ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 37 006
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз и преди съм казвала, но и за мен кето за дълъг период от време е вреден. Дали обаче Балансиран или НВхВм човек трябва сам да си прецени с кое се чувства добре. Няма общо правило какво да се яде, телата са ни различни и ни подсказват.

Казвала съм, че след ВМНВх имах недобри кръвни показатели, така че явно не е моето, но не го отричам. За друг това е супер. Важно е и храната да ни харесва, защото няма как дълго време човек да яде неща, които не обича, а тук говорим за режими, а не за диети, така че е важно този начин на хранене да си е с години. Междувременно не пречи човек да прави и някоя диета временно, защото се е отпуснал и е ял извънрежимни храни примерно торти, които са извън режима и при двата вида хранене.
Аз съм на балансиран, но оплесквам нещата, слаба ми е волята на периоди и после се налага да правя кратка диета, а с режима след това поддържам килограмите. В началото и само режимът действаше, но тялото свикна с тези кг и не се дава, така че му трябва побутване.

# 571
В книгата на диетата ми има една шоколадова торта с 10 яйца и още и се чудя... Някой пробвал ли е нещо подобно?

# 572
Е ако ще си я ядеш само ти, може да направиш половин доза, да пробваш. Иначе аз отдавна не обичам силно брашнени сладкиши. Сметани, мус, ганаш, кремове...това уважавам у тортите Mr. Green

# 573
  • Linz
Има добри и лоши въглехидрати, както има добри и лоши мазнини. Аз не се вманиачавам и от всичко си позволявам, но вече внимавам с количествата.

Последния ден на януари се отчитам. Свалих 3-те кг., които ми бяха поставената цел за месеца, но още не го броя за успех- едно добро наяждане и пак съм отгоре.

# 574
  • Бургас
Джоджена си е екстра! Вкусен, няма кръвно напред-назад и не пречи на сън. Няма ограничение в количеството.
1 с.л. в 1л. вряла вода от каната. Запарва се, прецежда и пие Simple Smile

Жива и здрава да си, действа ми много добре! Литър и половина чай вчера, вечерта пръстена на ръката взе да се върти свободно. Е, изкарах доста време в 00 … ама ще го преживея Joy

+0,500 кг. за януари. Можеше и повече да е. Продължавам си с РБД, при мен нещата се случват бавно, ама славно Blush

# 575
Януари си задържам, +/- 1кг. Доволна съм.

# 576
-1 отчитам, празнично качено

# 577
И аз съм -1,след 5 дни.1 фаст х 36 ч.,през останалото време плодове,зеленчуци,кашкавал и едно преяждане с ядки .Което ми напомни,че като свалям ,не трябва да си взимам .

# 578
  • София
Таня, радвам се, че ти е свършил работа и на теб Simple Smile
Януари е бил виновникът Smile И аз съм -1 след 2 дни на варени яйца, кис. мляко и малко домашна пастърма вечер. Снощи бях в страхотна кондиция в залата! Не ми се беше случвало отдавна, но тези дни гледам в 22ч. да съм в хоризонтално положение.

# 579
  • Linz
Използвам последния ден от месеца максимално. След 23-часов фаст сега съм на зелено смути и след час отивам на фитнес. Ще направя ранна вечеря със салата, ако съм много гладна ще хапна и малко протеинов хляб. Утре- по-свободно, почивните дни се глезим с ММ. Той си яде месо, аз също, но веганско и никой не иска да подяжда другия- пълна хармония Simple Smile

# 580
Здравейте, момичета! Има ли някой със синдром на вечерно хранене, който е успял да се пребори с него и да знае някакви хитринки? Ще бъда благодарна, ако някой сподели работещи начини за преодоляване на проблема.

# 581
Здравейте, момичета! Има ли някой със синдром на вечерно хранене, който е успял да се пребори с него и да знае някакви хитринки? Ще бъда благодарна, ако някой сподели работещи начини за преодоляване на проблема.
Стресирана ли си ? Как ти протича ежедневието ? Какво консумираш вечер ,след като огладнееш ? Храниш ли се през деня ?

# 582
Стресирана ли си ? Как ти протича ежедневието ? Какво консумираш вечер ,след като огладнееш ? Храниш ли се през деня ?
            Стресът ми е доста голям.Но и когато нямам стрес, вечер пак ми се яде. През деня не огладнявам много, издържам на глад. Но вечер преди лягане огладнявам, може в 19 часа да съм яла, в 23 часа пак съм гладна. Ако не ям тогава, не мога да заспя. Към 2-3 часа ставам и ям нещо сладко и шоколадово, тогава заспивам.
            Имам лека форма на депресия от 20 години, от време на време пия по няколко дена деанксит. Оттогава ми е и вечерното хранене. Заради това не мога да поддържам свалените килограми. Като се заредят такива нощи и връщам сваленото.
             Правих фастове лятото по 36 часа- издържам ги, не съм толкова гладна, отслабвам, но понеже не мога да спя в лице ставам ужасна.
             Като по- млада правех диети, понеже съм вечно в борба с едни 10 наднормени килограма, но не съм имала такива среднощни хранения. Това се отключи някъде след 30-тата ми година- желанието да се храня вечер. Не е толкова глад, а желание за сладка храна, която ме приспива.

# 583
  • София
Catley, изследвала ли си се за нива на витамини?
Ниски нива на B12, B9, B3, D и други, водят до депресии и сериозни проблеми със съня.
Имаш ли изявено качване ( предимно ) на корем? Изследвала ли си кръвна захар и инсулин?
Какъв тип харни ядеш обичайно?
Не се сещам за "хитринки", а за търсене на причина Simple Smile

п.п. Пила съм за няма и 3м. Деанксит и качих 20 кг. точно тогава.
Имаше и други причини, но смятам, че тази е една от главните.

# 584
Скрит текст:
            Стресът ми е доста голям
.Но и когато нямам стрес, вечер пак ми се яде. През деня не огладнявам много, издържам на глад. Но вечер преди лягане огладнявам, може в 19 часа да съм яла, в 23 часа пак съм гладна. Ако не ям тогава, не мога да заспя. Към 2-3 часа ставам и ям нещо сладко и шоколадово, тогава заспивам.

Скрит текст:
Имам лека форма на депресия от 20 години, от време на време пия по няколко дена деанксит. Оттогава ми е и вечерното хранене. Заради това не мога да поддържам свалените килограми. Като се заредят такива нощи и връщам сваленото.
             Правих фастове лятото по 36 часа- издържам ги, не съм толкова гладна, отслабвам, но понеже не мога да спя в лице ставам ужасна.
             Като по- млада правех диети, понеже съм вечно в борба с едни 10 наднормени килограма, но не съм имала такива среднощни хранения. Това се отключи някъде след 30-тата ми година- желанието да се храня вечер. Не е толкова глад, а желание за сладка храна, която ме приспива.
Ако през деня гладуваш и не ядеш, нормално организма да си наваксва вечер....
Ако ядеш, но неподходящи храни, провокиращи непрестанен глад, може това да е причината.
Може да е навик....
Ако вечерята ти е високовъглехидратна, 3-4 часа след нея КЗ пада и затова те провокира да ядеш по нощите...
Извод:оправи храната-вид, количество и часове на хранене, за да не огладняваш вечер.
Ако е до навик, аз го преборих с чай.

Общи условия

Активация на акаунт