Какво правите, когато съпругът ви ви приема за даденост

• 13 563
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Е, Violet, ти нали си бременна? Тогава всички сме "слон с хобот" - ще мине това Simple Smile

При нас пък имаме желание за романтични моменти, но сме си винаги с децата, рядко се измъкваме някъде сами. Както казва един познат: "По-нарядко, за да е по-сладко". И той е прав Simple Smile

# 121
А твоето си е депресия.
А, бременна, а той се заглежда по други. Темата става все по-интересна.

# 122
Бианка, и ние сме в сходна като вас ситуация, но поне нямаме 10 деца. Детегледачка само като работим, не работим ли, гледаме да сме с детето и основно си играем тримата или всеки поотделно с детето. Основната ни комуникация е или за работа или за детето. Другото, което ме обижда е, че някакси не се вживява в тази бременност, така както в предишната.

Да, Вероника, заглежда си се, никак не е приятно. В смисъл, не го прави очевидно, но го регистрирам.

# 123
Добре е, че коментарът ти дойде точно в тази тема.
Инак, ще ти стане приятно като му намериш заместник. Е трябва да приключиш с бременността и още някоя и друга година бебегледане.

# 124
Много жалко, че четем поредна тема, в която мъж неглижира жена си. Аз викам - да спрем да препоръчваме да си хваща любовник. То т'ва да не е като да отскочиш до Кауфланд за шоколад. Жената си го обича михлюза му с михлюз. Иначе, не би страдала.

# 125
  • София
На една конференция постоянно ми носеше детето, по обяд, цъфваше да ме взима вечер, да не би да не знае някой, че съм с мъж и дете. Иначе съм мебел вкъщи.
Ще извиняваш, но този е от неприятния тип, който има собственическо чувство, но иначе му е все едно.

# 126
Gabonka: Тъжно но факт. Хората си омръзват един на друг. Още по-тъжно - жените омръзват повече и по-бързо. Тъжно е не само за тях - на този, на когото са омръзнали също не му е весело.

# 127
Хората не са коли или чанти да омръзват. Затова имаме ум, съзнание, да ни движи нещо повече от употребата на даден предмет или услуга.
Омръзват, когато се събират на ихи-аху и "така трябва", а липсва истинска спойка между двама човека.
Затова и Бегбеде казва/има книга "любовта трае 3 години". Щото, ако не намериш в човека до себе си нещо повече от сексуални белези и касичка за пари, после наистина става тежко. И се почва, ама що така, а то си е съвсем естествено продължение на избори, направени недостатъчно осъзнато или проформа.

# 128
  • София - Рим и обратно
Е, стига де, заприличала на кит, ама няма сили да се промени. Това е наистина пагубно. Не го казвам за бременната жена, а по принцип. Наистина е адски неприятно партньорът ти да се изостави и да заприлича на купчина сланина (и за мъже, и за жени се отнася). Ами слагаш се на някакъв режим, не се тъпчеш с тесто и захар и влизаш в норми. В интерес на истината, моят мъж също беше изпаднал в някаква дупка, надебеля, отпусна се, не се харесваше, хленчеше, че и аз не го харесвам... Ама влезе в релси и сега пак ми се възвърна предишното отношение към него. Защото го виждам в кондиция и ми харесва. За мъжете е още по-първосигнално - няма как жена му да се превърне в кит, в майка кърмилница, която е и кисела отгоре на всичко, и той да не загуби интерес.
Авторката, доколкото разбирам няма тоя проблем. Просто малко да промени отношението си към ситуацията и нещата ще се наместят с израстването на децата.

# 129
Той какво друго може да гледа по ТВ освен спорт. Аз в такива моменти вършея в кухнята.
Не съм намерила решението още, но ми е интересно да прочета толкова инетерсни мнения. Ровейки се из други теми ми прави впечатление, че предимно жените се стараят да променят нещо, ако връзката куца. Не знам дали защото мъжете са концентрирани върху кариерите си, или защото по-малко ги вълнува емоционалния живот, но е факт.
Иначе хоби лесно ще си намеря. Най-малкото имам стотици книги, които искам да прочета. Но ако и аз се затворя в себе си, то тотално ще си станем братче и сестриче. Нали не затова се женят хората.

# 130
Той какво друго може да гледа по ТВ освен спорт. Аз в такива моменти вършея в кухнята.
Не съм намерила решението още, но ми е интересно да прочета толкова инетерсни мнения. Ровейки се из други теми ми прави впечатление, че предимно жените се стараят да променят нещо, ако връзката куца. Не знам дали защото мъжете са концентрирани върху кариерите си, или защото по-малко ги вълнува емоционалния живот, но е факт.
Иначе хоби лесно ще си намеря. Най-малкото имам стотици книги, които искам да прочета. Но ако и аз се затворя в себе си, то тотално ще си станем братче и сестриче. Нали не затова се женят хората.

Мъжете не си търсят проблеми там , където ги няма. И без друго е достатъчно напрегнат животът, за да си правим драми от нищото вкъщи.

# 131
  • София
Хората не са коли или чанти да омръзват. Затова имаме ум, съзнание, да ни движи нещо повече от употребата на даден предмет или услуга.
Явно са. Simple Smile
Звучи ми ужасно при всяка промяна, веднага да наритваш човека. Трябва да си пълен гьон.

# 132
Не подкрепям да побутваш ревност, като опит да подпалиш фитила. Ревността не е градивна емоция. А ако не покаже ептен ревност ще ти е смачкано много.

Бих те посъветвала за по-директен подход - кажи му как се чувстваш и че искаш да разчупите рутината и да освежите сексуалните си и лични отношения. Че инциативата за единия седмичен секс поемаш ти, а за другия той. Отначало той вероятно ще е пълно дърво, но ти давай пример и напомняй добронамерено да се подготви за своя ден. Постепенно ще схване какво се очаква от него. Няма значение дали ще са нови пози, играчки, дрехи, гушкане, филми, ролеви игри и каквото ви душа сака, важното е да се стараете поне малко за тези вечери, а не да отбивате номера с рутинен секс.
После бих настояла да имаме една вечер седмично за нас двамата и пак бих искала да се редуваме в подготовката и.
Разбирам, че ти се иска той да е спонтанен, емоционален сам да се сети, но приеми, че не е такъв и трябва да намериш начин за приемливо, макар и уговорено решение.  

# 133
Точно вчера слушах една адски интересна лекция на професор по социология, антропология и психиатрия от Венецианския университет, на тема любов и секс. Значи едно нещо много яко ми се наби в главата - любовта не е между двама души, любовта е между една нерационална част от мен към една нерационална част от него. Когато той успява да погъделичка и да извади тази част в мен, която иначе няма израз, защото е потисната от рационалното (всекидневното), тогава изпитваме любов. Ако аз набързо разкрия целия си запас от нерационално и той няма какво да разкрива у мен, настъпва апатия. Човекът каза - двама души могат цял живот да са заедно и да се обичат, просто не бива всичко да е на показ. Винаги трябва една мъничка част от себе си да държим за себе си. Така се поддържа огънят и изобщо не било невъзможно да гори цял един живот.
Аз пък вярвам в точно обратното.  Че любовта се ражда, когато и двамата разкриете точно тази " божествена частичка" от себе си,неразкрита за останалият свят.
Тя тогава се ражда. Ама как умира, става въпрос, ако не си разбрала.
А любовта умира ли ? Не, тя не умира ! Ако умре, значи не е било любов.

# 134
За да е щастлива една 40 годишна семейна жена й трябва едно от тези две неща:
1. Хоби/страст.
2. Любовник.

Общи условия

Активация на акаунт