ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 36 962
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Успех с отслабването тогава. Щом темата не ти е полезна, не си длъжна да пишеш тук и да ни четеш. На мен ми звучиш като от тези вечно оправдаващите се с някой друг, който им пречи с отслабването.
В темата има няколко момичета, които са 80 кг+, но ти си се фокусирала в тези, които гонят 50 кг и не виждаш полза. Аз имам полза  и от тези, които са 80 кг+, споделят интересни храни, тренировки, витамини и добавки, които взимат.

Постът ти ми е странен, темата е отворена за всеки и няма нужда момичетата, които гонят 50 кг, да се оправдават тук.

Благодаря! Не разбрах с какво те предизвиках. Не искам от никого оправдание, както и аз не се оправдавам с никого. Не знам защо така ти е струва. "Да отслабнем всички заедно!" звучи като тема за група от хора с наднормено тегло (иначе казано дебели), които споделят опита си. Реших да надникна, може би за да срещна хора с подобни на моя проблем с килограмите. Да, не съм длъжна да пиша и чета тук и вероятно няма да го правя. Нямаше от ритник.

Въпреки че съм от тези с цел 50 килограма, разбирам как се чувстваш. Не мисля, че е нужно да сравняваш килограмите, които искаш да свалиш, с тези на другите - може би това те обезсърчава. Изобщо тук няма място за сравнение. Ти си си ти, движиш се с твое темпо, храниш се според нуждите на твоето тяло, спортуваш според собствения си тонус. Това дали моята цел е 50, 60 или 70 килограма, изобщо не трябва да допускаш да ти влияе по никакъв начин. Simple Smile

Доколкото до темата - не съм съгласна, че звучи като единствено за хора с наднормено тегло. Включвали са се и дами, желаещи да смъкнат 2-3 кг, както и такива с цел -20. Индивидуално е, просто не гледай толкова сериозно на нещата и се наслади на процеса. Blush

# 76
  • София
ЕЕЕЕ аз започнах от 168/90+ около 92-3 да кажем преди 4 години. С Руми свалих до 82 кг и започнах тренировките. За 2 години тренировки, къде с режим, къде без стигнах до 68 кг. Целта ми не  е 50, не е и 60, не е и 62, а само визия и как се чувствам. Като започна да се чувствам добре ще продължа само със спорта. Не за отслабване, просто на мен явно ми е необходим

# 77
  • София
DebelaMara, темата е много положителна и всъщност, повечето от тези ( 50 килограмовите ) сме били дебели Grinning Това би могло да е само стимул по мое виждане. Никой  не поставя норми за това кой и как се чувства най-добре. Ако нямаме успехи в отслабването/здравето/тонусът, какъв е смисълът... Моята крайна цел може да е 50, а твоята 70 кг. Няма никакво значение. Тук си споделяме и радости и помрънкваме при неуспехи и така... Не се сравняваме една с друга! Е, освен воля, дисциплина и подобни неща, които мен ме "наритват" и то често.
Kazmii, писали сме едновременно, но си се изразила далеч по-добре от мен Hug

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 21:35 от Franie

# 78
Аз съм 160/60 и на екватора си имам истинска сланина за сваляне
И на 50 изглеждам далече от освинциемски скелет
Темата е положителна, за подкрепа, насърчение и утеха при нужда
А за да отслабнеш, просто трябва да започнеш...

# 79
За да се върнем малко към отслабването, Вие как успявате да ограничите въглехидратите. Лятото е по-лесно. Салати и пак салати. Застудя и ми е много трудно. Без месо, без манджи, без тестено. Признавам, по-лесно се изкушавам да прегреша.

# 80
  • София
За да се върнем малко към отслабването, Вие как успявате да ограничите въглехидратите. Лятото е по-лесно. Салати и пак салати. Застудя и ми е много трудно. Без месо, без манджи, без тестено. Признавам, по-лесно се изкушавам да прегреша.
А ти постиш/вегетарианка ли си, че без месо? Млечни ядеш ли, яйца?

