Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 605
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, аз имам проблем с кумата.. избрала си е цвят, та даже си е купила и плат за шиене на роклята.. проблема е, че нито го обсъди с мен, нито си отива с цялостната идея на сватбата, която ще бъде пепел от рози и нежни цветове и цветя. Нейната рокля ще е ярко червен сатен. 😐  Не знам какво да правя.. хем това е моя ден и искам всичко да е както аз искам, хем те са си отделна двойка и имат право сами да си решават.. тя това червено си го е наумила от както затоворихме за сватбата. Бях и казвала, че не смятам това за подходящ цвят и пак си го е взела .. 😒

# 361
Относно менюто винаги ще има недоволни.Ние няма да имаме кой знае какви специалитети , защото на сватбата на моя близка имаше гъши дроб , някакво пилешко ала нещо си и честно казано никое от тях не ми допадна.Да не говорим , че пилешкото беше студено , защото сватбата беше градинска и докато ги сервират беше станало сухо.На хората на моята маса също не им допадна храната , така че ние ще заложим на по-класически варианти.Но съм сигурна и така ,че пак ще има недоволни.Няма как да се угоди на всички , а и аз не целя това.

# 362
Момичета, аз имам проблем с кумата.. избрала си е цвят, та даже си е купила и плат за шиене на роклята.. проблема е, че нито го обсъди с мен, нито си отива с цялостната идея на сватбата, която ще бъде пепел от рози и нежни цветове и цветя. Нейната рокля ще е ярко червен сатен. 😐  Не знам какво да правя.. хем това е моя ден и искам всичко да е както аз искам, хем те са си отделна двойка и имат право сами да си решават.. тя това червено си го е наумила от както затоворихме за сватбата. Бях и казвала, че не смятам това за подходящ цвят и пак си го е взела .. 😒
Много неприятно.
Близки приятелки ли сте с кумата? Ако сте, не виждам проблем да и кажеш искреното ти мнение и да я помолиш да обсъдите други цветове. Кофти, че вече е купила плата, но по-собре да е преди да го е дала за шиене, че ще станат много разходите.
Аз като поканих кумата си, тя първа повдигна темата за облеко и аз и казах, че не бих искала да е в черно или червено, понеже и нашата ще е в пепел от рози с акценти в тъмносиньо. Мисля, че ме разбра. Още не е тръгнала да купува и честно казано, не смятам, че ще си купи тоалет преди поне да ми го покаже на снимка. Но ние сме много близки и нямаме проблем да си казваме такива работи.

# 363
И ние ще заложим на нещо по-класическо. Познатите ни не са от този тип хора, които ядат картофен ринг с боровинкова мъгла. От заведението ни предложиха няколко ценови класа, като всеки от тях има по няколко варианта за салата, предястие и основно.

# 364
  • София
За роклята, според мен ако ще сменяш цвета, й кажи, че ще отидете заедно по магазините и ти ще го платиш новия. Все пак тя един път вече е направила разход. Аз мисля, че бих го сменила, не харесвам комбинация от розово с класическо червено и все ще ме човърка.

# 365
Welt, не сме толкова близки. Момичето е проекто-годеница на най-добрия приятел на моя бъдещ мъж. Аз като видях цвета бях в шок и определено си пролича, че не го одобрявам. Тя е с 6 години по-малка от мен.. витае си в облаците и само повтаря колко и отивало червено😂.. от 4 дни така се ядосвам.. моя мъж не иска да вземе отношение.. не можело да задължим хората как да се обличали и си пасува.. оххх ще ревна 😢😤

# 366
Welt, не сме толкова близки. Момичето е проекто-годеница на най-добрия приятел на моя бъдещ мъж. Аз като видях цвета бях в шок и определено си пролича, че не го одобрявам. Тя е с 6 години по-малка от мен.. витае си в облаците и само повтаря колко и отивало червено😂.. от 4 дни така се ядосвам.. моя мъж не иска да вземе отношение.. не можело да задължим хората как да се обличали и си пасува.. оххх ще ревна 😢😤

Бенчита, според мен трябва да й кажеш. Все пак това е твоят ден. Но съм съгласна с меннието на Ния - да платиш новия плат/ тоалет

# 367
  • София
Може би иска да изпъква на фона на другите, ако това й е желанието, може да й предложиш зелено или синьо в определени нюанси, които хем са наситени и силни цветове, хем ще се допълват добре до пепел от рози. Червеният плат може да го запази за моминското, ако ще е по-изискано.
По принцип щом не сте близки приятелки, едва ли ще се върти все около теб, ако мислиш, че с времето ще го приемеш цвета, може и да си остане, но сега е моментът за решение преди да е дала да се шие.

