помогне?

# 413
Здравейте, термина ми е 04.06. Все още работя, но съм в дилема дали да изляза в болничен от Февруари или да си работя до края. Ако реша да изляза в болничен без прекъсване до 45 дневния как ще се отрази това в изчисленията за майчинство? От Февруари ли ще ми върнат 24 месеца назад ?

# 414
  • София-Младост
Здравейте, предстои ми да подам декларация за втората година от майчинството и искам да попитам дали правилно съм се ориентирала, че се попълва Приложение 7 и дали датата, която попълвам за начало е датата на термина, а не кога е родено детето. Благодаря предварително!

Някой може ли да ми помогне?
Да, така е.

mystic193
Двете години винаги се броят от месеца преди, този в които сте излязли в 45 дневен болничен.
С този термин сте в 45 дневен от 20.04., така че изчисленията ще са до март вкл.
Ако нещата са били постоянни преди този болничен през февруари, няма да има негативно отражение в заплащането по-късно.

# 415

mystic193
Двете години винаги се броят от месеца преди, този в които сте излязли в 45 дневен болничен.
С този термин сте в 45 дневен от 20.04., така че изчисленията ще са до март вкл.
Ако нещата са били постоянни преди този болничен през февруари, няма да има негативно отражение в заплащането по-късно.
В такъв случай на месеците Февруари и Март какво трябва да въведа в калкулатора на Нои ? Обичайното (1256лв), на което ме осигуряват и получавам ли ?
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 12:06 от mystic193

# 416
Здравейте, когато влизам в сайта на НОИ да си проверя прогнозното майчинство ми изписва “ Преди по-малко от 10 месеца в НОИ са представени документи за същия вид обезщетение” . Термина ми беше на 29.10.2019, родих на 25.10.2019 и последния ми болничен е до 26.01.2020 и от 27.01 би трябвало да съм в майчинство. Някой ако може да ми каже нормално ли е да ми пише това и дали бъркам аз някъде когато си въвеждам датите.

# 417
  • София-Младост
Вие в момента сте в отпуск за бременост и раждане. Обезщетението вече веднъж е изчислено и няма да се промени до край. Това, което сте получавала до сега като дневен размер, ще получавате и до почти края на октомври 2020.
Втората година е с фиксиран размер.

# 418
  • София
Здравейте, когато влизам в сайта на НОИ да си проверя прогнозното майчинство ми изписва “ Преди по-малко от 10 месеца в НОИ са представени документи за същия вид обезщетение” . Термина ми беше на 29.10.2019, родих на 25.10.2019 и последния ми болничен е до 26.01.2020 и от 27.01 би трябвало да съм в майчинство. Някой ако може да ми каже нормално ли е да ми пише това и дали бъркам аз някъде когато си въвеждам датите.
Щом е започнал 45 дневния болничен, системата вече не приема тези дати и не може да изчислява. То вече е реално изчислено

# 419
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт