ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 36 980
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Франи, не мисля, че това важи за всяка храна, по-скоро ти може би имаш непоносимост към картофи и затова така ти се отразяват. Картофите сами по себе си не са лоша храна, но много хора имат проблеми с усвояването им. Други пък дори отслабват на картофи. Нали чета темата за монодиетите и други дискусии за картофите. Аз ям много рядко, защото обичам, но след това ми е тежко, имам проблеми с тоалетната и качвам от тях.

Мислила съм си да си направя кръвен тест за непоносимост към храни. Интересно ми е най-вече кои зеленчуци не ми влияят толкова добре, не се чувствам добре на зеленчуково хранене, напълнявам, боли ме корем и ми е интересно да си го докажа това, че не си го внушавам. Масово хората отслабват със салати, а аз не.

# 106
Опитвах и пържено картофче и хляб. Безвкусни ми се видяха.
Преди известно време говорех на мъжа ми, че ми се яде качамак (не съм хапвала от близо 30 години). Той си мълчеше човека доста време и накрая ми каза: ако е да обереш натопеното в масло сирене, а на мен да ми оставиш това жълтото, мамалигата която ненавиждам от дете, по-добре си разтопи масло и натроши в него сирене.
Ядосах се, но е прав. Със сигурност ще "мине" и хляб с мноооого масло и/или сирене,а и картоф с месо. Но защо да развалям вкуса на масло/сирене/месо?

# 107
Всяка година правя доста сладкиши за Коледа... И сега съм взела около 2 кг масло, какао, 1 литър сметана 35%...Всеки ден се каня да почвам, и се отказвам... Жал ми е да похабя маслото и сметаната с брашно и захар.

# 108
Не ми се дояжда нищо, може би защото режимувам с любими храни.
Днес цяд ден с колата, крачкомера заспа. Искам хубаво време, мразя студ и дъжд. Действа ми депресиращо. Качих 1 кг от мъка.  hahaha

# 109
Франи, не мисля, че това важи за всяка храна, по-скоро ти може би имаш непоносимост към картофи и затова така ти се отразяват. Картофите сами по себе си не са лоша храна, но много хора имат проблеми с усвояването им. Други пък дори отслабват на картофи.

Напълно съгласна с наблюденията ти.
Между другото, и аз се замислям за тест за непоносимост.
Май само такова нещо не съм пробвала. Blush

# 110
А аз съм правила тестове и кръвен включително. Не съм очарована - спазвах всички препоръки и нищо. Да не говорим, че всичко, което по принцип ям, ми беше разрешено + неща, които не харесвам. За мен се оказа загуба на пари и време.

# 111
  • София
Не съм имала непоносимост към картофи, което не означава, че не може да се появи с времето.
По-скоро разсъждавам, че може би има нещо общо с ензимите, които разграждат дадена храна и когато я изключиш ( за години в моят случай ) организмът не може да я "обработи", защото конкретните ензими не са в съответното количество вече. Например, ако употребяваш често алкохол, черният дроб произвежда повече от ензимите разграждащи го и обратното. Жълтите раси имат по-малко от тези ензими и съответно не могат да пият или се напиват от малко. Поне така съм чувала. Сега се сещам, че 90 дневната диета също е базирана на ензимите. "Диетата действа благодарение на приема на една и съща храна в продължение на 2 последователни дни. По този начин се улеснява разграждането на храната, тъй като тялото използва само един ензим за тази цел."  Вероятно и самото разделно хранене има нещо общо с тези "механизми". Лаишки го обяснявам. Трябва да се зачета, но усещането ми е такова.                             

Тази сутрин най-после се качих на кантара и съм 53 кг. Всичко от натрупаното в мързеланският ми летен период е изчезнало! Доволен! Smile Мерките са с 1-2 см. отгоре, но го отдавам на скорошното ми връщане към тежестите и виждам, че съм с нещо като мускулен оток. Така беше и миналият път като започнах да тренирам, но пъти по-зле. Бедрата ми направо бяха огромни. Сега е ок. Поставям си 6 месечна цел, която вече е в посока оформяне чрез тренировки, а не толкова сваляне на кг. Имам да чистя не малко мазнини от бедрата, над коленете, брича, но с режим и спорт се надявам до лятото да изглеждам по-стегната и с намалени обиколки на тези места.
 Коледните пиршества от години не ме "събарят", а на НГ никога не съм на маса, а някъде на танци до зори Satisfied

# 112
Моята цел е 65, остават 6 кг и съм страшно доволна. Висока съм 1.68, но падна ли под 63 изглеждам страшно. И аз качвам само на бедра и дупе и отслабна ли, бюстът изчезва, ребрата стърчат - грозна работа.

# 113
Беки, Франи, благодаря ви за споделеното.
Интересно и полезно е за мен. HugKissing Heart

Сутринта силова тренировка, цяло тяло и бонус корем.

След това- смути от: кефир, протеин на прах, банан, малко мача, пчелен прашец, конопено семе. Това нещо ме държа сита 4 часа и половина. Обяд /доста късен, след 16 часа беше/- наденички на фурна, салата праз и доматено пюре.

Не съм сигурна, че ще вечерям, иначе пиле с ориз е менюто. Но чаша- две вино ще има, в това поне съмнения няма.

Аз също гоня някъде 62- 63 кг, на 169. Това е голямата, крайната цел. Междинните са малки, скромни. Скоро ще отметна първата.

# 114
Забелязала съм, че колкото по-едра костна структура има една жена - толкова повече склонност за мазнини на бедрата има - странна зависимост Thinking
Аз сега пробвам ще има ли ефект зеления чай в/у тия бедра, гинко билобата нямаше (поне не осезаем за мен).

# 115
  • София
Странно, че забелязвам точно обратното. Дребничките жени с фина костна структура качват повече и при бременност и по принцип бедра правят по-лесно. И аз съм с пилешки кокали и винаги съм имала проблем с ханш и бедра. И под 50 да падна, все същото е. Затова няма как да изглеждам болно слаба.

# 116
Добро утро.Аз съм отчаяна.След всичкине мъки 10 дена,от 90кг станах....90кг.

# 117
  • София
Аз за 10 дена не бих очаквала нищо освен свалена вода. Какъв режим спазваш?

# 118
Напълно те разбирам, дори вода да свалиш, пак е нещо, надеждица започва да има, а така...
Аз съм 3-та седмица на ниски въглехидрати, мнооого трудно ги контролирам, ама мъча се и започна едно - 2+2 нон стоп. То вода, вода - добре, но не е ли време и за сланината да се постопи? Сега сериозно, избрах В рестрикция, защото имам омазняване на корема, малко по бедра и скоро си забелязах е горната част на ръцете, което ме потресе. Ако някой ефективно се е справил, да сподели Hug

# 119
На какви мъки си се подложила?

Общи условия

Активация на акаунт