Какво възнаграждение би било приемливо?

• 16 902
  • 193
  •   1
Отговори
# 60
  • София
За София - тясно специализиран преводач с инженерна магистратура в областта, в която работи, с 2 перфектни чужди езика и още 1 свободно говорим, с 15+ г. стаж. Взема чисто около 2200 лв. + доплащане по различни проекти или програми + социални придобивки + 25 дни ПГО. Човекът е мой близък и специално го попитах по темата. Започнал е с 650 лв. стартова заплата в компанията.

# 61
@sramzamaistora
Авторе, въобще не слушай общественото мнение, ако искаш много пари, трябва да успееш 'да се продадеш' за толкова. Няма лимити, въобще не се придържай към средните нива.
Това им харесвам аз на младите хора без опит, че имат самочувствие, и не позволявай да ти го смачкат полека-лека, като те съветват да работиш за ниски пари.
 Можеш да нямаш опит, но си млад, бърз, необременен, издържлив. И за тези качества, трябва да искаш много пари.

# 62
Европейският пазар е отворен. Освен в Германия, има много работни места с немски език в Барселона, Дъблин, Лисабон, Прага и Атина. Навсякъде има голямо търсене и недостатъчно предлагане на немскоезични кандидати. Стартиращата заплата би трябвало да е около 900-1000 евро.

https://www.europelanguagejobs.com/blog/top-6-cities-where-germa … ers-are-in-demand
https://www.europelanguagejobs.com/jobs-for-German-speakers

900-1000 евро не е доход, който да ти позволи особено много, да не съм по-крайна.

# 63
Предложенията за работа, в които заплащането е посочено, обикновено са по-добре платени.

Примерно за Барселона: "From 21,250 to 23,250 € gross", Gehalt: 21.250 Euro brutto/Jahr + Performanceabhängiger Bonus + Teilnahmebonus.

Друга позиция за Барселона за хора с опит в продажбите и C1 level in German and English: From 28,600 to 33,500 € gross / year.

Барселона, German native speaker with fluent English, -Salary:
1) Fixed: 18.000 Euros gross year (base + language compensation)
2) Performance Bonus: 3,000 Euros gross/year

В Европа и дума не може да става за заплати от 500 евро.

# 64
С диплома от Германия, езици и се чудиш какво да работиш  и колко пари да поискаш?

# 65

Можеш да нямаш опит, но си млад, бърз, необременен, издържлив. И за тези качества, трябва да искаш много пари.

това пък как го реши? като изключим младостта и необремеността /липса на опит, демек/, наблюденията от младите ми колеги са точно обратните. особено за издръжливостта, направо е смешно. нито на голямо натоварване, нито на голям стрес,  нито на критика - на нищо не държат. поне с времето започват да стъпват на земята и да осъзнават, че голямо самочувствие без опит въобще не прави добра услуга.
питам аз какво толкова изключително може да предложи авторът, че да иска много пари? дотук виждам един език, някакво образование, самочувствие. и мама го дундурка.
да не говорим, че в момента като цяло пазарът е доста свит. дори и на наистина качествени кадри с опит не дават като преди години. търси се по-евтинко.

# 66
Една хигиенистка със средно образование в София взима 900-1000лв чисто.

# 67

това пък как го реши? като изключим младостта и необремеността /липса на опит, демек/, наблюденията от младите ми колеги са точно обратните. особено за издръжливостта, направо е смешно. нито на голямо натоварване, нито на голям стрес,  нито на критика - на нищо не държат. поне с времето започват да стъпват на земята и да осъзнават, че голямо самочувствие без опит въобще не прави добра услуга.
питам аз какво толкова изключително може да предложи авторът, че да иска много пари? дотук виждам един език, някакво образование, самочувствие. и мама го дундурка.
да не говорим, че в момента като цяло пазарът е доста свит. дори и на наистина качествени кадри с опит не дават като преди години. търси се по-евтинко.

Не познавате човека, но го определяте, че има само голо самочувствие.
Всеки има право да има изисквания. Особено ако е с образование, опит и езици.
Авторът не е длъжен да си поставя тук СВ-то и да ви се доказва.
Той не е току що завършил студент без опит.
Иначе е логично ако тепърва навлиза в нова професия да му се дават по-малко.
Но той не пише за каква длъжност става въпрос. Има си определени заплати в секторите.
Голям човек е. Да си преценява дали реалността се покрива с мечтите му.
Човека каза, че не го дондурка майка му. Има си спестявания.
И на всеки може да се случи да закъса и да опре до помощта на близките си. Утре майка му може да легне болна и той ще я гледа.Ще казвате ли, че тя сама трябва да се гледа?
Темата е за заплащане, а не за това дали трябва да живее с майка си или не.

# 68
никъде не съм посочила ГОЛО самочувствие. макар той сам да сподели, че често го смятат за нахален.
писах какво виждам обективно - само един език, някакво образование, самочувствие. кое не е вярно? попитах и с какво би изпъкнал, че да преценим дали  тия прословути 1000 лв. са много малко в неговия случай.
иначе всеки е закъсвал, факт. и всеки в някакъв момент може да го закърши.но при него не е точно така - той не иска да работи за малко, според неговите критерии, пари. в същото време живее при майка си, която му покрива голяма част от разходите, най-вероятно основните. има разлика със закъсване /съвсем масов случай е наскоро завършили деца да се подпомагат до степен от родителите, докато си стъпят на краката. причината е, че се започва с ниска заплата, но пък и разходите са доста по-малко./
мога да ти кажа какво е закъсване - точно като се дипломирах баща ми почина. останахме двете с баба ми сами. познай дали подбирах работа и лежах една година в нас? не, защото не можех да си го позволя. започнах с ниска заплата, хем имах с какво да се похваля като образование. та закъсал не е, което пък му дава възможност да подбира повече.