# 81
  • София
Как без месо и манджи! Зимата е най-лесно да се ограничат В. Поне за мен. Повече ми се яде месо и то мазничко, манджички и супи с месо и зеленчуци. Любимите ми камембер, синьо сирене и подобни във всякакви форми. Запечени, в салати, ястия със сметана. Ребра, крилца.. Хаха огладнях по никое време от тоя пост Joy
Ако си вегетарианка, сигурно трябва да наблегнеш на боб, леща. Нямам дълбоки познания по темата.

# 82
А ти постиш/вегетарианка ли си, че без месо? Млечни ядеш ли, яйца?

Вегетарианка... Ям млечни, яйца, риба. Ако трябваше и 40 дни без млечни продукти да живея, щеше да ми дойде в повече. Joy Гледам да не прекалявам с животинските и остават салати и варива.

# 83
  • София
Не мога да се включа много със съвети, аз от варивата ям само грах, киноа и леща, салати само отбрани, не обичам много зеленчуци.
Напоследък любима ми е салата с киноа, зелена салата, варено яйца, сирене, печени чушки, домат, горчица.
Сега като се застуди от зеленчуците хапвам повече печени чушки с млечни. За десерт - печена тиква с мед. Не е много диетичен медът, ама пак по-добре от захар.

# 84
Скрит текст:
ДебелаМара, това е тъжно, че така ти действат успехите на другите тук. Аз започнах март от 71 кг и точно тези с малкото кг, са ме мотивирали много, че и аз мога.

Не сте ме разбрали, може би. Не успехите на другите ме карат да се чувствам така, а това, че хора с нормално тегло (166 на 60 кг - примерно е съвсем нормално тегло за мен) се борят да достигнат 50 кг. Разбира се, че всеки има право да прави каквото иска с тялото си, за да постигне своята представа за съвършенство. Но аз нямам какво да споделя с такива хора и техният опит не би ми помогнал. Както и моят опит на тях.
Така е. Зависи от структурата на жената.

Ами аз станах точно 50 кг/164 см, но не съм си поставяла за цел никаква цифра, а да си харесам фигурата (по-точно краката) в огледалото, НО - не съм изобщо "фен" на кльощави тела, стърчащи кокали и т. н., макар че над пъпа точно така ми се получи (и не ми харесва). Краката обаче - целулит(ище) - "недостъпни" за организма мазнини. Тоест над пъпа може да изглеждам все едно 40кг, оттам надолу обаче - все едно 70... Така че най-важно е разпределението на мазнините, не цифрата. Ако разпределението е равномерно - и много повече килограми биха изглеждали ОК.

# 85
Thaicho , задържаш ли течности от прекомерната консумация на млечни продукти? Питам те, защото и аз се храня така, старая се да не надвишавам 1200 кал/ден, и тренировки правя. НО! Вчера наблегнах на млечни и днес минусът ми е по-малък от очакваното. Дали не съм задържала течности?...  Ако ми се отразяват така млечните , с какво бих могла да ги заместя? Оффф, много обичам мляко и зная 1001 диетични рецепти. Направо нямам идея... Триците освен с мляко с какво друго могат да бъдат комбинирани, например?

# 86
  • Велико Търново
. Триците освен с мляко с какво друго могат да бъдат комбинирани, например?

С яйца става уникален омлет Peace

# 87
siska79 , Благодаря! Ще пробвам още днес!  Yum  Kissing

# 88
Лято, зима, салата винаги има. Laughing
В плодзеленчука до нас има целогодишно маруля, краставици, репички, авокадо, зелении. Само да ти се диетува. Зимата вкарвам и сезонни салати, цвекло, моркови, зеле, различна ряпа (тази госина още не съм ги започнала). Сега се вманиачих на една салата със синьо сирене, не мога да се спра.  Laughing

# 89
На мен ми е по-лесно зимата да свалям...Не обичам салати, то няма и зимата кой знае какво, кореноплодни пък съвсем не ям, та си карам на мазнотии и сирена....   Smiley  И кг падат.
Лятото много ме спъват и плодовете...не че ям количества, но всеки ден почти имах сезонен плод.За мен е спирачка, ако искам да посваля, за поддържане на тегло става.

Общи условия

Активация на акаунт