Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 25 957
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
  • България
Явно са си суетни от ония времена.
Залепнала съм на този:
https://www.imdb.com/title/tt5320412/?ref_=tt_ov_inf.
И там принцовете, а и простолюдието още преди 1000 години са много суетни.
Даже мъжете считат белезите за ужасни, това му е и драмата на главния герой Joy.
Страхотен воин, но белегът му е в главата. Ако беше европейски воин хич нямаше да му дреме на белега.
Много се отличават един от друг корейците в сериалите им. Високи, ниски, чертите различни, на някои очите са доста по-светли, а не тъмно кафяви. Носовете също - на някои са прави, на други орлови.
Каквито и да са, за мен е наслада за окото, от снимката само тоя в ляво не ми харесва:

Интересен сериал, пак си мисля за прераждания, пътуване във времето, съдба и т.н.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 10:51 от МоарейнД

# 451
Ели, не си стесняват носовете - искат да има висок свод (обикновено). Т.е. да не е плосък, като при някои азиатци - нещо такова:
Скрит текст:

МоарейнД, така е, но не само те са суетни - мисля, че и при индийците, както и при някои други народи има такова нещо. Може да започна този сериал, като приключа за холограмата Simple Smile
Сега чакам и Castlevania, и Западен свят, мислех да гледам и Devs, но те и трите са относително кратки.

# 452
  • Чужбина
Снощи видях, че Jared Harris ще участва във Фондацията.

Много много добър актьор.

# 453
  • София
КАто казахте HBO Go, погледнах там и от 6ти март ще започне още един сериал. "Кръстчета и нули" (NOUGHTS + CROSSES) на BBC се базира на трилогия от юношески книги в които се разказва за антиутопия в която Африка е завладяла Европа и чернокожите са били господари, а белите роби. Действието се развива в алтернативен 21ви век, главната героиня е член на управляващата класа, а героят е наследник на бивши роби. Ще ми е интересно да му хвърля поглед, за да видя как ще представят обърнатата история.

Видях го аз това, но на този етап мисля да пасувам, че не ми харесва фабулата.
Обаче ще се радвам ако някой тук гледа шоуто и сподели след това впечатление. Мога и лесно да променя решението си. Simple Smile

# 454
  • София
Кой е този сериал с "холограмата", за който говорите?
Иначе аз почнах да гледам Penny Dreadful покрай темата  Simple Smile
Признавам си, все го подминавах, обаче ми хареса, ама аз обичам страшни.

# 455
Той е корейски - ето от тук може да се гледа с английски субтитри: https://www1.watchasian.to/my-holo-love-episode-1.html

# 456
  • Чужбина
Иначе аз почнах да гледам Penny Dreadful покрай темата  Simple Smile
Признавам си, все го подминавах, обаче ми хареса, ама аз обичам страшни.
Много готини актьори. Аз не ги обичам страшни, но пак го гледах.

# 457
  • България
И аз не обичам страшни филми, Викторианска готика е моето изключение.
И романтични не гледам, но в корейските покрай фантастиката има и много романтика.
Което за мен е по-добре от много пошъл с..кс.
В последния корейски сериал, който гледам или по-точно сега изгледах има българска връзка.Blush

# 458
  • Чужбина
Дайте корейски с пътуване във времето.

# 459
  • България
Дайте корейски с пътуване във времето.
Този имах предвид:
https://www.imdb.com/title/tt5320412/?ref_=tt_ov_inf
Има и китайска версия, която всъщност е преди корейската.
И други съм си отбелязала, но не съм ги гледала още.
Петя е по-напред, може да е изгледала повече.

Този ще започна след повторението на готиката:
https://www.imdb.com/title/tt6356086/?ref_=wl_li_tt
Май Петя го пусна тук.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 22:15 от МоарейнД

# 460
Да, Тунелът е с пътуване във времето. Другият все още не съм го гледала, но си го запазих Simple Smile
Мисля, че има и доста други - примерно миналата година мернах някакъв за група младежи, които се преместват назад във времето (в средните векове), обаче нещо не ми хареса в описанието и не го гледах.

П.п. Корейските ми харесват повече от китайските, защото езикът звучи по-меко))

# 461
# 462
Искам да ви покажа нещо (косвено свързано с темата), за да видите, че западното общество не е много по-различно от нашето, просто медиите го представят по различен начин :
Организацията One Million Moms бойкотира филма на Дисни "Напред" (бях сложила трейлъри, преди около седмица), защото в него има персонаж с различна сексуалност: https://www.lifesitenews.com/news/one-million-moms-boycotts-disn … bt-agenda-on-kids

Тази организация не е идеална - спомням си, че в миналото имаха странни кампании, но е хубаво, че реагират, вместо да се правят на толерантни.
Има и петиция против филма.

Мисълта ми е, че толерантността в повечето "толерантни" държави е само лицемерие и страх, всъщност на повечето обикновени хора изобщо не им пука за тези модерни ценности, които се пропагандират.

# 463
  • Чужбина
Искам да започнат да бойкотират и кастовете. Как смеят да изопачават така европейските митове и легенди, приказките и историята ...

Някой вече трябва да каже, че Царят е гол.

# 464
Те така или иначе ги бойкотират, тъй като тези филми обикновено са със слаба гледаемост. Ще видим какво ще стане с Малката русалка, която е афроамериканка.

Общи условия

Активация на акаунт