# 69
никъде не съм посочила ГОЛО самочувствие. макар той сам да сподели, че често го смятат за нахален.
писах какво виждам обективно - само един език, някакво образование, самочувствие. кое не е вярно? попитах и с какво би изпъкнал, че да преценим дали  тия прословути 1000 лв. са много малко в неговия случай.
иначе всеки е закъсвал, факт. и всеки в някакъв момент може да го закърши.но при него не е точно така - той не иска да работи за малко, според неговите критерии, пари. в същото време живее при майка си, която му покрива голяма част от разходите, най-вероятно основните. има разлика със закъсване /съвсем масов случай е наскоро завършили деца да се подпомагат до степен от родителите, докато си стъпят на краката. причината е, че се започва с ниска заплата, но пък и разходите са доста по-малко./
мога да ти кажа какво е закъсване - точно като се дипломирах баща ми почина. останахме двете с баба ми сами. познай дали подбирах работа и лежах една година в нас? не, защото не можех да си го позволя. започнах с ниска заплата, хем имах с какво да се похваля като образование. та закъсал не е, което пък му дава възможност да подбира повече.

Върни се и прочети какво е написал за това какво покрива майка му.
От поста ти не излиза обективност, а опит да принизиш човека.
Само той си знае какво може, какво е работил.
И всеки е в правото си да иска повече.
Понякога трябва да се правят компромиси, но всеки си преценява колко.
Впрочем лошо няма да е нахален. Свити хора без самочувствие не стигат далеч.
Човека не е писал, че го е закъсал. Има спестявания.
И аз съм била като теб и ми се е налагало какво ли не да правя.
Но съм имала и моменти да избирам и съм отказвала работа, точно защото не ми е допадало и съм намирала по-добра.
Ситуацият при него не е като твоята с баба ти.

# 70
Нахален имах предвид, че им се виждам относно очакванията за заплащането, не съм им изтъквал надценени качества или умения. Тази тема с родителите е изтъркана и продължава да се "протърква" по дъното на мозъците на българите. Повечето хора показват изостанало мнение относно думата "амбиция". Тя има много измерение и няма да цитирам всички. Когато имаш образование и си сравнително конкурентноспособен на пазара (дори и без опит), не е никаквя амбиция да искаш да си осигуриш самостоятелен живот. Амбиция е, в момента да си барман, да ти помагат родителите, и да си кажеш: аз трябва да завърша университет и да стана бещо повече. Когато, обаче, важи първият случай, не само се подразбира, че трябва да се оправяш сам, ами и да си спестяваш достатъчно пари. Заплатата на образования човек (обръщам се към тези, които и на 50 не са го разбрали), не служи само за покриване на месечните битови разходи. Не може масата българи да изтегли на 30+ някакъв кредит за 60 квадрата апартамент, който да изплаща с още един човек докрая на живота си. Забележете: дори и тогава роднините пак ще дават пари! Моля ви, наистина темата беше за стартово заплащане. Исках да си извадя някаква представа, уважавайки мнението на всеки. Ако не стане при мен до месец-два, план Б ми е най-лесен. Въпросът е, защо трябва да се стига дотам. Продължавам да смятам, че далеч не съм толкова нахален, за колкото ме имат. Simple Smile

# 71
не, не е същата ситуация, това казвам.
никой не искам да принизявам, а да съм реалист. той може всякакви мечти/щения да има,  но реалността да е доста различна.
пак питам - какво може да предложи авторът, че да иска повече пари? въпросът е съвсем искрен. нали трябва по някакъв начин да убеди насрещната страна, че заслужава повече в сравнение с другите? също не разбрах и на каква работа се надява/кандидатства авторът?
относно нахалността - аз лично не понасям такива хора във всяка една сфера, та не ми е плюс.

# 72
не, не е същата ситуация, това казвам.
никой не искам да принизявам, а да съм реалист. той може всякакви мечти/щения да има,  но реалността да е доста различна.
пак питам - какво може да предложи авторът, че да иска повече пари? въпросът е съвсем искрен. нали трябва по някакъв начин да убеди насрещната страна, че заслужава повече в сравнение с другите? също не разбрах и на каква работа се надява/кандидатства авторът?
относно нахалността - аз лично не понасям такива хора във всяка една сфера, та не ми е плюс.

Реалността си като цяло ние я създаваме.
А какво може да предложи той ли?
Знанията си, опита си, уменията си.
Пак ти го пиша  Laughing
15 годишен човек може да се надценява, но авторът едва ли.

Авторе, успех ти желая.

# 73
да,да, общи приказки;-)
аз питах него, не теб, но явно темата се изчерпа.
успех и от мен.

# 74
И ти и други му искаха подробности.
Това е анонимен форум. Човека не е длъжен да се доказва тук, нито да ни описва подробен трудов опит.
Ще се доказва на интервю.

Общи условия

Активация на акаунт