Избор на столче за кола - 3

• 50 345
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. В процес сме на търсене на столче за малката дрисла. От толкова много четене вече се оплетох(две теми четох назад). Дайте съвет за много добро столче за кола за палава девойка на 1г.1м. 9 кг. 70 см. Нямам лимит ако трябва ще го отложим с месец,два за да съберем парички, но ми се иска да го използваме по-дълго. Гледах Cybex Sirona ( вижда ми се малък коша- сега сме с Peg perego primo viaggio - сходни са като чели), гледах и pallas.  Имам приятелка с maxi cosi. Recaro гледах също spot young, monza ( monza май по ми хареса), be safe гледах разнопосочно май нищо не избрах. Britax dualfix пак ми се вижда малко. Не видях нито едно столче с 5 точков колан ( малката се измъква от перегото- той е с 3) имали такова животно изобщо.? Искам сигурно столче, защото аз съм отпред, а тя отзад и много ме е страх. Рядко има кой да стои при нея, както споменах се за измъква от коланите, а аз съм толкова наплашена от катастрофи вече, че ми трябва малко спокойствие. Сайта за Краш тестовете ми изчезна, ако някой го сподели ще съм благодарна. Та извинявам се за дългия пост, ако някой се навие да ми помогне с избора ще съм благодарна много.
Ние със Cybex Sirona S i-size + SensorSafe и сме много доволни.Бебка е на 7++ месеца и е над 9 кг и 73см.Пътуваме доста и столчето е нон стоп в употреба почти от раждането.Бих казала,че избора ни е бил добър.Системата за коланите е 5-точкова.

# 211
А как се справяте без легналото положение?

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 19:07 от bubanka

# 212
А как се справяте без легналото положение?
Има подложка за новородено и легнало положение(не знам дали се води пълно легнало).Има 5 степени на наклона.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 19:07 от Анонимен

# 213
И ние взехме Cybex Sirona S i-size, бебка е на 8+++, 10 кг и 77-78 см, в никакъв случай не й е тясно и пътува доста удобно. Засега не сме пътували на много дълъг път, и не мога да кажа как ще бъде като заспи, но мисля, че направихме правилния избор. Има доста място за краката й, че е дългокрака и това беше основното ми притеснение, като е обратно на движението. Пробвахме и britax dualfix и също много ми хареса, но cybex-a беше на промоция и... спечели 😆😆😆

# 214
РОШКО.. ще се радвам да получа съвета ти.

Детенце е на 3,6 м., тежи 14 кг. Време е вече за ново столче.

Моля за препоръка.Колебаех се между Cybex, Maxi Cosi и Britax, за сега везните клонят към Britax (kidifix III M). Знам, че препоръчваш и BeSafe.

Моля, кажи твоите препоръки. Бюджетът няма значение.

# 215
  • Варна
РОШКО.. ще се радвам да получа съвета ти.

Детенце е на 3,6 м., тежи 14 кг. Време е вече за ново столче.

Моля за препоръка.Колебаех се между Cybex, Maxi Cosi и Britax, за сега везните клонят към Britax (kidifix III M). Знам, че препоръчваш и BeSafe.

Моля, кажи твоите препоръки. Бюджетът няма значение.

От изброените харесвам Britax.
Всъщност ако цената не е определяща, то тогава вероятно възможностите на столчето за кола са тези които ще наклонят везните.
Моя любим стол в тази група разбира се е BeSafe iZi Flex Fix, причините са няколко:
1. има система за регулиране на наклона (не само облегалката се регулира, но се регулира и основата, така че да осигури по - добър ъгъл за почивка)
2. има Pad+ създадена, за да предпазва брадичката и гърдите на детето
3. има допълнителна точка между крачетата на през която минава автомобилния колан (за разлика от Britax при BeSafe тази точка се заключва с магнитна закопчалка)
4. страничната защита от вътрешната страна на столчето може да се маха, за да може да се осигури място ако е нужно.
5. има и допълнителна странична защита.

Това което трябва да имате предвид е, че в тази група повечето столчета нямат възможност за регулиране на наклона повече от позицията на облегалката на автомобила.

BeSafe имат и друг модел с малко по - малко възможности, но с възможност за регулиране на наклона, казва се iZi Up Fix X3.

# 216
Здравейте! Рошко, имам нужда от съвет отново (доста време не се бях включвала)...голямото ми дете е на 5 години със стол Peg Perego Viaggio 2-3 Flex, голямо чудене беше с избора и този надделя с "бруталната" легнала позиция. Беше ненужно, но тогава не го прецених добре, тази позиция дори не я използваме, защото е прекалено легнала. Както и да, при напълно седнало положение детето се оплаква от колана, който минава през скута. Ей тука в линка  https://www.madeformums.com/reviews/peg-perego-viaggio-2-3-flex-car-seat-review/  има дете с такъв стол и колана седи така и на моето. Обикновено все си го държи, за да не и се залепва на коремчето, но понякога казва и че я боли корема от натиска. Коланите на нашата кола са такива и за големите, пътя им не е много удобен и минава и при мен така в ниската част на корема, а съм се возила и в коли, където минават през краката коланите и е много по-приятно. Момента не ни е подходящ нито за смяна на кола, нито на стол, та има ли някакъв трик/аксесоар, който да направи пътя на колана по-надолу, т.е. да е по-скоро върху крачетата или поне да отдалечава колана от коремчето? То се вижда и на линка, но колана не минава през корема централно, но ниско долу...позицията мисля че е правилна, но не е удобно.

# 217
  • Варна
Здравейте! Рошко, имам нужда от съвет отново (доста време не се бях включвала)...голямото ми дете е на 5 години със стол Peg Perego Viaggio 2-3 Flex, голямо чудене беше с избора и този надделя с "бруталната" легнала позиция. Беше ненужно, но тогава не го прецених добре, тази позиция дори не я използваме, защото е прекалено легнала. Както и да, при напълно седнало положение детето се оплаква от колана, който минава през скута. Ей тука в линка  https://www.madeformums.com/reviews/peg-perego-viaggio-2-3-flex-car-seat-review/  има дете с такъв стол и колана седи така и на моето. Обикновено все си го държи, за да не и се залепва на коремчето, но понякога казва и че я боли корема от натиска. Коланите на нашата кола са такива и за големите, пътя им не е много удобен и минава и при мен така в ниската част на корема, а съм се возила и в коли, където минават през краката коланите и е много по-приятно. Момента не ни е подходящ нито за смяна на кола, нито на стол, та има ли някакъв трик/аксесоар, който да направи пътя на колана по-надолу, т.е. да е по-скоро върху крачетата или поне да отдалечава колана от коремчето? То се вижда и на линка, но колана не минава през корема централно, но ниско долу...позицията мисля че е правилна, но не е удобно.

Аз лично мисля, че не е правилно колана да преминава през краката.
Колана трябва да преминава през меките части над таза, но да не се качва твърде високо (каквато е идеята на BeSafe и Britax за допълнителната точка между крачетата).
При тях реално точките където ще се съсредоточи силата при сблъсък, пак са на таза, просто допълнителната точка няма да позволи колана да се качи по - високо и да нанесе поражения.
Знаете, че децата не седят винаги изправени и се "свличат"
Обърнете внимание от къде ви минава на вас колана, не минава през краката ви, нали?
Не съветвам да правите каквито и да е изменения на маршрута на автомобилния колан, столът е произведен, тестван и одобрен, така както е предвиден за ползване.

Обърнете внимание, когато закопчеете автомобилния колан и след това регулирате наклона на столчето за кола е възможно да натягате колана и от там да се получава притискането от колана.

# 218
Мисля че колана е на правилна позиция, а наклона го регулирам преди закопчаване, ако ще сме на дълъг път, точно за да не натиска. Значи  няма някоя джаджа, която да намали мрънкането по време на път Simple Smile

# 219
Ако някой се интересува -
 В  Хиполенд има Cybex sirona Si size с база за 687 лв.
Ав амазон uk Britax Römer Dualfix 2 R с база за 220£.

Аз се бях насочила към Сайбекса, но мисля да отида да видя на живо Бритакс, иако ми допадне бих взела него. И двете са с добри оценки на краш тестовете.

# 220
Погледни за сайбекс в английските сайтове. Ние от там купихме и ни излезе 560лв с доставката с превозвач.

Ако някой се интересува -
 В  Хиполенд има Cybex sirona Si size с база за 687 лв.
Ав амазон uk Britax Römer Dualfix 2 R с база за 220£.

Аз се бях насочила към Сайбекса, но мисля да отида да видя на живо Бритакс, иако ми допадне бих взела него. И двете са с добри оценки на краш тестовете.

# 221
За съжаление не можах да открия тозисайбекс на по-добра цена от България.  От кой сайт купихте вашето столче? Може на лични, за да не спамим темата.

# 222
Здравейте Simple Smile Предстои ни бебче да се появи през октомври и едно от малкото неща, които държим да купим нови, е столче за кола. По възможност с максимална продължителност на експлоатацията. Препоръчайте нещо, което няма да източи банката ;D

# 223
  • София
Monellina, зависи от бюджета ви. Има и в темата доста информация, може да ви е полезна. Доста хора пазаруват от чуждестранни сайтове. Мисля че под около 400- 500 лв няма столче, което да е минало краш тестове.
Леко раждане 🍀
/ Най- хубавата зодия ще е, Везни, нали ❤️ 😉

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 13:38 от Ева на третия етаж

# 224
Здравейте! Моля за съвет за избора на столче, единствено държим на crash test, категория 0-18 предполагам е най-подходяща,бебето ни е на 2 месеца. Допитвам се до вас,защото изчетох доста от темата и коментираните столчета са с isofix, а нашите коли нямат. Иначе харесвам cybex и britax и бихме взели нещо от тези марки.
Затова ме интересуват столчета с монтаж с колана на колата. От малък град сме и не знам,а и не мисля,че е достатъчно сигурно тук да ни се домонтира isofix по колите.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт