Избор на столче за кола - 3

• 50 515
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, предстои ни смяна на кошницата за кола със столче. Нашата бебка е на 9 месеца, 74 см. 10 200 кг. Кошницата е до 13 кг., но определено вече не й става. Бюджета с който разполагаме е доста скромен около 250 лв. Колата ни е без изофикс. За сега съм се спряла на това столче на CAM https://www.baby.bg/cam-stolche-za-kola-gara-0-1-col-212.html
Ще се благодарна, ако някой може да изрази мнение за него.
Също така приемам и съвети за тази сума към какво друго бихме могли да се насочим.

# 331
Здравейте,
може ли да ми кажете каква е разликата между Cybex Pallas m-fix sl и Cybex Pallas s-fix?

# 332
Имаме бебе на близо 10 месеца, около 9 кг. Още си ползваме кошницата за кола, Сайбекс Атон 5, но като заспива му клюмва главичката и се притеснявам да не се затруднява дишането така. Грешно ли поставяме бебето или е време за ново столче? Опитвам се да му придържам главичката, но се поти и не знам дали е ОК така....

# 333
  • Варна
Имаме бебе на близо 10 месеца, около 9 кг. Още си ползваме кошницата за кола, Сайбекс Атон 5, но като заспива му клюмва главичката и се притеснявам да не се затруднява дишането така. Грешно ли поставяме бебето или е време за ново столче? Опитвам се да му придържам главичката, но се поти и не знам дали е ОК така....

Вероятно имате по - голям наклон на седящата част на автомобилната седалка и за това столчето е по - изправено, съответно главата клюма.
Трябва да внимавате при избора на следващото за това.
Правилна преценка за това, дали столчето вече е малко може да направите, като погледнете коланите на столчето за кола. В случаи, че коланите поставени в най - високата си точка са под рамото на детето, то тогава столчето е за смяна.
Също така в инструкцията на столчето за кола (ако отговаря на новия стандарт i-Size) е упоменато до какъв ръст е подходящо то, може да го съобразите с ръста на вашето дете.

за потенето - неизбежно е, но може до голяма степен да го контролирате с подложките против изпотяване на Aeromoov и AirCuddle

# 334
Здравейте,
Предстои ни смяна на кошницата за кола (Mutsy Safe 2 Go) със столче за кола. Бях се спряла на Cybex Pallas S - fix ( в раятойс ми обясниха, че разликите между M, S и 2-fix са в размерите и разбира се по-новите модели били подобрени), но бих искала, ако има някой по-запознат да сподели впечатления и от други две марки - Cossatto All in All и Britax.
Благодаря. Simple Smile

# 335
Здравейте!
Изключително полезна информация има в темата, но за съжаление не успях да се ориентирам кое столче би било подходящо за моето дете, за това ще помоля за съвет. До сега сме ползвали Maxi Cosi AxissFix Plus с еърбег. Изглеждаше много удобен и сигурен, но беше тесен за детето ни. Дразнеше ме, че му се свиват крачетата, като го обърна с гръб към движението( в последствие от темата разбирам, че е напълно нормално) , а и този еърбег ( закопчалката) седеше точно под брадичката и така е не успяхме да го наместим. Сегашния ни стол е Maxi Cosi Tobifix - широк е , но въобще не е удобен за сън, а ние пътуваме много и спането в колата е неизбежно.
Сега сме в търсене на столче за дете , което в момента е 14 кг , 92 см , да е с Isofix, удобно за сън, без ограничение в бюджета.
Благодаря предварително!

# 336
Здравейте,

Някой има ли представа каква е разликата между следните столчета за кола (0-4г.) и кой от тях е най-добър: 
1. Britax Römer Swingfix i-Size
2. Britax Römer Swingfix M i-Size
3. Britax Romer Dualfix i-Size

Благодаря предварително. Simple Smile

# 337
Здравейте и от мен Simple Smile

Вече трябва да вземем ново столче за бебка, която е на 7 месеца. Направих си някакво проучване и това което ме вълнува е следното:

Ако столчето е с i-size сетификат, трябва ли да гледам толкова задълбочено crash test-овете ?  До колкото знам те са от независими компании, но все пак сертификата е подобрение на ECE R44 и не съм сигурна дали и колко трябва да задълбавам.

Трудно ми е да намеря i-size от 0 или 9 кг до 36кг. Предполагам заради самия сертификат и по-голяма сигурност не се предлагат в такъв диапазон ?

Ако гледам ECE R44, но с добри crash test results дали е ок или е по-добре да се придържам към i-size сертификата ?

Разбира се, като всяка майка, искам максимална сигурно, но бюджетът не я позволява, особено ако ще е за столче за 4 години и после ново. Та се чудя каква комбинация да направя от сертификат с краш тестове.. с кое мога да направя компромис? I-zise без особени особени отзиви от crash test ( напримирем българските марки) или ECE R44 с оценки от ADAC и др. ?

П.С. Екстрите са ми после, та те не ме вълнуват особено. Карам първо да видя безопасност, после удобство за бебето и после екстри за мама Grinning

# 338
Здравейте, изчетох темата назад, но не успях да открия отговори на въпросите, които ме измъчват Simple Smile  ще съм благодарна за съвети от по-опитните в сферата. Предстои ни закупуване на столче за кола, досега бяхме с кошница jane, но бебка е на почти 10 месеца, 74см, 7.500кг и смятам, че е време да я снабдим със столче. Изискванията ми са да бъде възможно най-сигурно ( естествено), да става и в двете посоки на движение, да се върти на 360 градуса, да има опция сън (с добра позиция за това) и да се закрепва с колани, тъй като колата няма изофикс, кагетория до 18кг. Като марка ми допадат Britax или Besafe, но не успявам да се ориентирам за модел, който да отговаря на всички изисквания

# 339
  • Варна
Здравейте, изчетох темата назад, но не успях да открия отговори на въпросите, които ме измъчват Simple Smile  ще съм благодарна за съвети от по-опитните в сферата. Предстои ни закупуване на столче за кола, досега бяхме с кошница jane, но бебка е на почти 10 месеца, 74см, 7.500кг и смятам, че е време да я снабдим със столче. Изискванията ми са да бъде възможно най-сигурно ( естествено), да става и в двете посоки на движение, да се върти на 360 градуса, да има опция сън (с добра позиция за това) и да се закрепва с колани, тъй като колата няма изофикс, кагетория до 18кг. Като марка ми допадат Britax или Besafe, но не успявам да се ориентирам за модел, който да отговаря на всички изисквания

И двете марки нямат такъв модел, който да се върти на 360 градуса и да е с колан.
Не съм сигурен дали въобще някоя марка има такъв вариант.
Съгласно новия стандарт R129 i-Size, закрепването на столчетата за кола до 18 кг. задължително трябва да е с изофикс.
Бих ви посъветвал да потърсите възможност да добавите изофикс на автомобила.
Голяма част от автомобилните производители за по - старите модели предлагат изофикс като допълнителна опция и имат заготовки, които се продават отделно.

# 340
  • София
И според мен няма как столче да е с колани и да се върти на 360 градуса. Ние купихме въртящ, но с изофикс, когато търсих всички бяха такива.

# 341
Аничка, имах абсолютно същите изисквания, но и аз стигнах до извода, че няма такова столче, което да се закрепва с колана на колата... Обаче друго взех да се чудя. Сегашното ни столче (кошница) е до 13 кг, а детето в момента е 9 кг. Дали му е неудобно вече в кошницата? Защо ги дават до толкова много килограми, при условие, че май никой не ги ползва толкова дълго?

И да питам друго, всички ли столчета, които не са с изофикс, по този начин минава коланът като на скрийншота? Струва ми се ужасно неудобно, защото препречва пътя при поставяне на бебето

Скрит текст:

# 342
Благодаря на всички отзовяли се за отговорите. Ще питаме в официалния сервиз на автомобила дали е възможно да се постави допълнително изофикс и в зависимост от отговора ще го мислим нататък

# 343
Аничка, имах абсолютно същите изисквания, но и аз стигнах до извода, че няма такова столче, което да се закрепва с колана на колата... Обаче друго взех да се чудя. Сегашното ни столче (кошница) е до 13 кг, а детето в момента е 9 кг. Дали му е неудобно вече в кошницата? Защо ги дават до толкова много килограми, при условие, че май никой не ги ползва толкова дълго?

И да питам друго, всички ли столчета, които не са с изофикс, по този начин минава коланът като на скрийншота? Струва ми се ужасно неудобно, защото препречва пътя при поставяне на бебето

Скрит текст:

Ние сме с be safe izi combi x3 без изофикс и колана не минава така и не пречи да се сложи детето.

# 344
Аз вчера звънях, ама ние сме с две коли и ако сложим на едната, ще трябва да сложим изофикс и на другата. И май ще си търсим столче без изофикс. Прекалено сложно става просто.

Ваня, много полезна информация! Благодаря. На това столче изобщо не бях попадала.

Може ли да се включат и други, които са със столчета БЕЗ изофикс, да са в посока обратна на движението максимално дълго, да имат добра позиция за сън, така че главата на детето да не пада напред и коланът на колата да не препречва пътя при поставяне/вадене.

Общи условия

Активация на акаунт