Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама! епизод 2

• 16 439
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Ивелинче, миличка, всичко, което правиш против колики е общо взето за твое успокоение Sad До сега най-ефикасното нещо, за което съм чула е възглавничка против колики - пълни са с топла вода и се слага на коремчето на бебето. Една от кварталните мами каза, че са слагали бебчо в кошчето за кола, защото там е по-сгушен и са го увивали с топлата възглавничка и така е спинкал.
Иначе аз бях доволна от инфакол - това са английски капки, чиято съставка е същата като на Еспумизан и Саб Симплекс - Симетикон, обаче помагат повече. освен това е добре всичко, което правиш против колики да се редува - т.е. една седмица едните капки, другата - другите... просто редувай лекарствата.
Има един бабешки лек, сочен за много бърз и полезен, но при нас не помогна - една стърготинка индийско орехче в една лъжичка кърма. Можеш да го повториш след четири часа, но не повече от два-три пъти на ден. За много бебета това е вълшебно, но наша Сияна имаше колики до първата седмица на третия месец... Знам какво е, ако ти помага това, че повечето майки са в твоето състояние - поне се успокоявай така Simple Smile
Хълцането... би могло да е свързано с коликите дотолкова, доколкото най-вероятно се причинява от неправилно поемане на въздух. Ти как я храниш - изчакваш я да се събуди или я взима леко сънена? Защото ако е събудена най-вероятно е от глад, а тогава сучат по-настървено и се нагълтват яко с въздух.
Това е обяснението, давай, ако имаш още въпроси Hug

# 181
  • София
Здравейте, аз дано този път успея да се запиша. Два пъти пиша и като тръгна да го публикувам все нещо става и на мен не ми се пише на ново, че едвам седя пред комютъра, но този път го копирах преди да тръгна да го публикувам. Simple Smile
Аз съм все още от малкото 2 в 1. Моето секцио е за другата седмица и ми ства все по притеснено. А от днес имам такива болки долу ниско, че направо не издържам. Незнам дали ще устискам до понеделник. Но пък контракции нямам.
Късмет на малкото останали 2 в 1. А на другите само радости с бебоците.

# 182
Здравейте и днес от мен!Аз яко държа фронта,няма излизане на бебе.Направо карам 10-ти месец вече! SickМай ще вляза в август месец...Какво ли става с Надето?Дали е родила вече?
 newsm78Оффф,ама много ме е страх от тея системи за предизвикване,някой бил ли е предизвикван и какво става,след като ти ги сложат? newsm78

# 183
Vera не се притеснявай мила и аз съм още тук така,че не си сама.Ще си седиме ние с тебе обебени един господ знае още колко.Нашата беба и тя си кротува.Явно не и се излиза на тия жеги Wink
Да ти кажа и аз като се замисля ако пренося повечко и се наложи да предизвикват ме притесняват тези системи Sad
Вече се друсам от какви ли не мисли.
Надявам се до средата на другата седмица най-късно да има резултат,че вече.......... Whistling

Дано Надето е родила вече и гушка сладко бебче Praynig

Това е засега от нас.Поздрави  и успех на всички. Hug

# 184
Здравейте днес и от мен!
Вера, Бени и аз съм тук и държа фронта все още Grinning.
Явно на бебчо му е по-добре вътре, не иска да излиза! И аз малко се притеснявам от преносване и предизвикване на раждането. Нека ако някой знае нещо повече да ни каже.
Сега мисля да направя едно хубаво почистване удома, пък да видим дали ще има резултат Laughing

Чакаме новини от Надето! Хайде лек и прохладен ден на всички и успех!!!
До скоро

# 185
  • София
Здравейте мами,
Ние вече сме си вкъщи, ама нямам време сега и затова ще ви пиша по-късно.
Искам да ви питам нещо- по колко грама изяждат вашите бебоци или са изяждали на 5 дни?
Моля да ми кажете, защото не мога да преценя дали го храня достатъчно. Изстиквам кърма, защото имам рагади (ужас) и давам от шише. Изстисквам по около 40гр.
Пишете моля Hug
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ  bouquet

# 186
Здравейте мами,
Ние вече сме си вкъщи, ама нямам време сега и затова ще ви пиша по-късно.
Искам да ви питам нещо- по колко грама изяждат вашите бебоци или са изяждали на 5 дни?
Моля да ми кажете, защото не мога да преценя дали го храня достатъчно. Изстиквам кърма, защото имам рагади (ужас) и давам от шише. Изстисквам по около 40гр.
Пишете моля Hug
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ  bouquet
Здравей Ивка76, на 5 дни бебчо трябва да изяжда около 50 гр. на ядене, или казано иначе - до 7 ден на бебето грамажа на ядене се определя така - деня се  умножава по 10 гр. и след седмия ден до към края на първия месец изяжда може би около 100-110 гр. на ядене. Но все пак се обърни и към педиатъра. Иначе за рагадите те разбирам - и аз бях така, но отшумяха като пазих ту едната, ту другата гърда да не суче и се изцеждах. Успех!

# 187
Преди малко се е появило бебе Росен на мама Кали-25(от Стара Загора),3,500,52 см.Да й е жив и здрав юнака,много засмян и голям!На мама бързо възстановяване!

