Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 22

• 76 155
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
Дара 888,ако това месо в буркан е твое производство,може ли да ми кажеш как се прави?
От мен тази вечер,салата зеле и моркови

Боб на фурна

# 166
Пеги,
Скрит текст:
режеш месото на парчета, осоляваш и редиш плътно в буркан. Слага се черен пипер и дафинов лист. Отгоре се покрива с месо, което има повече сланина или направо със сланина (да може да се образува пласт мазнина - мас, отгоре). Запечатва се и се изварява два часа.

# 167
  • Sofia
Миткахме, миткахме и се оказахме без хляб, та пица вечеряхме.  Wink

клик за по-голяма снимка

# 168
  • София
Супичка, "Тиквено кадифе" - голям разкош по рецепта на Нашето Ванче, Ваня , благодаря -
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B8%D1%84%D0%B5

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_123.html

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 10:21 от bubanka

# 169
Sem22 какво е това чебуреки и как го правиш на тиган ?събирам идеи за закуски че вече се чудя какво да приготвям...
likeawind, ето това е оригиналната рецепта
https://stimvideo.ru/60549-lyuda-izi-kuk-pita-hachapuri-avtorski … vnutri-pita-.html
Скрит текст:
Но аз деля тестото на две части и го пека в загрят тиган под капак. Така не се надува много и за мен е по- лесно. Тестото съм оставяла и в хладилник и във фризер. А щом се чудиш какво да правиш за закуска - давам идея, открадната от руските форуми. Запаси се с питки Тортиля. Сутрин разпечатваш пакета, слагаш на половината питка каквото искаш солено - салами, шунки, сирена, дори сурова омесена с лук и подправки кайма. Прехлупваш и мяташ в намазнен и затоплен тиган. Въоръжена с дълга щипка, обръщаш след 2-3 минути и....след още 3 мин. е готово. В зависимост от големината можеш да слагаш по една или две в тигана да печеш. Мазнината е по твое желание. В оригинала - после ги мажеха с масло, но моят син не обича мазно и затова не ги мажа. БЪРЗО, ЛЕСНО И МНОООГО ВКУСНО! Търпи инпровизации всякакви и като имаш питките просто спасяваш положението. Това става не само за закуска. Чебурекито е много вкусно, но си иска време. Аз откакто научих това с тартиля-та направо се родих, дето се казва Smile  ** когато слагаш кайма намазвай тъничко, че да се опече. Аз при каймата съм слагала и настърган кашкавал. Въобще каквото ти хрумне. Със сладки неща НЕ съм опитвала.
Едно вечерно изпълнение - баклава

# 170
  • ВАРНА
Каноли с маскарпоне и шоколад

# 171
Късно снощи приготвих бисквитени рула с шипков мармалад - вкусна класика от детството. Simple Smile
Рецептата

# 172
  • Sofia
От мен палачинки за закуска.Simple Smile

клик за по-голяма снимка

# 173
  • София
Късно снощи приготвих бисквитени рула с шипков мармалад - вкусна класика от детството. Simple Smile
............
chef bouquet

# 174
Грахова супа,почти по холандски/спестих си свинското месо само/

# 175
Курабийки с пълнеж от шоколад и смлени бадеми:heart_eyes:

И неделната закуска пърленка със сирене

Приятна вечер от мен !

# 176
Каквото и да почна, накрая все торта излиза! А и все някой все има рожден ден... 😂😂
За едната колежка марципан с тъмен бискуит и маслен крем от червени плодчета, и за другата колежка торта с пълнеж тип сладкиш "Дунавски вълни" (тоест мраморен сладкиш с череши и пудингов крем ванилия) и украсен с каквото имах под ръка.

И пилешки бутлета с оризец...

# 177
  • тук...при моите момчета
Здравейте,мили кулинарки!☺ Отдавна ви следя и черпя идеи,а днес реших да ви споделя две неща,които правя за пръв път.           Нещо подобно на ашуре и истински,оригинален панагюрски тутманик☺😘

# 178
Салата от ряпа и маслини

Печени картофи с гъбен сос

# 179
Боб в гювеч

Кекс

Общи условия

Активация на акаунт