Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама! епизод 2

• 16 429
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Ето ме и мен.Вече съм мама.Раждането ми бе доста трудно, възтановяването също, затова и чак сега пиша.А иначе моето ангелче Мартин се роди на 18.юли- 3300 и 50 см. А сега докато съм по-свободна ще прочета пропуснатото. Heart Eyes

# 226
Честит бебок на мама Венка,да е жив и здрав,много да слушка и да папка!!! smile3525 Two Hearts Two Hearts
Аз съм пак тук.2 в 1...Чакам....И вече много се притеснявам....Ако не стане до утре,влизам в болницата за предизвикано....Дано всичко е наред.... Praynig
Дидка,ти тук ли си? newsm78

# 227
Аз съм добре, само дето малкия Венци днес плачка. Гладен е миличкият.  Иначе е спокойно бебче. Дано и твоето да е така, от сърце ти го желая. А и не ти остана много време. Скоро ще си и ти мама. Радвай се на свободните мигове, защото после ще си отдадена изцяло на бебчо. Не е тежко, дори е много приятно. Ще го разбереш. Дано не те мъчат много жегите.

# 228
Венка Честит ти син! Много да те радва и скоро да забравиш трудните моменти покрай раждането!   Heart Eyes

# 229
Честито на всички родили мами!Да са  им здрави и много послушни дечицата!
 newsm30 newsm07  bigdance2

# 230
Здравейте, аз съм от тези, които още са 2 в 1. Имам въпрос към вас, раждали мамчета. Общо взето как протича раждането секцио съм наясно. Но два основни въпроса ме мъчат:
1. В Шейново прави ли се клизма при секцио
2. Слагат ли катетър.
Моля ви кажете ми, защото ми остана само с тези неща да се преборвам, по - точно с тези страхове. Не че с големия страх съм се преборила.
И да пожелая на вас и вашите дечица много здраве, любов и красиви мигове[/
color].[/color][/b]

# 231
ЧЕСТИТ син на мама Венка!!! Много да ви радва и слушка!

Тук съм и аз Верче, все още 2 в 1. Слушахме тоновете днес пак и са добре, може и да не родя близките 1-2 дена, вече и аз не знам Sad Аз също се притеснявам и не искам да го предизвикват, но за сега имам време до петък.
Верче, стискам ти палци всичко да мине добре, желая ти много късмет и спокойствие!!!
Приятни мигове на всички с малките ви съкровища!

# 232
Здравейте, аз съм от тези, които още са 2 в 1. Имам въпрос към вас, раждали мамчета. Общо взето как протича раждането секцио съм наясно. Но два основни въпроса ме мъчат:
2. Слагат ли катетър.
Моля ви кажете ми, защото ми остана само с тези неща да се преборвам, по - точно с тези страхове. Не че с големия страх съм се преборила.
И да пожелая на вас и вашите дечица много здраве, любов и красиви мигове[/
color].[/color][/b]
мисля, че при всяко секцио правят тези 2 процедури

# 233
  • София
Здравейте на всички мами  Simple Smile
Мен ме нямаше доста време, но малко преди раждането на нашето бебче четях често...не ми оставаше време да пиша. Но сега съвсем не идва ред.
Първо искам да честитя на всички мами и татковци, които вече имат щастието да се радват на малките бебочета. Нека да са живи и здрави, да радват всеки един миг от живота ви Simple Smile Simple Smile  bouquet. Съжелявам, че няма да имам възможност да честитя поименно на всички...няма да имам време да изчета всичко пропуснато.
А иначе да се похваля - ние си имаме дъщеричка, казва се Диляна и се роди на 15.07.2006г. в 7.52 сутринта, 3100г, 49см. Поизбърза с две седмици, но така си е решило детето. Раждах в Света София (Тина Киркова), нормално раждане.
Ще тичам вече да видя малкото съкровище, че се разплака.
Целувки на всички  Hug

# 234

Общо взето как протича раждането секцио съм наясно. Но два основни въпроса ме мъчат:
2. Слагат ли катетър.
Не знам за Шейново , но ето моето как протече:
Имаше верочтност за секцио, но аз се надявах да не е.Решихме го и след 10 мин тръгнах към операционната.Сутринта още ми правиха клизма.За първи път ми правят такова нещо в живота и много ме беше страх, но не е страшно изобщо, просто се отпусни, а не стягай мускулите на ануса.А и катетър ми сложиха- но той не се усеща- защо те е страхТой си стои на ръката ти ако се наложи нещо и за антибиотика и разни лекарства.
Легнах на операционната и анестезиоложката много ясно ми обясни какво ще ми прави.Осетих само едно боцване в гърба и това е , но не трябва да мърдаш! И след 3-4 мин ме обърнаха по гръб , защото бях започнала да не си усещам вече тялото от кръста на долу, поставиха едни кърпи-като завески и ме попитаха дали мога да си повдигна таза- когато опитах - беше много смешно, защото имах чуството че го повдигам- а нее така.И усещах че нещо ми се прави, но нито болка нито нищо.Говорехме си.Когато извадиха бебка усетих- някакво чуство, че ми олеква сякаш и затаих дъх и тя проплака- това е най-хубавия момент от живота ми!Бях си намислила какво да и кажа като ми я покажат, но онемях и само успях да и хвана ръчичката и тя ми стисна пръста с малката си ръчичка и аз се разплаках(ох, и сега плача, като го пиша- няма по-вълнуващо нещо!)Докато я почистваха я наблюдавах - тя беше в една като стъклена стаичка.
Щом извадиха бебето и всичко с него беше наред си пуснаха музика и така даже е по-спокойно.Изнесоха я в кувьозче за няколко часа и понеже нямаше какво да гледам се прикротих да спя, но то свърши всичко.
Преместиха ме в реанимация и таткото дойде при мен и ни я дадоха да я гушнем , но за малко.
Сега е вече 5-ти ден и се чуствам много добре!Пожелавам ти безпроблемно раждане!

# 235
  • Варна
Честит син на мама Венка  bouquetДа е много здрав и послушен[/color]
а на майчето много бързо възстановяване Hug

# 236
Не съм влизала от няколко дни, но не мога да пропусна да честитя на
мама Наде прекрасното събитие smile3525 Да ви е жив и здрав малкия Мартин и браво на мама за геройството smile3501, че той доста голям и със същите мерки като моята Дамяна, само дето ви водим с един сантиметър Joy Голям и силен мъж ще стане Two Hearts
Без да искам да обидя другите момичета, но просто Надето беше и ще бъде наш гид,  но всички безкрайно ви уважавам и ви желая прекрасни моменти с малките съкровища и много любов!!!
Честито на Фиона, Бени81,Венка, Сю2003, Ивичка и на всички останали които са се сдобили с рожбички Kissing Heart

# 237
Честити бебчета на мама Венка и мама Sue2003!!! Щастливо детство на малките съкровища и прекрасни мигове с мама и тате

newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 238
didika, миличка мисля че навсякъде правят тези две процедури, но в този момент ще видиш че не ти е до това.Не се тревожи!!!
Фиона, ти как третираш операцията? Мажеш ли я с нещо или е още рано?Аз мисля днес да си купя Контратубекс- ако има нещо по-добро кажи ми .

# 239
КЛИЗМА И КАТЕТЪР - НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ!!! - Няма нищо неприятно и в двете процедури. Клизма аз си правя и сама вкъщи. Дори бих казала, че е освобождаващо, почистващо и приятно Wink Катетърът не го усетих, а ми го сложиха преди упойката. Много удобно нещо - 24 часа не ми се допишка Laughing просто всичко, което трябва се излива където трябва. Усещането е прекрасно - никакво напрежение никъде. Това, от което трябва да се притесняваш е пускането на газове и ходенето по голяма нужда след секциото. Но с подобаващо разхлабително и това не е проблем Grinning Така че СПОКОЙНО - всичко, свързано с появата на бебето е прекрасно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт