Избор на столче за кола - 3

• 50 431
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Колата е Volkswagen Passat 1.9TDI, 2002 г.

Във Volkswagen Passat се монтира ISOfix от 1998г.
Ако добре сте потърсили и сте убедени, че колата не разполага с ISOfix, тогава бихте могли да потърсите по моргите и да се снабдите с такъв.
Изглежда както е показано на снимката:

Монтаж и сериен номер на резервната част:

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 22:59 от РОШКО

# 481
Ние сме с great wall и няма как да се сложи изофикс. Гледаме това столче Britax Römer car seat, FIRST CLASS PLUS car seat group 0 + / 1 (birth-18 kg)
Знаете ли дали имат реплики? В ОЛХ ги предлагат нови на цената, която гледах в амазон и се зачудих дали са оригинални.

# 482
  • Варна
Ние сме с great wall и няма как да се сложи изофикс. Гледаме това столче Britax Römer car seat, FIRST CLASS PLUS car seat group 0 + / 1 (birth-18 kg)
Знаете ли дали имат реплики? В ОЛХ ги предлагат нови на цената, която гледах в амазон и се зачудих дали са оригинални.

Защо смятате, че вашата кола няма изофикс.
Според мен би следвало да има такава система, предвид това, че марката е сравнително нова.
Проверете отново или се свържете с оторизирания дилър за да провери дали моделът е оборудван с тази система.

FIRST CLASS е подходящ само до 1 година обратно на движението, след което се поставя в посока на движението до 4 год.
Има особена основа и не пасва във всеки автомобил.
Моделът е много стар като концепция и за това и цените му са изключително ниски.

ОЛХ е последното място на което трябва да си търсите столче за кола.

# 483
Звънях днес в сервиза им,казаха ми, че няма как да се постави изофикс. Търсих го в Амазон по принцип и случайно го видях в ОЛХ.
95% отстолчетата са с изофикс. Има някакви неизвестни марки, затова тозк макар и стар модел ми се стори подходящ. Детето върви едро и при всички положения ще взимаме след време друг стол / нали комбинираните за много възрасти не са много сигурни/

# 484
  • Варна
Звънях днес в сервиза им,казаха ми, че няма как да се постави изофикс. Търсих го в Амазон по принцип и случайно го видях в ОЛХ.
95% отстолчетата са с изофикс. Има някакви неизвестни марки, затова тозк макар и стар модел ми се стори подходящ. Детето върви едро и при всички положения ще взимаме след време друг стол / нали комбинираните за много възрасти не са много сигурни/

Не ви разубеждавам, не ме разбирайте погрешно.
Просто обърнете внимание на това, че трябва да го пробвате, защото има особена основа и не пасва във всеки автомобил.

# 485

Не ви разубеждавам, не ме разбирайте погрешно.
Просто обърнете внимание на това, че трябва да го пробвате, защото има особена основа и не пасва във всеки автомобил.
Не, не просто спеделям как стигнахме до този стол Simple Smile

# 486
  • Варна
Между Britax ADVANSAFIX IV R и Britax I-size TRIFIX2 някой знае ли дали има разлика в позициите за сън? И също някой има ли лични впечатления от тези два модела. За дете на 2г, 10кг и 80см става дума. Благодаря! 😊

# 487
За дете на тази възраст и особено с тези размери, бих препоръчала обратно на движението. Иначе наклонът за сън много зависи от седалката на колата и е добре да се пробва на място (с колата и детето)

# 488
  • Варна
За дете на тази възраст и особено с тези размери, бих препоръчала обратно на движението. Иначе наклонът за сън много зависи от седалката на колата и е добре да се пробва на място (с колата и детето)
Знам, че обратно е по-безопасно, обаче вече едвам го удържаме, вози се до скоро в кошницата /дребен е/. Спрях се на тези модели и сега се колебая кой от двата да бъде.
Седалките ни отзад имат възможност да се накланят или да са напълно изправени. Колата е с изофикс, мястото също не е проблем /с миниван сме/.

# 489
Приятелка днес ми препоръча Cybex Solution B-fix, понеже е с добра оценка 2.1. Пише че е модел 2020 и че е лек мисля към 4 кг, но това дали е предимство пред X-fix например, който е стар модел но печелил награди и е 7 кг. Х-fix бил с тесен гръб според нея.
А също така тези меки закачалки за Isofix на B- fix дали са удачни и сигурно, и кой е по добрия вариант такива или твърдата - метална?

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 23:36 от Pingvin4e

# 490
Здравейте,
Нашето бебе е на 8м, вече тежи около 10кг и е висок, кошницата умаля много. Препоръчайте столче с бюджет 1000лв, което да му е комфортно поне до 2год при возене обратно на движението и след това да го завъртим. Нещо се затруднявам с намирането и група 0-1 ми се струва че няма да му е комфортна при движение назад съвсем скоро...
Изисквания:
- изофикс (монтаж във vw туарег 2012, vw golf 2012)
- възможност за закрепване с колани (когато жената е сама го слага на предната седалка)
- ако е възможно да се върти в основата

Благодаря!

# 491
  • Варна
Здравейте. Знам, че има тук експерти. Моля за мнение. Разглеждам стол Britax Romer Kidfix III S (15-36 кг).
Пътуваме на дълги разстояния 2 пъти годишно.
Детето ще стане на 3 години скоро.
Търся стол до 600 лв максимум. Държа на безопасност и удобство.
Какво ви е мнението?
https://www.roshko.bg/car-seats/grupa-2-i-3-15-36-kg/britax-rome … 5-36-kg-air-black

# 492
Този стол не е подходящ за толкова малко дете. Трябва ви столче със собствени колани.

# 493
Не се ли гледа ръста на детето,не само препоръчителната възраст,моето е на 2,5г а е високо 102см,сегашното столче му е малко,макар да се води до 4г,в случая главата му стърчи над стола,това не е ли проблем?

# 494
При всички столчета с пълно легнало положение, тази опция е позволена за ползване само извън колата. В движение е опасно.

Диамантче, в случай че имаш време да ми отделиш, би ли могла да ми пратиш някаква информация за опасността от ползване на (почти) пълно легнало положение в колата? Търся "lie flat car seat dangerous" и подобни, но не успявам да намеря нещо по въпроса.

Питам, защото някои от набелязаните ми кошници за новородено, са с (почти пълно) легнало положение в колата и в ADAC имат малко над 1 като оценка за безопасност, което по принцип е добре. Не желая да правя компромис с безопасността, бюджетът е без горна граница, търся нещо основно безопасно, но и комфортно за новородено. Тези съм харесала:
Kiddy Evo Luna
Maxi Cosi Jade
Britax Römer Baby-Safe

Отворена съм за идеи. Планирам да се ползва до 6 месеца, след което да купим нещо, преминало Plus test. Ако може и да е съвместимо със Cybex Priam, би било чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт