Избор на столче за кола - 3

• 49 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Специално столчетата за кола в днешни дни са изключително важни.За мен е приоритетно да е хубаво,а хубавите са си скъпи.Дай Боже никога никой от нас да не изпитва здравината на столчетата,които е взел.
Не е глезотия за мен това да вземеш хубав стол,напротив.Нямам против да бутам евтина или втора ръка количка ,дрешки,легло и каквото се сетите още.Ако съм определила даден бюджет за бебето,бих го редуцирала така,че да мога да вмъкна хубав и качествен стол/кош за сметка на всичко останало за детето.
Добре, по принцип съм съгласна с вас на 100 процента, но жената каза ясно, че няма как да го редуцира повече бюджета. Може вече да има легло втора ръка, дрешки от приятели и евтина количка. Понякога бюджета не може да се редуцира повече.

# 616
За 240лв може да вземе хубава кошница сега, а като я израсте да вземе следващото. Разбира се, всеки според бюджета си, нали затова пита какво е мнението за това столче и хората си изразяват мнението 😄, в крайна сметка решението си е лично. Просто изразяваме мнение, че по-скъпите столчета, са по-скъпи с причина, и ако може да спести от нещо друго, за да вземе по-сигурно столче, защото безопасността е най-важна за повечето майки, предполагам.

# 617
В сайта на adac има много столчета, различни марки и срещу всяко има оценка от краш тестове. Ценовият диапазон е голям. Винаги може да се направи избор от там.
Във времена на интернет, винаги може да се намери столчето ако ще и от чужбина, за да се впише в бюджет.

Аз, например, нямах възможност да дам 1000+лв за сайбекс. Моделът, който харесах беше 700лв+ 400 за базата в България. Търсих в интернет и го намерих за 560 лв + доставката до България.
Когато искаш, намираш начин.

# 618
В сайта на adac има много столчета, различни марки и срещу всяко има оценка от краш тестове. Ценовият диапазон е голям. Винаги може да се направи избор от там.
Във времена на интернет, винаги може да се намери столчето ако ще и от чужбина, за да се впише в бюджет.

Аз, например, нямах възможност да дам 1000+лв за сайбекс. Моделът, който харесах беше 700лв+ 400 за базата в България. Търсих в интернет и го намерих за 560 лв + доставката до България.
Когато искаш, намираш начин.
Еми дайте й конкретен пример в нейния ценови диапазон, явно не ги знае, не е намерила начин и затова пита. Тя ви казва - не мога да се оправя, помогнете - Вие й казвате- като искаш, намираш начин. Еми защо е този форум тогава? От 200 мнения 100 не прочели въпроса, 50 предлагат неизпълними неща, другите 50  му казват на човека колко е смотан, че не може сам да се оправи.
Друга е темата, кой иска или не иска да поръчва от чужбина заради гаранция или липсата на такава... Ако дойде дефектно какво става и така...

# 619
Много моля без нападения. Аз ли трябва да срърша всичко? Ами съжалявам, не съм запозната със столчета по-нисък клас и по -евтини. Освен това, когато се интересуваш от нещо, не би ли следвало да вложиш малко усилия?! Аз ли трябва вместо някой друг, да прегледам 30/50 столчета и да им търся цената в интернет? Все пак всеки цени времето си, аз моето също. А щом на който му трябва не отделя, защо пък някой друг да го прави? С каквото могли сме помогнали, най-малкото дадох разяснение къде може да се намери и какво пише. Отделно назад в темата има и сайтове, от който сме пазаруали, яявно и това е много да се прочете.

# 620
Тази тема е за качествени и сигурни столчета, не за евтини столчета. Напълно разбирам възмущението на дамата и аз бях така като разбрах какви са цените, но наистина разлика има. Пита се за качествен стол, ами дала съм марки, нека се види, а не аз да търся линкове или да помня моделите, а и има нови модели или по-стари от тези, които знам. Ако се търси просто място за сядяне се взима лорели, но така зададен въпроса води до моя отговор. Не е въпрос просто да се каже вземете скъп стол, защото има скъпи и некачествини.

# 621
Защото е форум, в който хора, които не могат да свършат нещо питат други хора, които могат да го свършат за помощ. И после колелото се завърта и отговарящите стават в ролята на питащи.

# 622
От моето питане ли тръгна този спор не знам, съжалявам, ако не съм се изразила правилно или нещо такова. Всъщност дори не съм си определила бюджет, просто тръгнах от някъде, защото това ми допадна, запознавайки се на пръв поглед с характеристиките му. Никак не съм на ясно, но до колкото разбирам толкова ''екстри'' и характеристики за толкова пари не мога да получа, т.е. получавам ги некачествени. Не съм сигурна кое да му гледам на столчето. На първо място, разбира се - безопасност. Освен това удобство и кое е най-изгодно, но без да съм казала, че бюджета ми е 200 лв или там колкото беше столчето, даже не помня. Ако се налага, ще даваме повече. Благодаря на всички за мненията, ще огледам предложенията ви Simple Smile

# 623
Десислава е питала напред в темата за две столчета.

# 624
От моето питане ли тръгна този спор не знам, съжалявам, ако не съм се изразила правилно или нещо такова. Всъщност дори не съм си определила бюджет, просто тръгнах от някъде, защото това ми допадна, запознавайки се на пръв поглед с характеристиките му. Никак не съм на ясно, но до колкото разбирам толкова ''екстри'' и характеристики за толкова пари не мога да получа, т.е. получавам ги некачествени. Не съм сигурна кое да му гледам на столчето. На първо място, разбира се - безопасност. Освен това удобство и кое е най-изгодно, но без да съм казала, че бюджета ми е 200 лв или там колкото беше столчето, даже не помня. Ако се налага, ще даваме повече. Благодаря на всички за мненията, ще огледам предложенията ви Simple Smile

Ако бюджетът не е проблем, погледнете Recaro Zero 1 elite, 800лв е.
С изофикс база, от 0 до 18кг, до 105см, около 4 години. Има кошница за бебе до 13кг,после я махате и ползвате столчето. Мисля, че е с удължено ползване обратно на движението. Седалката може да се върти на 360 градуса и е лесно поставянето.

# 625
В Рая Тойс има намаления на столчета Сайбекс.Може и тях да погледнете.
В Комсед пускат големи намаления и миналата седмица моя приятелка купи Recaro с 33% намаление.

# 626
За рекаро но не съм сигурна дали за този модел, съм гледала на клипче, как един човечец иска да си го инсталира в колата и едва го вкара вътре. Моите наблюдения, по картинка, са ча са доста обемни и би било добре да тествате в колата, което вожи за всеки стол, ако живеете в град, където има разнообразие.

# 627
Възможно е, аз съм му хвърлила око, но и нашата кола бе е особено голяма 😄

# 628
Здравейте. На колко бяха децата Ви когато им купихте седалка за кола? Моето е на 3,8 години. И бихте ли ми препоръчали марка . Благодаря.

# 629
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте. На колко бяха децата Ви когато им купихте седалка за кола? Моето е на 3,8 години. И бихте ли ми препоръчали марка . Благодаря.
Моето е на шест, ще седи в столче, докато не направи 140 см. В такава седалка не бих го сложила.

Общи условия

Активация на акаунт