# 368
Благодаря, момичета. Ще говоря с нея.. дано не си развалим отношенията нещо ама да това е моя ден.. аз се познавам.. ще ме чопли до последно..

# 369
Ако пък е толкова упорита за червено, да си направи горната част на роклята/ бюстието в червено пък надолу друго, което ще си отива (стига да си съгласна на такъв вариант). Не знам дали ще стане хубаво обаче Grinning Моята кума не е споменавала какъв цвят рокля ще носи, съгласна съм на всичко без бяло разбира се.

# 370
Бенчита,това е твоят ден и само твоите желания са важни.Кажи и го с по мек тон,че искаш всичко да ти е в тон така както ти прецениш и искаш.Аз от самото начало казах на нашите кумове какви са цветовете на украсата и,че искан те да са в същата гама.За щастие те са ни много близки до нас и разбрани и проблеми нямаме.Важно е да имате горе долу еднакви вкусове за дрехи за да няма дразги след това и коментари от типа- тази с каква рокля ме облече 😁Аз имах подобен проблем с една от шаферките ми.Събрах момичетата и им казах,че ги водя в магазина на Мегз и им купувам роклите от там.Показах модела и цвета.Една от тях каза,че искала къса рокля пак в същия цвят.След спорове,че ги искам всички еднакви от горе до долу тя не ми е шаферка.Казах и без да ми се сърди това е моят ден и ще е такъв какъвто аз го искам.Ако желае да ми поеме част от сватбата Ок нека тогава има право на глас кой с какви рокли ще е.Била съм шаферка и никога не съм си позволявала да противореча на булката,харесва или не роклята която ми е избрала.Все пак това е нейния ден и както сметне тя че и харесва така ще е.А ти щом не си толкоз близка с кумата може и да я смениш.Кумовете трябва да са близки до самите млдоженци.Хора на които да разчитате в добро и зло както се казва.Аз не го приемам това,че примерно те са мой близки приятели а на мъжа ми не но ще са кумове.Трябва да са и до двама ви.Другото което ми е и интересно е когато за кумове се избират нейната най добра приятелка и неговия приятел без да са двойка.Ами един ден като имате деца кой ще кръщава.Тогава пък ще почнат сръдните,защо не ме направи кръстник като съм ти кум а нейната приятелка примерно.И такива неща съм виждала.
Ох нещо много дълъг ми стана поста 😄 но с две думи говори си с момичето и кажи че не искаш компромиси.Това си е твоя ден,твоята приказка.Човек веднъж се жени,не прави през ден сватби.Ако си е наумила все пак да е с червено значи това момиче не ти е нужно за кума.Отделно че и на самата сватба ще си прави каквото реши и и ще ти къса нервите.
А и последно честита нова година на всички булки!!!Бъдете живи и здрави и да си направиме едно невероятни сватби момичета 👌😀

# 371
Бенчита,това е твоят ден и само твоите желания са важни.Кажи и го с по мек тон,че искаш всичко да ти е в тон така както ти прецениш и искаш.Аз от самото начало казах на нашите кумове какви са цветовете на украсата и,че искан те да са в същата гама.За щастие те са ни много близки до нас и разбрани и проблеми нямаме.Важно е да имате горе долу еднакви вкусове за дрехи за да няма дразги след това и коментари от типа- тази с каква рокля ме облече 😁Аз имах подобен проблем с една от шаферките ми.Събрах момичетата и им казах,че ги водя в магазина на Мегз и им купувам роклите от там.Показах модела и цвета.Една от тях каза,че искала къса рокля пак в същия цвят.След спорове,че ги искам всички еднакви от горе до долу тя не ми е шаферка.Казах и без да ми се сърди това е моят ден и ще е такъв какъвто аз го искам.Ако желае да ми поеме част от сватбата Ок нека тогава има право на глас кой с какви рокли ще е.Била съм шаферка и никога не съм си позволявала да противореча на булката,харесва или не роклята която ми е избрала.Все пак това е нейния ден и както сметне тя че и харесва така ще е.А ти щом не си толкоз близка с кумата може и да я смениш.Кумовете трябва да са близки до самите млдоженци.Хора на които да разчитате в добро и зло както се казва.Аз не го приемам това,че примерно те са мой близки приятели а на мъжа ми не но ще са кумове.Трябва да са и до двама ви.Другото което ми е и интересно е когато за кумове се избират нейната най добра приятелка и неговия приятел без да са двойка.Ами един ден като имате деца кой ще кръщава.Тогава пък ще почнат сръдните,защо не ме направи кръстник като съм ти кум а нейната приятелка примерно.И такива неща съм виждала.
Ох нещо много дълъг ми стана поста 😄 но с две думи говори си с момичето и кажи че не искаш компромиси.Това си е твоя ден,твоята приказка.Човек веднъж се жени,не прави през ден сватби.Ако си е наумила все пак да е с червено значи това момиче не ти е нужно за кума.Отделно че и на самата сватба ще си прави каквото реши и и ще ти къса нервите.
А и последно честита нова година на всички булки!!!Бъдете живи и здрави и да си направиме едно невероятни сватби момичета 👌😀

При нас кумовете няма да са двойка. Кумата е моята най-добра приятелка, а кумът е най-добрият приятел на младоженеца. Децата, когато някой ден имаме, няма да ги кръщаваме, докато сами не поискат. А някаква традиция ли е кумовете да са кръстници на децата? Братовчедките ми ги кръсти моята майка.
В такйв случай, ако недай си Боже след време кумата и кумът се разделят?

# 372
Другото което ми е и интересно е когато за кумове се избират нейната най добра приятелка и неговия приятел без да са двойка.Ами един ден като имате деца кой ще кръщава.Тогава пък ще почнат сръдните,защо не ме направи кръстник като съм ти кум а нейната приятелка примерно.И такива неща съм виждала.
По принцип кръстникът е един и в кръщелното се пише едно име, а не две. Няма значение дали са семейство или приятели. Не е и задължително кръстниците на децата да са кумовете на родителите.
Не си представям и нито кумата ни, нито кумът ни някой ден да прави сцени по този въпрос. А ако тръгне да прави драми и да се обижда, то ще знам, че някога съм сгрешила в преценката си за разума на този човек и няма да искам да е духовен родител на детето ми. Или ще постъпим прагматично и който обещае по-хубав имот за кръщелника, той ще е кръстник. Joy
На нас ни казаха, че никога нямало да се съберем пак с тези хора, които не били семейство, а ни били просто приятели. На мен просто приятелката ми ми е подсказвала на контролни, давала ми е съвети, изпращаше ме на автогарата, когато заминавах да живея в чужбина, държала ми е ръката на погребение, когато исках и аз да умра. Същите отношения има бъдещият ми съпруг с бъдещия ни кум. По никакъв начин не са някакви си случайно избрани хора, понеже нямаме достатъчно близко семейство.
Освен това никога няма да се скарат, разделят или разведат и няма да има проблем и двамата да ги поканим на кръщенето. Joy

# 373
По традиция кумовете които са един от двамата след това кръщава.Ако се държи на традицията.За това и при самата сватба след захранването на младоженците идва на ред на кумовете и им се казва-хайде куме да ти се ослади кумуването,а след време и кръщаването.И доста често когато не са двойка или ако се разделят след време и дойде ред за кръщаване някои от тях го приемат доста лично.Защо не съм аз?Аз бях кръстница,бях и кума.Не бяхме двойка с кума даже се запознахме малко преди сватбата.Аз бях най добрата приятелка на булката,той състудент на младоженеца.Момчето си имаше годеница,момичето беше стабилно и все още си е- вече и те женени.Но малко преди сватбата имаше сръдни,ревнуване защо тя не е кума.Защо тя трябва да седи на масата с гостите.Защо той ще седи с мен при младоженците.Не искаше да идва на сватбата.Правеше на сватбата немеци,булката беше нервирана и от там почна да се кара с младоженеца заради някакви си глупости.Нещеш ли фотографа каза хайде фотосесия на младото семейство и кумовете.На мен ми беше меко казано неудобно да им правиме сърца с ръцете и приятелката му да седи и да ме гледа на кръв.Мина време и се появи моят сладък кръщелник.Младоженците ме поканиха мен.Казах им да няма сръдни пак да викнат момчето.Отказаха.Кръстих детето както си му е реда,поех част от кръщенето.Защото за мен бе голяма чест да съм кръстник.Приятеля му се разсърди защо той не го кръстил,наречише го чехъл.Слушал жена си незнам си какво.И с две думи вече не са толкоз близки.
Та това ми бе мисълта,че като не са двойка след време почват да се сърдят.Е не всички са такива.И разбира се гаранция няма че пък ако са женени няма утре да се разведът.Нашите кумове не са женени,двойка са от 10г.Надявам се някой ден да им дойде сляпата неделя както се казва и на тях.По принцип за кръщене може да викнеш който искаш и брат и сестра.Но ние решихме да следваме традицийте от едно време.

# 374
И при нас  кумове ще са моя близка приятелка и негов приятел.Не виждам никакъв проблем в това  .Важното е и двамата да сме доволни , а и самите хора нямат нищо против.На нашата маса те ще са със своите половинки.

Общи условия

Активация на акаунт