# 188
Поздрави на всички от нас.Убедихме лекарите да ни изпишат утре вместо в неделя, той таткото е нетърпелив и искаше днес, но...
Родих секцио, защото цял ден висях на системите, почти без контракции,а водата и беше много малко.После се оказа, че и пъпната връв ае е омотала около вратлето.Всичко мина бързо, аз се възстановявам лека- полека  и на 26.07 в 15,17 тя проплака-2,890 кг и 49 см
по-късно ще сложяа и нимка.Честито и на другите нови мами!

# 189
ЧЕСТИТО бебе Росен на мама Кали-25!!! Да им е жив и здрав и да расте послушен!

На Фиона бързо възстановяване и ще чакаме да разказваш повече!
Приятна вечер на всички!!!

# 190
Хайде какво става ще се прехвърляме ли вече всички там(В родени 2006)Какво става с Надето някой да знае!?
Като гледам още малко и сме там,то няма време и след 3 дни минава нашия хубав месец!

Искам да питам Асето и пиша тук че незнам там чете ли ни! Асе на всяко ядене Юлия е толкова лакома и винаги се задавя!Докато си поеме дъх след задавянето се минават бая секунди и чак се задъхва и засинява!Много си е страшничко, че ако не я тупна навреме и  не ми се мисли какво ще стане, ако не си вземе въздух за дълго!Та що тъй!Много гладна да е?През 3 часа си яде като часовник!През ноща също!Часовник ама като почне да гълта и не спира за въздух!Ужас!
 #Crazy ooooh! Thinking

Днес си взехме акта за раждане и подадихме за еднократната помощ
!

И беше време за ядене ,викам дай тате ще я нахраня на тази пейка,той сакън как ще се разголваш тук, ей сега ще си отидем!Та не ми даде да си я нахраня навън!Тя си и спеше де!Та ако спи може ли да не я будя!? newsm78

# 191
Аз пак съм тук.До сега бях да ми показват как да къпя бебка и какво да правя с пъпчето.
Набързо ви прочетох и ще пиша, но не знам кой беше питал.За климатика и на мен тук в болницата направо ми го спират като ми донесат София.А иначе имаме пъпчици от топлото и направо ми е жал като я гледам.А си имаме и колики май.Иначе с кърменето сме до никъде- аз се цедя, защото зирната са ми много плоски и тя не може да ги захапе .А и не ми е тръгнала хубаво кърмата.За последното хранене едва събрах 20 гр от двете гърди, даже едната почти нищо не пуска.А акушерките ми показаха как да се цедя на ръка и бавно, бавно но ще стане.За храненето през първите 10 дена ми казаха така- 1-10 гр, 2-20 гр, 3-30 гр и т.н. до 10ти ден  а после до края на месеца около 120 гр.
Правиха ми секцио и сега вече си ходя, но мого ме боли кръста- там където е била упойката.По-скоро дискомфорт, а не болка, но  е много неприятна.Колко ми е смешно коремчето  smile3532 етно такова провиснало а и оранжево от дезинфектанта.
Днес ми разрешиха да се изкъпя и се почуствах много освежена.Таткото като дойде и не му се тръгваше.И като каза- хайде обличай се и да си ходим- е не ми разрешиха днес ,но утре си тръгваме.А иначе трябваше да стоим по неделя или понеделник.
А пък нямам търпение да сме си вкъщи.
Ние за сега нямам жълтеница, но тя май и по-късно се появява.Е стига съм писала, че стана цял ферман.
Поздравления на тези които са се обебили докато ме нямаше, а на другите- момичета това е най- великото нещо което можете да изпитате- да видите детенцето си след катоса го изкарали от корема!Успех!

# 192
Асе, благодаря ти за отговора. Можеш ли евентуално да ми кажеш къде може да се намери такава възглавничка против колики, защото днес търсих, но не намерих, а засега опитите с капките не водят до никъде. Ще пробвам утре и индийското орехче. Дано помогне! Praynig
Благодаря ти пак, златна си ми! Hug

# 193
Добре дошли на Ивка 76 и на Фиона.Аз съм все още тук,а след вчерашния преглед от моята акушерка имам постоянни,търпими болки ниско долу,но без контракции.Разкритие отново нямам.Направо вече не знам какво да правя,за да излезе бебка.
Рени,на теб ли ти правиха това туширане-където ти помагат за разширение и ти отлепват не знам си какво??? newsm78Някой ако знае нещо повече-да казва,моля! Rolling Eyes

# 194
Вера,на мен също ми го правиха, но при мен намахме много време за чакане и не видях ефект.Иначе лекаря ти бърка и прави нещо,малко боли, и на ръкавицата остава кръв.след това ми течемалко кафеникаво нещо.Ами опитай може да помогне.
Педиатърката на болницата каза че имаме съвсем слаба и забележима жълтеничка и че това което мислех че са колики не са.На последното хранене бебка яде само кърма и съм много щастлива.Сега чакаме баб и дядо да дойдат да ни видят.Ангелчето ми е много послушно- поне за сега.Само спинка и папка- те май всички бебета са така  в началото Grinning

Общи условия

Активация на акаунт